- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли Бог?
Да ме накара да повярвам в него, ахах.
Извинете ме, изнервен съм. ;р
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Не е нужно Бог да унищожава каквото и да е,хората сами ще го направят.
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Щото на тоя етап не се виждам, найлана ;]
И, ако извиняваш, остави ме за мен си да е с малка буква - все пак не вярвам.Мерси.
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
"Света няма да бъде спасен."
Ето мнението на един дълбоко вярващ,който се оставя на смирението и не иска да прави нищо.Пф.....ако Българите също бяха казали така,сега щяхме все още да сме роби.Това е робско мислене,че няма да има спасение.А робът има същите ценности като вярващите ако поразмислим.....смирение,при мирение,страх.....Добродетел ите на вярата ви не са никакви добродетели и ако бяхте разбрали поне малко от всичкото това което съм изписал до сега ще го осъзнаете.
"Борбеният дух трябва да е обърнат към доброто, което се постига чрез вярата."
Борбеният дух не се постига с ценностите на религията,а със НЕПРИМИРЕНИЕ!
Ако всичко зависеше от вярващите и църквата,папата и вярата като цяло досега светът да се е избил.
Не ви ли е срам....изповядвате религия която е отнела най-много човешки животи на тази планета и не ми казвайте че са виновни хората,защото ако тези хора имаха други ценности нямаше да отнемат тези животи.Говорим не за милиярди,а за цели народи,страни и градове.И като гледам сегашните ви постове,и вашите религиозни ценности не се различават по нищо от предишните религиозни ценности,отнели тези животи!
Труден въпрос....
Но и да имаше Бог той отдавна ме е забравил щом съм се родил в Бг![]()
I'm the King of Bongo !!!
Аз съм вярващ и не познавам думата страх, а ти изобщо не разбираш понятието на това да си смирен, това не значи че трябва да си слаб. Светът няма от какво да се спасява, щом си вярващ, значи гледаш да спасиш себе си.Първоначално написано от k`man
И ми писна вече - изповядваме библията, а не църквата, която е избила хората, колко пъти да повтарям че църквата използва вярата като оръжие, за което хората са виновни. А тези, които имат такива ценности, не можеш да ги намериш във Ватикана, за която говориш че е извършвала воини. Говорим за библията, а не за разни църкви и убийства на фанатици, които не знаят в какво вярват.
Първоначално написано от Neo-Communist Power
Да, има!
Бог! Кой тоз ве?Невярвам ест....аз съм бог на себе си!
![]()
Господи, прости им, защото аз не мога...
Имах предвид,защо пък да те насилва да повярваш в Него?Първоначално написано от ScionOfStorm
Има ли Бог?
Братя християни, никога не е имало толкова неверници както днес. Божието съществуване се отрича и много хора казват, че няма Бог. Днес между всички съсловия се намират много и твърде много хора, в които вярата е угаснала.
Действително този въпрос е съдбоносен, въпрос на вяра и безверие. Може ли да се вярва, че има Бог или не? Иисус Христос Син Божи ли е или не?
Но щом светът съществува, трябва следователно да съществува неговият Създател. Природата е една отворена книга, която сама говори за Бога, която книга може да се чете и от неграмотния човек. Щом има творение, трябва да има и Творец. Щом има природни закони, трябва да има и Законодател. Цялата църковна история ни доказва, че има Бог. Всички пророци свидетелстват за Неговото съществуване. Всички чудеса, станали чрез светите пророци, доказват Неговото съществуване.
Макар че има много доказателства за съществуването на Бога, Той пак се отрича от мнозина, но защо? Защото надали и двадесет на сто от човеците са прочели Библията, която книга е действително Словото Божие. Ето мнението на велики хора за Неговото съществуване. Ето какво казва римският оратор Цицерон: „Има Бог! Това е толкова ясно и общоизвестно, че аз се съмнявам в нормалния разум на оногова, който Го отрича.”
