- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли Бог?
Първоначално написано от Freak.
Религията е за примитивните!
Религията е за масите и по точно за по-лесното им контролиране....пише го дори в учебника по Свят и личност.Там пишеше него от сорта на:една от предпоставките на модерното общество е християнската религия,понеже всички сме били равни пред бога и можело лесно да се премине към равенство пред законите на държавата.
В учебника е също така на широко разяснено за свободата и равенството....че съществуват само като модел към който да се стремим,но на практика те не са приложими,но за нещастие това е системата с която разполагаме за сега.
Та да се върна на религията...много интересно беше когато в самия учебник съвсем ясно се обясняваше разликата между традиционното управление(от някого/личност) и модерното(от никого/безличността),а в религията тея маси се "управляват" от някого...от бог.
И ето ви причината защо демокрацията е илюзионна.....защото в основата си се гради на същото това управление от един човек,което управление позовавайки се на същата тази религия дава власт на един човек да управлява над всичко и всеки и да прави каквото си иска,а самите "подданици" нищо немогат да направят освен да се молят тоя човек дето ги управлява да е добричък.
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Кво общо имат тия 2 неща?Първоначално написано от antifreeze
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Човешката психика е интересно нещо.
Знаете ли, че няма щастливи хора? Поставят си цел, има адреналин докато я постигнат, постигат я и това е! Щастието до тук! Поставят си втора цел... Щастието е относителна величина като времето.
Вмъкнах това за да ви кажа какво представлява вярата...
Човешката психика възприема надеждата като най-добър "вариант" на съществуване... Днес се надяваш, че ще спечелиш от еврото, има тръпка, докато не загубиш... (примерно). Ако си доживотна в затвора, ще се надяваш един ден да излезнеш - по един или друг начин.
Не ни прави щастливи, това което постигаме, щастливи ни прави пътя, който изминаваме докато го постигнем!
Да вярваш в Бог е като да вярваш в надеждата, ако някой ми е разбрал смисъла в горните изречения, сега ще разбере какво му казвам.
Бог може да се яви, но това ще бъде крайната постигната цел, която ще бъде и последна. Хората се надяват да видят Господ, за да им докаже, че съществува, но някой задавал ли си е въпрос: Ами след като се покаже, какво? Какво следва? Ще очаквате да се покаже пак и да му искате услуги? Хората предпочитат да вярват в нещо нереално, отколкото да не вярват в нищото. Ако видим Бог, ще се изгуби самата "магия" на вярване...
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
Аз предпочитам да "вярвам" в нищото....има по голяма вероятност надеждите ми да се увенчаят с успех...
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Не мисля че има Бог. Хората са си го измислили, за да има в какво да вярват и да има нещо което да ги закриля и да им помага. Постепенно си го налагат и на психическа основа когато постигнат нещо си внушават че Бог им е помогнал. Да бе ако сам не си помогнеш не чакай Бог да свърши всичко, че ще си почакаш.![]()
ох много заблудени много нещо ... молете се вие и като ви кажат "не си се молил достатъчно" много мил бог бе чака на крака да му се молим и да плачем,че да ни помогне и да ни отвърне на молбите тва ви го казвам за да си светнете мозаците малко..
оф митове легенди "бог на смърртта,бог на слънцето,аллах АЙ СИКТИР не ви ли стигат тея,че сега и исус![]()
има разбирасе
спооред мен тези, които не вярват имат някакво инфантилно и детско мислене. Не казвам, че Бог е, както е описан в библията, но го има.
But I am never beaten
Broken not defeated,
I know next to you is not where I belong
Наистина иди в раздел "Фън, фън и пак фън", там темите са за твоят умствен капацитетПървоначално написано от marchi
![]()
ест че има Бог![]()
![]()
ОБИЧАМ ТЕ
Не.
Това е само нещо, което кара обикновените хора да не вършат лоши неща и да ги крепи, когато не знаят към кого да се обърнат за нещастието си.
When you dream anything can happen.
Деба необикновените хора, твоята сила каква е?Първоначално написано от Ecstasy
![]()
"И утре е ден" - казала еднодневката...
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.
Бог наиситина съществува и всички други мнения са просто плод на недорастналост. За съжаление сегашното общество няма собстено мнение. Не вярвам в Бог. Защо? Еми майка ми / татко ми/учителя ми каза че няма и сме създадени благодарение на случайности като това да сме на точната планета, в точната галактика, само ние от всички видове обитатели на Земята да имаме умствен капацитет. Как може някой още да вярва на твърдения от рода на това че сме произлезли от маймуни, еволюирали преди милиони години? И даже да не вярваш, защо трябва да го показваш по най-жестокия начин, да хулиш , да бълваш ругатни, вместо да осмислиш какво има след този живот? Къде отиваме всички ние след смъртта си от този свят?
Бъдете благословени !!!
Твърде много негативизъм, хората привикнаха към него и всеки ден търсят дозата си. Също така са създали илюзията, че те са специални и са изградили собствено мнение, за разлика от другите, които са ограничени и комплексари. Освен, че е плод на недорастналост, е и символ на идиотщина и доста ниска култура.
Нооо, както казах, те се мислят за специални, за "прогледнали" и думите ни никога не биха ги засегнали, поне не директно. Със здраве.
Признак на недорасналост е също и приемането на всички други гледни точки, освен твоята за грешни..Първоначално написано от GodIsLovE
Точно обратното. Бог или съществува или не . Друг вариант няма . Така че "всички други гледни точки" всъщност представляват твърдението, че Бог не съществува, което намирам за грешноПървоначално написано от ZipFail
![]()
+1Първоначално написано от GodIsLovE
минах през същински ад и кой ме извади от него - не, не бог, а най-добрия ми приятел... ся не се хабете да ми казвате, че бог се е намесил и ми е помогнал чрез приятеля ми... просто аз знам, че ако не беше тоя човек (също атеист), в момента щях да съм още по-разочарован от тоя така любящ бог хаха.. и ето - сега си живея живота, благодарен съм на най-добрия ми приятел.. не че не съм се молил преди.. пфф, молил съм се, ама ефекта - нулев.. дори не вярвам да има, както я казват, "сила".. не вярвам и да се определя съдбата на всички... защото аз с лекота мога да променя своите планове
айде със здраве и не забравяйте - най-важното е да вярвате...![]()
^ ХАхаха, егати плоските разсъждения![]()
.
кажи ми ти своите доводи (от личен опит) за съществуването му, да ти кажа колко са обли![]()
Да не се засегна нещо?
Сам поясни в друга тема, че дори и с дъска да те бият пак няма да повярваш. Я ми кажи сега една причина, поради която да ти се обяснявам?![]()