- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли Бог?
АХАХАх, това ли са великите ти доказателства - статия от вестник, линк към книга, която не си чел и неработещ линк. Да започнем с книгата, авторката и или няма никъде информация за нея или случайно е завършила Българска фиология, но според теб тя е напълно компетентна да коментира ГМО. http://liternet.bg/publish17/r_todorova/index.html
Значи поисках ти линк към изследване, а не към това какво пише във вестник "Труд", аз лично това излседване не можах нито в Интернет да го намеря, нито в сайта на университета. И защо навсякъде пише в статията за ГМО излседванията храните като цяло - да виждаш някъде да се пише за конкретен вид ГМО храна, която е била одобрена от СЗО и пусната на пазара и после учени да са доказали, че причинява болести? За статията в списанието вече ти казах да я препишеш, това ще ти е единственото смислено мнение във форума, на безпочвените ти твърдения, че няма да е прочета и осмисля вече виждаш отговора, че съм ти прегледал линковете и прочел информацията, така че и тази статия няма защо да не я прочета.
Ние можем да минем през огън и лед, ние можем до стигнем до края - там, където днес духът ни води напред и се срещат и ада... И Рая !!!
Просто дадох линк на нещата от пръв поглед...Първоначално написано от mech0
А и защо ти е конкретна храна...? То е глобално...щом една вреди, автоматично следва, че и другите ГМО храни вредят...
Ето на второ търсене http://zdraveya.com/genetichni-bolesti.html ... http://zachistihrani.blog.bg/politik...estvoto.463318 , http://otrova.org/index.php/2009/05/...0%D0%BD%D0%B8/ ... И това е без да търся...първото излязло ми.
Ама ти как избираш линковете, които да ми даваш, на прозиволен принцип ли копираш, защото първият линк никъде не се споменава ГМО, нито има нещо общо с темата. Вторият линк е по – интересен, в него се твърдят следните неща:
Ученият изтъква, че ГМО са опасни генетични оръжия насочени срещу човечеството!...Кой ги създава и защо, не е трудно да се досетим – в света има определени тъмни сили (тежкокалибрената масонерия от „Трилатералната комисия”, „Билдербергите”, „Римския клуб”, „Бнай Брит”, „Комитет 300”, „Комитет 33”, „Илюминати” и др.), които считат, че земното население се увеличава с големи темпове и изразходва суровините и ресурсите на планетата. За целта „богоизбраните” са решили, че населението трябва да бъде съкратено наполовина (от 6 на 3 милиарда души) и търсят начини как да го осъществят!...
![]()
Накрая на цялата статия е цитиран и някакъв доклад на “Грийнпийс”.
През 2000 г. „Грийнпийс” на САЩ публикува списък с компании, използващи ГМО продукти. В този списък е всичко, което ни натрапват рекламите: напитки от Coca-Cola (Coca-Cola, Sprite), Pepsi Co (Pepsi, 7-Up), шоколадови изделия на компаниите Hereshley,s , Cadbury (Fruit&Nut), Mars (M&M, Snikers, Twix, Milky Way), шоколадовата напитка Nesquik на компанията Nestle, ориз Uncle Bens (производител Mars), сухи подправки Kollogg,s , супи Campbell, сосове Knorr, чай Lipton, бисквити Parmalat, детски храни на компаниите Nestle и Abbot Labs (Similac) и много др.
Така като гледам май всичко е ГМО - има ли смисъл да му се спира разпространението щом като тези продукти са на десетки години, консумират се от огромна част от населението, а пък противно на всякакви разбиращи учени живее все по - дълго и все по - дълго.
Да преминем и на третия линк, доста добре написан с много примери. в текста обаче както са посочени надеждни факти има и куп голи твърдения и откровени лъжи. Споменава се, че индийските фермери се противопоставили на отглеждането на ГМО, от филм, който предоставих и линка на filmifilmi ясно се вижда, че тамошните фермери са приели с голяма охота ГМО-то. Пише, че храните не били достатъчно тествани - пълни глупости, това е най - излседваната храна в света. 2 неща обаче остават най - шокиращи, да се запознаем първо с този пасаж.
