- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли Бог?
Никой не чака никой да им оправи живота. Всичките до един май не знаете нищо за вярата в Бог... А кво е один?Първоначално написано от Pagan_man
земи чети амлко за паганизма - в частност одинизма и ще разбереш
Войни на Тангра
Один е много по древен бог от Християнския бог,който дори си няма име.
"Наистина, Бог сме всички и всичко около нас(цялата тази материя и енергия) и няма никакъв смисъл да чакаме помощ, т.к такава никога няма да дойде. Даже и извънземните"
Това изказване е само противоречиво.....значи материята и енергия били бог,а нали бог е създал материята и енергията.....твоите изказвания все повече започват да се отдалечават от истината и да противоречат и на религията и на реалността!
Човече, имам чувството, че ме бъркаш с някой друг. Кога пък съм казал, че Бог е създал материята и енергията? Ти май всичко приемаш буквално. "Създаване" въобще не е имало. Т.к на практика време няма ние сме си съществували винаги! Та никой не е създавал нищо. А в библията под "Бог създаде" се има в предвид, че всички ние(Бог) сме създали обкръжаващата ни среда. Библията е описала това, което е говорил Христос, но т.к той е употребил почти всичко преносно повечето християнски последователи, с болните си мозъци приемат всичко буквално и едва ли не след смъртта си чакат да им се отвори порта и да чуят някакъв глас(а.к.а Бог), който да ги упъти към рая(всъщност астралния план). Разбира се, в Библията има и доста не истини, които се доказват(разбира се не научно, а чрез други "писания").Първоначално написано от k`man
Trust, will, courage - the three things one must have!
уффф пак ли ти се обажа поли-естерния глас от етерния свят и ти вибрира тялото бе даркинг......
"Кога пък съм казал, че Бог е създал материята и енергията?"
"Бог сме всички и всичко около нас(цялата тази материя и енергия)"
Бог сме всички и в скобите поясни цялята тази материя и иенергия от която сме направени следователно и бог е материя и енергия.....ти неможеш да мислиш логически.Всики и всико около нас.....правилно всичко е материя и закономерности и въздействия и т.н.,но това нещо не е бог....това е природа.
""Създаване" въобще не е имало. Т.к на практика време няма ние сме си съществували винаги! Та никой не е създавал нищо"
Е как така винаги сме същестували и по времето на динозаврите,ако бяхме съществували и тогава първо щяхме да бъдем избити от динозаврите и после от ледниковата епоха и метеорита.....Няма такова нещо като някой нещо да създава....то винаги е било и винаги ще бъде,просто някой да го открие и обясни.И понеже за някой неща няма все още пълни обяснения и някой хора си мислят че тов ае божие дело,а всъщност не е така.
"А в библията под "Бог създаде" се има в предвид, че всички ние(Бог) сме създали обкръжаващата ни среда."
Ние не сме създадли обкръжаваща среда,т.е. природата,тя е била и преди нас и ще бъде и след нас.
Първо....Христос се казва Исая и е от Назарет,говорил е армейски и не е бил нищо повече от един мъдрец проповядващ мъдрост и любов също като буда и всичко останали.Просто след известен период едни хора видели че могат да го използват и започнали да преобразуват висчко което казал и направил в полза за тях и в новия завет когато са махнати много неща и са преобразувани още много фрази и изрази е моментът в който религията се изпозлва като оръжие.
Какъв ти астрален свят....всичко е на едно по високо ново на психика и съзнание....няма такива измислици като астрални светове,етерни светове и вибрации на тялото....
След смъртта на тялото,мозъкът не се захранва и умира,а заедно с неговата смърт умира и съзнанието му и кръговрата продължава като това тяло бива разградено и идва вече ред на хранителната верига.....кръговрат и постоянно движение,а не статичност както религиозните ценности учат че всичко е било и всичко ще си бъде едно и също докато не дойде апокапилсиса за който вече ни е известно че бележи гибелта на религията.
Бог е природата, ние сме част от нея. => Ние сме Бог. Май нищо от това, което казах не го схващаш...
"Бог е природата, ние сме част от нея. => Ние сме Бог. Май нищо от това, което казах не го схващаш..."
Няма какво да бъде схващано,защото това са небивалици.......като това е бог,защо се молиш на разно икони и го начираш бог при положение че е природата и ние(хората).....наричай нещата с реалните им имена.
А твърдейки че бог е природата и ние сме бог,обезмисляш библията.
Аз да се моля на икони и да искам някой от горе да ми помага - wtf?!Първоначално написано от k`man
![]()
![]()
![]()
Е значи не си никакъв християнин,как тогава говориш че има бог,като не си никакъв вярващ![]()
Сам си противоречиш!