Нютон винаги е свалял шапката си, когато произнасял името Божие. Френският философ и математик Декарт казва: „Съществуването на Бога е по-достоверно и от най-достоверната геометрическа теорема.” Платон казва: „Бог е началото, средата и краят.” Толстой: „Без Бога аз не мога да разбера света, нито да живея в света.” Плутарх: „По-скоро можете да построите град във въздуха, отколкото да закрепите една държава без религия и вяра в Бога.” Достоевски казва: „Хуманността, която отрича Бога - води до безчовечие.”
Ето, братя християни, щом между верующите има хиляди хора с много висока култура, творци на науката, ръководители на общества и народи, чудно е защо тогава има заблудени хора с престъпни мисли и развратни чувства, които така жестоко воюват срещу вярата и светата Църква.
Упадъкът на религията и устройството на човешкия живот без Бога е най-опасната болест на народа. Безбожието е голота на душата. Достатъчно е да забравим Бога - и целият свят ще тръгне с главата надолу. Ето, живеем в апокалиптични времена и дълг се налага на всеки благочестив християнин да не се поддава на изкушенията на неверието, безбожието и еретическите заблуди. Св. апостол Павел казва: „Шайката на беззаконието действа”. Неверието е скрита, но движеща се сила над беззаконието. Тази сила взима скъпи жертви, подпомагана от вероотстъпници, богоборци и сектанти. Тази тайна на беззаконието се стреми да подрони основите на Църквата Христова, да парализира творческата сила на вярата и благочестието.
Ето защо е необходимо да се издигне вярата до най-висока степен в семейства, в села и градове, в държава и армия, в черква и училище. Ние вярваме, че десницата Господня никога няма да се отдръпне от тези хора, които Му се боят и изпълняват Неговите свети заповеди.
Не,не просто немога да се сдържа да не вляза в спор с теб.....
"Но щом светът съществува, трябва следователно да съществува
неговият Създател."
Като роб,без господар нали....Не е нужно да има зъдател.И кой е този нашия свят.Светът не е наш и светът е неймоверно огромен и неможе да бъде контролируем от някого и нещо...ако помислиш малко логически ще го осъзнаеш.Часовника нали си бил имал създател,всъшност всичките махенаизми на часовника за правени във фабрики и от много хора и просто има един часовникар който ги свързва,но няма един създател....така е и със пицата.Ами всички останали 90000000000000000000000000000000000000000000000000 00000000000000000000000000000 галактики и свръх съвкупости от галактики и светове(планети) господ и над тях ли господарства.А защо господ е сложил лед на луната и на марс....кво прави там тоя лед.На марс е имало живот,споед всички учени.Бог и там ли е господарствал 90000000000000000000000000000000000000000000000000 00000000000000000000 светлинни милиярди години преди съществуването на първата амеба,да не говорим за растение на нашата планета.
"Природата е една отворена книга, която сама говори за Бога, която книга може да се чете и от неграмотния човек."
А тогава защо всички природни закони си противоречат със религиозните.И защо вярващите отричат еволюцията,без която нямаше да съществуваме днес.Или вечния кръговрат и хранителната верига.
"Щом има творение, трябва да има и Творец. Щом има природни закони, трябва да има и Законодател."
Щом има роб,трябва да има господар....къде отива свободното мислене?Прочети всичко което съм написал и ще осъзнаеш че имам подготвена рагиментация и опровержение на всяка една теория и изречение което ти ще напишеш.
"Защото надали и двадесет на сто от човеците са прочели Библията, която книга е действително Словото Божие."
Аз съм я чел много пъти и я разбирал напълно,даже я разбирам от много хора които се мислят за вярващи и я отхвърлям,защото е средство за контрол.
Има още два пъти повече философи които твърдят че няма бог и не ме край да ги цитирам че няма да ми стигнат 10 часа.И всичките ще са на известни и доказали се велики хора.
"Безбожието е голота на душата."
А невежеството и страхът няма да ти отворят очите за истината.
"Ето, живеем в апокалиптични времена и дълг се налага на всеки благочестив християнин да не се поддава на изкушенията на неверието, безбожието и еретическите заблуди"
Апокалиптични времена.....те времената не са променили и преди е имало бири и заметресения и вражди и урагани и кражби и убийства,но и преди е имало религия и тя нищо не е направила....защо преди е имало много повече апокалиптични деяния при положение че е имало повече вярващи.Ахаааааааам...значи науката е еретична заблуда......
