Цитирай Първоначално написано от justme__
Цитирай Първоначално написано от LadyDi
Цитирай Първоначално написано от justme__
hristiqnskata vqra e izmislena za da manipulira horata i po nqkakuv na4in da gi obedini
Не, за това е измислен Христос. Даже, измислен не е правилно, Христос е съществувал, но дали е бил точно това, в което се опитват да ни накарат да вярваме.

Прочетох едно мнение: "Не, не вярвам в Бог, но вярвам, че има някаква там сила..." И питам: Как наричаш ти тази сила. Дали е съдба, дали е карма, дали е Бог, дали е Аллах... Какво значение има?
Аз съм забелязала друг феномен. Защо, когато постигнем нещо хубаво, твърдим, че сме се справили сами, а когато стане нещо лошо, казваме, че така е трябвало, съдба или "Бог си знае работата".
Ако Бог Го има, той трябва да носи отговорност както за лошите, така и за добрите неща, които ни се случват.
Ако Бог Го няма, трябва ние да поемем вината за всичко. А човешката психика не е програмирана да се обвини за нещастията.
Не знам дали има Бог, не знам и дали вярвам. Не съм атеист, не съм и религиозна.

Нямам нужда от доказателства, че Бог съществува, защото не мога да намеря доказателства, че Го няма
ne znam kude v moqt komentar pro4ete 4e sum osporila 4e e su6testvuval vse pak ne jelaq za zapo4vam nqkakva diskusiq za6toto ne sum dostatu4no zapoznata kato pove4eto hora tuk /za men su6testvuvat samo boginqta Maika i rogatiqt Bog na gorite,usetila sum tqhnata sila /
От тях ли е създаден света?^^