.

Виж резултатите на анкетата: Вярвате ли във Всевишения?

Гласували
191. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Що за въпрос е това? Виж в кой век живеем, хората навремето не са били запознати с физиката и природните закони. Затова са измислили религиите - да обясняват на невежите как е устроен света.

88 46,07%
  • Вярвам, защото Той ме е създал! Как смееш да оспорваш неговото съществуване?!

103 53,93%
Отговор в тема
Страница 25 от 31 ПървиПърви ... 15212223242526272829 ... ПоследнаПърви
Резултати от 601 до 625 от общо 765
    Мега фен Аватара на Tempest
    Град
    Дружба
    а, не, аз не се засягам лесно за да видим на какво се дължи тая твоя толкова голяма вяра, че чак с лекота да махнеш с ръка и мъдро да кажеш "ебати плоските разсъждения"

Голям фен Аватара на Naman07
    Град
    село Пловдив
    Напълно безсмислен коментар от твоя страна, демонстрираш колко глупав може да бъдеш ли? Пак те питам, защо да се хабя след като така или иначе с нищо не мога да ти бъда полезен?
    Това би се равнявало на спам.
    "И утре е ден" - казала еднодневката...
    The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.

shte doide denq v koito shte se molite za smurt i ste q iskate
    shte se molite za jivot shte iskate smurt

nai zliq durji haosa
    az upravlqvam haosa
    mrazete me! MRAZETE ME! omrazata shte vi razloji !!!!

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от bolnanevestulka12
    shte doide denq v koito shte se molite za smurt i ste q iskate
    shte se molite za jivot shte iskate smurt

nai zliq durji haosa
    az upravlqvam haosa
    mrazete me! MRAZETE ME! omrazata shte vi razloji !!!!
    wtf? Мразим те, доволен ли си, айде сега напусни
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от ich_komme_aus_japan
    Цитирай Първоначално написано от GodIsLovE
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Бог наиситина съществува и всички други мнения са просто плод на недорастналост.
    Признак на недорасналост е също и приемането на всички други гледни точки, освен твоята за грешни..
    Точно обратното. Бог или съществува или не . Друг вариант няма . Така че "всички други гледни точки" всъщност представляват твърдението, че Бог не съществува, което намирам за грешно
    Излезе ми херния от въздържане на крясъка си от изуменост от проницателната ти логика.
    Господине, Вие получавате една безплатна бисквита.

А сериозно,
    Вярвам в Бог, но не бога от Библията, Корана или другите печатани свети хартии. Логично е все пак - как Бог ще напише книга ако не съществува в материалния свят. ХЪРРР ДЪРРР ПРОНИЦАТЕЛНА ЛОГИКА!
    Аз вярвам, че Бог е силата, която определя реда и последователността на Земята и целия Космос, като съществува навсякъде, вкл. в човешкия дух, и молбите към него евентуално се сбъдват, защото чрез позитивно мислене за развитие на действието, Бог намира начин да го осъществи реално, независимо от вероизповеданието ти (или липса на такова).

Моите вярвания са малко окултийски-шаманистки, обаче поне не се вкарвам във филма като някои християни или мюсюлмани.
    Ако схванеш библията, ще разбереш, че точно този Бог, в който вярваш(абе изобщо Бог, онзи разум, който е създал всичко), е този, който е описан в Новия Завет, и Христос е негово, да наречем "превъплащение", макар че с думи не може да се опише, но е ясно. Какво от учението на Бог, описано в Новия Завет не ти харесва, че да се съмняваш, че това е истинският Бог?

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Де да знам.
    Абе, между нас да си остане, ама аз не съм я чел цялата тая книга, само някои цитати знам.
    Не искам да влизам в колектива на религиозни хора, особено християни.
    Христос е пич, ама е често свързван с религията, а не с вярата, а аз мразя религията, защото манипулира обществата. И има толкова много църкви със своите собствени тълкувания на светото писание, че свят ми се завива при мисълта за цифрите.
    Бог съществува - Факт, Бог е създал материалния свят - Факт, Иисус Христос е Бог в човешко тяло - възможен, приемлив Факт
    Религията разваля всичко, до което се докосне - абсолютен Факт

Ако бях религиозен човек бих бил будист.
    Ако бях християнин бих бил протестант.
    Това не е колектив просто на християни, ами на тези, които вярват в Бог. Нещо индивидуално, а не да си част от религиозна институция като църквата(пълна с грешки). Религията е модифицирана и извращавана от хората заради политически и други причини. Хората трябва да вярват, а религиозните единици като църквата и подобни да не се обръзват нито с държавата, нито с нищо, ами просто да служат за организиране и празнуване на някой традиционен християнски празник, и за други традиции, като например свещениците на погребенията и т.н. И аз твърдя, че Христос трябва да бъде свързан само с вярата, а религията просто да е това, което е написано в Новия Завет, и всеки да си го тълкува така, както го разбира(естествено, стига да не си противоречи, като католическата църква, избивала хора, нима библията го поощрява?). Като си християнин, не е нужно да се определяш като католик, простестнат или другите подобни измислени неща.

religiqta e forma, a formata e choveshko izobretenie , v neq stavat infliltracii, dokato v Bog, Toi e sam o edin , i tova e GOSPODARQ NA SVETLINATA

БОГ ИМА !!!!

