- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли Бог?
ГМО се създава защото целта на селското стопанство е да прозивежда максимума от единица площ. Ако можеш да взимаш от 1 декар 1 тон заревица или 5 тона, като цената е еднаква ти кое би избрал ? Вика му се конкуренция и свободен пазар мойто момче![]()
А то иначе храната не е достигала и през средновековието, това значи ли че хората са били твърде много(тогава са били около 1-2 милиарда) ?
А защо тогава като е било без порблем, се прави ГМОто...? Защото не може да се смогне и се включват в действие искуствени мерки...А ГМОто е адски вредно...от която и гледна точка да се погледне...Първоначално написано от ZipFail
SmeLotYyKiuFte, сега ще онбясна нещо на тебе и на всички, които плюете по ГМО. Миналата година класната ни заведе в Агробиоинститута, където тамошен професор и млад доцент ни изнесоха една интересна лекция за ГМО. Оказа се, че в института се правят опити за ГМО от социализма още. В България всички почнаха да говорят за това колко е вредно, как ще унищожи природата и самите нас, но също така ГМО е напълно разрешено в САЩ и Мексико от години и до сега е нямало проблеми там. Но къде се корени проблемът - в парите естествено. Просто в момента едни добре облечени бизнесмени идват и продават семена на едрите земевладелци в България, естествено тези семена преживяват само година и на следващата пак трябва да се купят. Но тези семена са много податливи на болести и естествено трябва да се използват пестициди - а кой мислите, че ги продава пестицидите - пак същите господа. Докато при ГМО растението ще е защитено от такива болести, даже повече вещества ще ти набавя и няма да се налага пак да си купуваш семена всяка година. Така че, когато се появи някой, който иска да изкара пари от това, тогава и ГМО ще се пусне свободно в България.
Ние можем да минем през огън и лед, ние можем до стигнем до края - там, където днес духът ни води напред и се срещат и ада... И Рая !!!
^ брао брат.
the shit just hit the fan
са ше издивее другаря кюфте как истината е точно пред очите ти.
се тая, аз си скачам в окопа. ти се оправаяй тука
![]()
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
ГМО излиза в пъти по евтино от иначе. ГМО-то дава повече и струва по-евтино, ето затова се прави. И забравих да добавя - по статистика сетовния глад постоянно намалява, вместо да се увеличава, как ще коменираш това ?Първоначално написано от SmeLotYyKiuFte
Първоначално написано от SmeLotYyKiuFte
![]()
Ми самоубий се. Човека е най-важното в цялата Вселена. Природата е инструмент за хората, но трябва да внимават да не го "счупят". Значи ти се радваш като умре някой тъй ли? Или първо трябва да погледнеш през гледната точка на природата? Вярно си луд.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
,Първоначално написано от mech0
Хахахахах....
ГМО е практика още от началото на човечеството...Подбора и сортирането е в някаква степен ГМО(демек по изкуствен начин)...
Еми ние още от преди 2000г. ядем ГМО царевица...дори ако се напъна ще ти кажа и как се наименова вида(М18 примерно)...
И в Америка некой храни са изрично забранени(за ГМО става на въпрос)...
И искаш да кажеш, че вкарването на ген от куче или риба например в домат е полезно...? За външен вид може би...но не и за организма...Щетите за много сериозни....И са адски много.Една от тях е рака...Приема на ГМО храна повишава драстично риска от рак...това мисля, че е достатъчно.
Всяка изкуствен намеса на природата не води до добро...не е водила и няма и да води! Наруши ли се равновесието, няма оправяне!!!
Ей момче, ама ти си всезнаещ, току що се изкара по - умен от хора, които правят това от 30 години, сега защо не напишеш 1 научен труд като тях с твоите изследвания и не го защитиш. Къде видя да пиша, че се вакрва ген от куче в домат? И как измисли това за рака, колко хора или животински видове, употребяващи ГМО храни си изследвал? И смееш да твърдиш, че всяка изкуствена намеса в природата не води до добро - ОК, спираме да почистваме и укрепваме бентовете на реките, та да се наводниш у вас и да видиш какво ще ти направи природата. Аман от заучени фрази, ей заради такива като теб достъпът до Интернет в някой сайтове на хора под ограничена възраст трябва да бъде строго забренен, мозъкът ти е лесно манипулиран от първото нещо, което прочетеш и ти се стори достатъчно интересно и алтернативно на досегашните теории и научни факти.
Ние можем да минем през огън и лед, ние можем до стигнем до края - там, където днес духът ни води напред и се срещат и ада... И Рая !!!
Чак ся забелязвам колко тъп е първият отговор на анкетата(съответно и автора му). Айде не тъп ами невеж.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Вярно сега ни трябва и един сериен убиец да пусни тема за хуманизма.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Момко, знаеш ли какво е ГМО...?Първоначално написано от mech0
Тези хора, които работят от 30 години над нещо дали ще го атакуват, знаейки за него...? Не мисля...Все едно поп дето му кихаш по 20 лева за да те поръси със светена вода, че да се причистиш да ти каже, че това няма смисвъл..?