Не си нищо повече от един фанатик.....Можеш ли да ми кажеш какво е кенетична енергия без да тършуваш из интернет,можеш ли да ми кажеш какво нихилизъм,какво е хормон,какво е нерв,какво е орган,какво е нервен импулс,какво епинефрин?
"които Му се боят и изпълняват Неговите свети заповеди."
Да се боят....страхът не е полезно нещо,за тялото.Когато човек се страхува тялото му изпуска хормони които нарушават сърдечния ритъм и влиаят на много органи.Да се примиряваш и да изпълняваш.....това е фанатизъм,това е контрол.
Аз не вярвам,aтеист сам
Естествено, че няма бог.Все още не мога да си обясня как може да има хора, които вярват на сляпо за каквото и да е било.Ако всички изведнъж спрем и започнем да вярваме и никой не се интерисува от нищо свързано с планетата или Вселената и всичко останало-какво ще стане.Предполагам ако утре видим астероид няма да направим нищо, само защото бог иска така ли?Тази идея на мен не ми харесва.Трябва да се съмняваме във всичко и да търсим отговори, защото те ще ни спасят, не някой който никой не е виждал и чувал.
Първоначално написано от Admiral John
не си прав
Естествено, че няма бог.Все още не мога да си обясня как може да има хора, които вярват на сляпо за каквото и да е било.Ако всички изведнъж спрем и започнем да вярваме и никой не се интерисува от нищо свързано с планетата или Вселената и всичко останало-какво ще стане.Предполагам ако утре видим астероид няма да направим нищо, само защото бог иска така ли?Тази идея на мен не ми харесва.Трябва да се съмняваме във всичко и да търсим отговори, защото те ще ни спасят, не някой който никой не е виждал и чувал.![]()
![]()
има достатъчно доказателства за същетвуването на Бог
а и междо другото
Бог е пише главно Б
както и Иисус сепише с две И
Има и достатъчно доказателства че няма Бог.....
Както се искам така ще си пиша.Ако трябва да се прави забележка за писане, дай да научим някои, че се използва "ч" , а не "4" и "ш" вместо "6" и така нататъка.Идеята ми е, че не съм вярващ и няма да пиша бог с главно "Б".Първоначално написано от theolog
Постоянно казвате, че имате доказатества, ама никой не дава такива.Хайде дайде де, какво само повтаряте, че има доказателства.Страх те е, че веднага ще намерим логично обяснение ли?
И защо да не съм прав!!!
Защото се страхуват....религията се крепи на страха.Ако допуснат че няма бог и страхът от ада ги завлича и се страхува за "душата си"...хах
"...какво ще стане със светът без бог?"..........ще стане по хубав!
Повече свободомислещи хора,по-умни и по трудно манипуларуеми.
За манипулирането не съм чак толкова съгласен,да речем ,че ти и без Бог си живееш в една манипулативна система ,в която не ти се дава право на избор.Така де политици,министерства,зако ни,хората ли решават какви да са или само "по-равните",ако някой от тук си мисли ,че има право на избор по-отношение как да върви напред в живота си жестоко се лъже.Първоначално написано от k`man
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Политиците ги избираме ние и това че в България положението е отвратително,не означава че по целия свят е така.А законите се пишат и променят от хората които ние избираме,които искат да помогнат на обществото,затова са изгиднати и сложени там.Тези закони не определят кои са по равните,а какво трябва и не трябва да правиш за може да си живееш мирно живота,без да пречиш на всички останали хора да правят същото....права и задължения,но ест в България са шибано изменени и лесно биват овъртани и заобикаляни.Човек има право да следва мечтите си и целите си т.е. да върви напред,да се развива,но не ако е противочовешко или вредиш на някого и също така зависи от природните ти дадености....неможе да си на 40 години,пияница,слаботелесе н и да искаш да станеш щангист и да отидеш след 1 година тренировки на олимпияда.Естествено няма невъзможни неща,но все пак трябва да бъдем и реалисти.Така де политици,министерства,зако ни,хората ли решават какви да са или само "по-равните",ако някой от тук си мисли ,че има право на избор по-отношение как да върви напред в живота си жестоко се лъже.