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Чичо, разбирам, че ти си особено мъдър, но като гледаш сега последните тийн новини отгоре и виждаш "Мюсюлманска търсачка предпазва от „греховно” съдържание" какво мислиш?
    Дали мюсюлманите масово ще свалят тази търсачка, за да се предпазят от грехове, а всъщност така целия ислямски свят ще приеме цензура на интернета, доброволно?
    Кажи сега, не е ли това манипулацията? Църквата.. или там джамията каквото се явява на османците, използва не само религията, а и вярата на добрите рязани хора от не-белите, не-мити държави, за да ги манипулира най-гадно и мазно.
    Нямаше ли да е по-добре, наистина както ти казваш, да се направи някоя институция, която да си е само за празниците и там срещите на вярващите, като някой клуб на набожните хора, ама не баш църква?
    Мюсюлманите живеят според законите на вярата им, макар че сигурно грешно ги интерпретират. Това вече е върха на крайностите, да смесваш държава и религия и вяра. Всеки трябва да е свободен да вярва в каквото си поиска, а държавите и законите да не се влиаят от религията.

Бог наиситина съществува и всички други мнения са просто плод на недорастналост.
    Признак на недорасналост е също и приемането на всички други гледни точки, освен твоята за грешни..
    Точно обратното. Бог или съществува или не . Друг вариант няма . Така че "всички други гледни точки" всъщност представляват твърдението, че Бог не съществува, което намирам за грешно
    Излезе ми херния от въздържане на крясъка си от изуменост от проницателната ти логика.
    Господине, Вие получавате една безплатна бисквита.

А сериозно,
    Вярвам в Бог, но не бога от Библията, Корана или другите печатани свети хартии. Логично е все пак - как Бог ще напише книга ако не съществува в материалния свят. ХЪРРР ДЪРРР ПРОНИЦАТЕЛНА ЛОГИКА!
    Аз вярвам, че Бог е силата, която определя реда и последователността на Земята и целия Космос, като съществува навсякъде, вкл. в човешкия дух, и молбите към него евентуално се сбъдват, защото чрез позитивно мислене за развитие на действието, Бог намира начин да го осъществи реално, независимо от вероизповеданието ти (или липса на такова).

Моите вярвания са малко окултийски-шаманистки, обаче поне не се вкарвам във филма като някои християни или мюсюлмани.
    Приятел ако си беше направил труда да отвориш Библията щеше да разбереш, че Бог не я е написал. Библията е сбор от много книги, чиито автори са хора, имали силна връзка с Бог (Мойсей, Давид, Соломон, различните пророци, апостолите...). А колкото до "вкарване в филми" никаде не е казано, че всички християни са перфектни. Аз лично познавам някои, които твърдят че спазват християнските норми, а всъщност вършат какви ли не пророци. И най-лошото е, че подобни хора си вярват и мислят, че са едва ли не безгрешни. но какво да се прави, във всяко стадо със черните си овци

Мега фен Аватара на DimovB
    Град
    Стара Загора
    практикувайки любимото си хоби:

Мега фен Аватара на lenito_sf
    Не ми е показал,че съществува..

Бог ..в човешка форма не вярвам,че съществува.Да има някаква сила,която хората не са успявали за си обяснят и са я нарекли Бог..но човешко същество ..не

всъщност има много богове.
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    всъщност има много богове.
    И аз съм на това мнение.

Супер фен Аватара на bloodymirror
    Има

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Вярвам в някаква сила която по някакъв начин изменя и направлява случващото се на тази планета, не се изразих много ясно, но както и да е, мисля че има нещо много по-силно от нас!

Град
    в света на приключенията ..
    според мен не.. гласувала съм.
    като гледам повечето хора са вярващи

Град
    в света на приключенията ..
    БАН ^
    какъв ти е проблемът?

Мега фен Аватара на iiirish
    Вярвам, че има нещо. Но какво изобщо е това "нещо", сила ли е, човек ли е, свръхестествено ли е, някаква енергия ли е, не знам Да си го кажем честно, в Библията има много глупости и противоречия, но това не значи, че трябва да я отричаме. Според мен сме избрали да вярваме в Бог, защото той е най-близко до нас като образ, като представа. Но мисля, че Бог е нещо съвсем друго. Например Ванга го определяше като огън или светлина (тук не съм сигурна кое от двете).

Град
    Пловдив

Re: Има ли Бог?

Цитирай Първоначално написано от Neo-Communist Power
    Аз съм атеист!
    Аз също.

Град
    ForSaken city (:
    Не . ;/

Преди вярвах в бог, преди бях тъп.Вярвах че той ми помогна да си взема изпидите след 7 клас. ахаххахха. Ходих на уроци по математика.. тей де ся осъзнавам че учителката ми е помогнала, а не бог.Не бог създаде хората, а хората създадоха бог...

Голям фен Аватара на jeezloxxy
    Цитирай Първоначално написано от ninjakiwii
    Преди вярвах в бог, преди бях тъп.Вярвах че той ми помогна да си взема изпидите след 7 клас. ахаххахха. Ходих на уроци по математика.. тей де ся осъзнавам че учителката ми е помогнала, а не бог.Не бог създаде хората, а хората създадоха бог...

Ха-ха-ха-ха-ха
    Дообре,човек,това е наистина ново ниво на идиотщина-да молиш Бог да ти помогне за изпитите .Що за глупост?Ако искаш помоли се днес Бог да ти даде шестичка,заслужил си я,а?
    Защо си мислиш,че изпитите след 7ми клас са толкова важни,че да се молиш на Бог да ги вземеш?
    Та след изпитите 7ми клас,като си разбрал,че учителката ти е помогнала,си зарязал "тъпото" вярване в Бог и,нека позная,започнал си да се прекланяш пред госпожата по математика?

Да отбележа относно въпроса:Да

Мега фен Аватара на Concussion
    Не. Преди бях вярваща, от такова семейство съм, но вече много неща ми стават ясни.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си