Ето един пример: в Мексико царевицата е национална гордост и присъства в над 100 разновидности. За да бъде предпазена тази традиционна култура от замърсяване с ГМО, в страната е забранено отглеждането на ГМ царевица. През 2000 г. професор Игнасио Чапела от Университета в Калифорния прави съпоставка между ГМ и обикновена царевица, като за целта използва американска ГМ царевица и царевица от дивите райони на Оахака, Южно Мексико, за която е сигурен, че няма начин да е заразена с ГМО. Резултатът е шокиращ – дивата мексиканска царевица е генно модифицирана. Изследването на професор Чапела предизвиква бурни реакции в Мексико и Националният институт за околна среда започва да прави изследвания, които потвърждават наличието на RR и Bt гени в царевицата в 5 отделни района на страната.
Значи излиза, че никой е нямало да забележи разликата, ако не е направено сравнението – нито е имало увеличение на болестите, нито флората и фауната са били сериозно пострадали. Тогава какъв е проблема?
Да преминем към второто шокиращо нещо, с което цялата статия се обезмисля тотално.
Все още няма достатъчно изследвания относно реакциите, които ГМ храните биха могли да предизвикат в човешкия организъм за един по-дълъг период от време.
Това е фрагмент от нея. Значи това хем е вярно според автора, но същият този автор е дал безброй примери за реални и невависими според него излседвания, които доказват вредата от ГМО за хората. Кое от 2-те е вярно?
Ние можем да минем през огън и лед, ние можем до стигнем до края - там, където днес духът ни води напред и се срещат и ада... И Рая !!!
Ами давам ти първите неща които илзизат...това говори колко са зле нещата!
А и това за намаляването на населението е повече от очеБийно...Така както СПИН, както отровите в храните, водите, медицината и тн...
Ами как живеем по-дълго....Човешкия организам е устроен да живее вечно...просто някой е сложил тапата(буквално...ако знаеш за какво става на въпрос)...така, че не ми гълчи...
А и ядейки нещо генно модифицирано то променя и твойте генни...дори и просто преустроивайки се към тях...
А веднъж посят някъде ГМ продукт, биват заразени всички в близост, а и в последствие и в далечност...
Еми вкусово, видово може да не се намери разлика...но генно...да!
Това, че ти казват, че още бегло се знае за ГМО не значи , че е така!
Никога изкуствени промени не водят до добро(от тази гледна точка, за която говорим)!!!!
Кюфте, нали медиите бяха контролирани от масоните и рептилите и пишат само лъжи, що даваш статии от вестници ?
И какво му е лошото на ГМО ако избива населението, нали беше привърженик на идеята ?![]()
Със всеки следващ пост ме изумяваш колко прост може да бъде човек![]()
Еми медиите са контролирани...но винаги има и такива статии...попринцип самите ВИЕ казвате, че е добре с ГМО....Първоначално написано от ZipFail
Еми аз не съм казвал, че е лошо...а дори и да съм го казал е било за да потдържам разговора...![]()
нали уж ти променяло днк-то (което по мое знание е физически невъзможно ама аре карай), това как да не е лошо?
не требе ли заради него да пълзят не'кви мютантс по улиците
ей така
![]()
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Еми променяйки генните в теб, те прави по-недъгав и по-лесно мреш...което е от полза...Първоначално написано от gandalfepi4
И как точно царевицата ти променя гените ?![]()
Попринцип...да си чувал за адаптация....или приспособяване...Първоначално написано от ZipFail
аз лично съм чувал...
чувал съм и за студеното заваряване което се получава между неоксидирани метали в космоса и точно толкова връзка с промяна на гените има колкото и адаптацията и приспособяването в случая.
накъде биеш?
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Еми при промяна на растение => се променя растителноядно животно => промяна в хищника => при червейте ядящи животното и тн...Първоначално написано от gandalfepi4
...
значи ако ям царевица която има едно листо повече ставам мутант така ли?
промяната в гмо-тата не се отразява на нас - не се променя химичния състав грам.