Прав си, не съм християнин, но до сега говорих, че Бог не трябва да бъде разбиран като отделно същество! Бог е в нас(обобщаващо всичко, което съм казал до сега).Първоначално написано от k`man
Значи си взаимствал от тук от там,хем има бог,ама той не е такъв какъвто е в самата вяра.Значи си имаш твоя отделна си вяра в бог,но не в същия хирстиянски бог,пак нали хрстиянски обаче някъв по различен,които се намирал в тревичките,птичките и пчеличките.....е то и така се е зародил изляма....
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Аз просто тълкувам библията както трябва. И не мога да се нареча християнин, т.к повечето такива са болни мозъци, които приемат всичко буквално и чакат като умрат да видят някъв дъртак, създал вселената, да ги опъти към рая или ада в зависимост от това какви са били през физическият си живот. <--![]()
![]()
А повечето църковници дето уж проповядват християнство реално погледнато са най-големите грешници. Просто не може за такива неща да се искат пари. И работите с пречистването и т.н са пълни глупости. Направили са го само заради парите. Наистина, има доста случаи, когато след ходене в църква хората са си оправяли живота, но това не се дължи а бог, а на това, че вярват, че ще бъдат излекувани. Самовнушението и вярата са две наистина важни неща
![]()
Човече, ти си противоречиш със всяка дума. Не мога да те разбера. В мозъка ти е някаква бъркотия.Първоначално написано от darking
![]()
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
Да бе и аз след като прочетох този пост мисля като теб, mistakeПървоначално написано от mistake
![]()
Всъщност не сиПървоначално написано от mistake
![]()
Първоначално написано от darking
![]()
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
![]()
![]()
Изумявам се кви индивиди има в тоя форум..
darking що си сигурен, че ти тълкуваш Библията правилно, а милиони други хора, не ?![]()
"The body tell the mind to quit. The mind tells the body to shut up."
Защото самочувствието му е диганото до тавана и се има за някъв вибриращ индивид дето се рее в някър етерен свят и после бил вярвал в бог,но всъщност бил вярвал че всичко около нас и ние самите сме били бог,а и после каза че бил по голям атеист дори от всички тука събрани заедноумрам от смях като му чета простотиите на тоя малчуган....ама то от 13-14 годинеш какво можеш да очакваш
![]()
Просто давам мнение. Казвам каквото чувствам. Да съм се налагал като някои други всезнайковци тук?Първоначално написано от NaughtyWhisper
@k`man - Ама то от 17-18 годишен "разбирач" какво да искаш? Май този със самочувствието си ти. Ти си този, който си налага мнението само, защото не е видял нещо. Реалистът, човекът, който гледа реално на нещата, ще каже "Кой знае, може и да съществува, може и да не съществува, радвам се, че вярваш в това, но аз за сега не вярвам, т.к още не съм си го доказал.", а ти само си налагаш мнението без да си имаш никаква представа от нещата. Като не е доказано ще се докаже някак си бе. Те учените ако отричаха като теб всичко и само чакаха доказателствата да им паднат от небето, без да се стремят към тях, сега въобще нямаше да ги има тия лекарства, технология и т.н, за които устата не спира да ти говори. Като не вярваш толкова поне се убеди, че не съществува. Чети по въпроса, пробвай,... Ти си неблагодарникът. За разлика от теб аз не чакам някой да докаже нещо, а се опитвам с четене и тренировки сам да си го докажа. И следвайки написаното от мен в този пост нямаш абсолютно никакво право да ми викаш лапе, недоразвито едноклетъчно такова. Ти си по-тъп и от сестра ми дето е на 4 години бе! Нещастник...
Ахам....значи каквото чувстваш,а мозъчните процеси ги оставяш на страна....тоест ти не казваш каквото мислиш и даже въобще незнам дали мислиш,а само чувстваш,то даже и ти незнаеш какво чувсваш,защото неможеш да се усетиш какви глупости говориш,а и ако наистина такова нещо усещаш каквото чувстваш.....мдам манджа с грозди и портокали и кепабпчета е твоята работа![]()
Ахам....значи каквото чувстваш,а мозъчните процеси ги оставяш на страна....тоест ти не казваш каквото мислиш и даже въобще незнам дали мислиш,а само чувстваш,то даже и ти незнаеш какво чувсваш,защото неможеш да се усетиш какви глупости говориш,а и ако наистина такова нещо усещаш каквото чувстваш.....мдам манджа с грозди и портокали и кепабпчета е твоята работа![]()
Въпросът пак опира до великият "орган".
"Някои неща се виждат не с очите, а със сърцето."
Вникни малко в тази поговорка! Сърцето като орган и сърцето, което се използва във повечето поговорки, символът на любовта, са две коренно различни неща!