А едни от опитите с ГМО е вкарване на ген от куче в домат, да се предпази еидикво си(не помня точно, май защита от влагата да не се сплува)...Но това е един от многото примери...
Това за рака и други болести си е доказано...Ако четеш Списане 8, там много точко е описано за какво става на въпрос...и ще разбереш!
А за хората като фактор не можеш да ми приказваш...какви стени...човека няма общо с природата много(е не точно)...той е доста сбъркан...Най-лесния пример е с теорията за естествения подбор....Помисли и ще разбереш...
Кюфте издишаш, пак говориш глупости без доказателства. Сигурно си направен от генномодифицирана кайма![]()
Я покажи къде издишам...че ти май само на ебавки дуеш...пък нищо...Първоначално написано от ZipFail
Аз знам, че ГМО е организъм, подложен на изкуствена промяна на гените, целяща придобиване на нови, премахване или усъвършенстване на стари характеристики. И това ли сега ще кажеш, че не е вярно? Айде намери го това с кучето, че нещо не го намирам, ако може ми нaмери и статията от Списание 8, че нещо страницата им дава само грешки, ако не в Интернет то поне я препиши от списанието, надявам се да го пазиш. И сега, за да не съм голословен, ето ви филм, излъчен по БНТ за ГМО, отдолу има и интервюта. Първият човек с очилата, който се появява в началото на филма беше един от тези, които ни изнесе лекцията. http://bnt.bg/bg/news/view/28006/v_k...mo_vyv_frizera
В този ред на мисли ГМО може да прочетете това. Интересно е.
http://nookofselene.wordpress.com/20...enocide-india/
Мързи ме да преразказвам, а и темата се претоварва с излишен оффтопик...
Еми мечо това за ГМО нали казах, че е така...ти ме питаш дали няма да каже, че не е така...
Това за Списание 8 незнам кой брой е...требува да се разровя...ама са на село списанията(дядо ми ги чете)...когато си отида и ако не забравя ще потърся...но не мога да го цитирам...доста е дълго.Мога да ти кажа броя и да си го купиш...
Въпроса е, че няма връщане назад...веднъж посято на нивата, другите са автоматично заразени....
Ти въобще гледа ли дори 1 секунда от филма? И къде ми е това с кучето? И не ми се прави за цитираното, колко да е дълго това - тука и без това пишеш по безброй много безмислени мнения на ден, поне веднъж ще напишеш едно ползотворно такова. filmimilmi, прочетох статията, доста интересна, но мисля че всъщност управниците са направили далаверата с ГМО-то - навсякъде в текста пише как семената били "магически", а в Индия хората не са от най - образованите и лесно са се хванали на такива приказки. Правителството и продавачите на семена съм им пробутали някакъв боклук и са се нагушили яко с пари.
Ти въобще чете ли какво написах...?Първоначално написано от mech0
Ами да, за разлика от теб мога да чета и възприемам информацията. А ти докато не извадиш доказателства(които очевидно нямаш) по - добре не спами в темата.![]()
Ок..кажи и ти вадя веднага...Първоначално написано от mech0
Първоначално написано от SmeLotYyKiuFte
От ден на ден мненията ти стават все по - зле. Ти досега знаеш ли какви мнения си оставил в темата и каква теза защитаваше последната страница?
Еми аз лесно мога да видя...но няма да е честно...Първоначално написано от mech0
Иначе не е това най-важното да запомня в коя тема какво съм писал...
...............
...............
...........
![]()
Добре, явно си решил да не отговаряш, нищо сега ще ти напиша конкретно какво искам и си чакам линкове. Твърдиш, че има експеримент с вакрване на гени от куче в домат - искам линк. ГМО предизвиквало рак - това го пишело в "Списание 8", което било на твоето село - щом сега ти е недостъпно да препишеш информацията от там ще го направиш ли, когато списанието е у теб? И само това списание ли ти е източник на информация, искам линк към всепризнато изследване, че ГМО предизвиква рак. Пишеш, че ГМО предизвиква и други болести - дай линк да се информираме.
Еми аз не бях 100% сигурен за гена от куче...но ето второто нещо при търсенето което ми излезе http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=276158 ....Първоначално написано от mech0
За списанието дори ако го зема от село, няма да се занимавам да го преписвам на компа...първо, че е доста дълго, второ за какво да си правя труда като онзи отсреща(тоест ти) въобще няма да си направи труда да го прочете или приеме....а е 100% истина.Мога да ти кажа броя и да си го купиш, ако не те е страх от книга/списание...
Еми за болестите...само с логика ще разбереш, че нещо сбъркано ще те сбърка и теб.... А иначе виж какво първо ми излезе http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=36692 ... http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=611003...Ето на пръв поглед!