стомаха ти не прави разлика между мише и прасешко месо - разгражда си го за определено време и получава определени химии които се абсорбират от организма - никой не го боли колко зурли е имало прасето или колко жълта е царевицата докато не започне да се отразява на химичния състав на "месото".
The Bird of Hermes
Стомаха може би не...но веществата, клетките на зурлата е променена, и това е достатъчно...Първоначално написано от gandalfepi4
клетките никой не го боли дали са променени или не (въпреки че доколкото знам при гмо-тата такива промени няма чак) щото ти ги разлагаш с киселината в стомаха си и ги правиш на пихтия... ако го ядеш сурово, без каквато и да е термична обработка.
а пък веществата (според познатата за която говорих) са си 1 към 1 с оригинала.
The Bird of Hermes
Е как....???? ГМ са всъщност извършвани в клетката...което вече оказва влияние върху целия обект....Първоначално написано от gandalfepi4
Чакай малко...ти сериозно ли твърдиш че храната може да променя ДНК-то на човек ?
Някога в час по биология влизал ли си ?
Ами май ти не си влизал...промяната на едно звено, автоматично променя и останалите....Първоначално написано от ZipFail
Моля ти се, отиди си отвори учебника или поне Wikipedia и прочети малко за човешкото ДНК и пиши пак то темата.
ДНК-то на човек може да бъде променено само чрез мутационни процеси, които в 90% са причинени от радиация. Освен ако не ядеш радиоактивна царевица, ако ще и от ген на комар в комбинация от медуза да е, ДНК-то ти ще си остане същото.
Очаквам скоро да почнеш да твърдиш че земята е плоска а бебетата ги носят щъркелите...
Защо отклоняваш темата(отчасти) като ми повтаряш едно и също...?Първоначално написано от ZipFail
Както казах промяната на 1 звено води до промяната и на другите...Съответно и в устройството, и тн...а по този начин се променя и ДНК....ДНК носи цялата информация за теб...Ти представляваш твоето ДНК...промени ли се нещо в червото ти например, се отразява и на ДНКто ти...
А в някоя от статиите които дадох пишеше за мутациите от радиация и от мутациите от ГМО...
ташаци брато. нали ако беше прав хората които ядът риба щото са близо до морето требе да са коренно различни от тези които ядът кози щото са в пустинята, а пък вегетарианците требеше да са некви супер мутанти.Както казах промяната на 1 звено води до промяната и на другите...Съответно и в устройството, и тн.
промяна има само при СУПЕР силна промяна в средатамога да подкрепя тази теза с изследвания ако искаш, сещам се за 2 от раз
промяна в червото няма да промени днк-ато, промяна в днк-то променя червото - хората с ампутирани крайници примерно да не би да имат различно днка от нас?Ти представляваш твоето ДНК...промени ли се нещо в червото ти например, се отразява и на ДНКто ти
отделен е въпроса и че за да се променя нещо в червата требе да има промяна в химическия състав на въпросната храна след... гмотизация..., а такава( поне при тези храни за които знам) реално погледнато няма.
ако имаше мутации от гмо то щеше да бъде изтеглено от пазара ВЕДНАГА.А в някоя от статиите които дадох пишеше за мутациите от радиация и от мутациите от ГМО...
ако имаше статия която да показва такъв ефект и тя е публикувана щеше да се стигне до горния ефект.
прекалено много учени са способни и желаещи да направят такава статия и няма как да са супресирани до един.
я дай конкретната статия че не мога да намеря за какво говориш
The Bird of Hermes
Това за промяната го пише в учебника по биология...тука наскоро го преподаваше даскала...
Еми промяната се извършва първо в днк което се показва примерно в изменението в устройството на...
А за статията не помня,не съм ги чел, а само ги прегледах по диагонал...
http://www.fenomenibg.com/modules/ne...php?storyid=73
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Четете само последния абзац
И...?Първоначално написано от Auriss
оф....начи 300 човека да има тук ,299 ще зацепят....
Абе аз вече ще пропускам писаниците ти ... кауза пердута