.

Виж резултатите на анкетата: Вярвате ли във Всевишения?

Гласували
191. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Що за въпрос е това? Виж в кой век живеем, хората навремето не са били запознати с физиката и природните закони. Затова са измислили религиите - да обясняват на невежите как е устроен света.

88 46,07%
  • Вярвам, защото Той ме е създал! Как смееш да оспорваш неговото съществуване?!

103 53,93%
Отговор в тема
Страница 3 от 31 ПървиПърви 123456713 ... ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 765
    Супер фен Аватара на InitialD
    Град
    Източен Бейрут , Ливан
    Аз вярвам в Бог и неговият син Иисус Христос!

И никой не може да ми отнеме това право било чрез аргументи,твърдения или пропаганда!Най-малко пък тъпите сектантчета,комунистчета и ислямистчета!!!
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

Супер фен Аватара на AutumnTears
    Град
    Between the Standing Stones
    ima razlika mejdu razli4na religiq i sekta

И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...

Цитирай Първоначално написано от justme__
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi
    hristiqnskata vqra e izmislena za da manipulira horata i po nqkakuv na4in da gi obedini
    Не, за това е измислен Христос. Даже, измислен не е правилно, Христос е съществувал, но дали е бил точно това, в което се опитват да ни накарат да вярваме.

Прочетох едно мнение: "Не, не вярвам в Бог, но вярвам, че има някаква там сила..." И питам: Как наричаш ти тази сила. Дали е съдба, дали е карма, дали е Бог, дали е Аллах... Какво значение има?
    Аз съм забелязала друг феномен. Защо, когато постигнем нещо хубаво, твърдим, че сме се справили сами, а когато стане нещо лошо, казваме, че така е трябвало, съдба или "Бог си знае работата".
    Ако Бог Го има, той трябва да носи отговорност както за лошите, така и за добрите неща, които ни се случват.
    Ако Бог Го няма, трябва ние да поемем вината за всичко. А човешката психика не е програмирана да се обвини за нещастията.
    Не знам дали има Бог, не знам и дали вярвам. Не съм атеист, не съм и религиозна.

Нямам нужда от доказателства, че Бог съществува, защото не мога да намеря доказателства, че Го няма
    ne znam kude v moqt komentar pro4ete 4e sum osporila 4e e su6testvuval vse pak ne jelaq za zapo4vam nqkakva diskusiq za6toto ne sum dostatu4no zapoznata kato pove4eto hora tuk /za men su6testvuvat samo boginqta Maika i rogatiqt Bog na gorite,usetila sum tqhnata sila /
    От тях ли е създаден света?^^

Град
    da tqhnata sila sum q usetila za razlika ot tazi na va6iq bog

Добре.

Град
    Цитирай Първоначално написано от Christ
    Добре.
    nqkakvi opiti za ironizaciq li pravish?
    6te si vqrvam v kakvoto si iskam

Добре.
    Не съм те спрял...

Град
    Източен Бейрут , Ливан
    Добре.
    Вярвай си!Ако искаш вярвай във "всевишният" дани филт!
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

Град
    Цитирай Първоначално написано от Initial_D
    Добре.
    Вярвай си!Ако искаш вярвай във "всевишният" дани филт!

Цитирай Първоначално написано от Majestic12
    Цитирай Първоначално написано от Jesus_is_good
    Цитирай Първоначално написано от lsd43
    Цитирай Първоначално написано от Lychezar
    Цитирай Първоначално написано от Lychezar
    Estestveno,che nqma Bog.Kakvo e tova?Nqkakva visha sila,koqto ni uchi na strahopochitanie(stariqt zavet)?Ili pyk idealiziranoto ponqtie lubov,koeto se propogandira v noviqt zavet?Chovek se rajda kato amoralno syshtestvo i toi preodolqva svoite biologichni stremeji blagodarenie na sredata,v koqto e popadnal.Nie sme zavisimi ot sredata,a ne ot neshto tam gore.I typite iliuzii,koito syzdava hristiqnstvoto,che shte ima spravedlivost sled smyrtta ni(strashniqt syd) sa samo sredstva za masova manipulaciq.I aman ot fanatici veche.Vqrvaite si v kakvoto shtete ama ne go natrapvaite!
    И ти не натрапвай своята вяра.
    Не съм натрапил нищо досега,а расъжденията ми се базират на някакви факти и расъждения.
    Но за вярата ми нищо не съм написал,но щом искаш ще е разбереш...
    Вярвам,че ще има братство между трудещите се,увереност в утрешния ден,свободно духовно и физическо развитие и материално осигуряване за всеки.Трябва да се премахне това унизително разделение на госпадари и слуги,на богати и бедни.
    Религията върви ръка за ръка с олигархията.Предпочитам да бъда комунист отколкото долнопробен идеалист!

А не е ли най-добре да си анархист?
    Христианството ни учи че всички сме равни.
    И ако почнете пак с тва средновековие....
    Толкова ли не разбрахте че това e била църквата и е правила всички бесчинства за власт и материални облаги.
    Zle si mnogo
    Pishesh pulni glyposti.
    Samata ti religiq se opovava na curkvata, za da sushtestvuva, bez neq tq e to4no nishto .
    Ti, kym koq ot hilqdite curkvi eresi beshe?
    Shtoto, te vsi4ki si talkuvat napisanoto po edin na4in... za edni 4ernoto e zeleno, za drugi 4erveno, za treti oranjevo...
    Citat ot edna pesen :
    You put your faith in Chrstianity
    I put mine in artillery
    ...
    Praise the lord and pass the ammunition
    My sermon is my demolition
    za6to da sa gluposti nima v dne6tno vreme carkvata ne se izpolzva za manipulaciq . prez srednovekovieto e izpolzvana za materialni oblagi ... a dnes za manipulaciq i ne samo hristqnstvoto a religiqta kato cqlo
    Що да е неподходящо бе ?

Град
    Източен Бейрут , Ливан
    Тоя Majestic12 няма ли да го банете най-после ... само се заяжда и дразни на макс! Веднъж да беше написал един пост без да охрани някого!

Град
    Dark Forest
    Один.
    искам си намеря Некрономикон да ви е гадно.

Guest
    Цитирай Първоначално написано от Initial_D
    Тоя Majestic12 няма ли да го банете най-после ... само се заяжда и дразни на макс! Веднъж да беше написал един пост без да охрани някого!
    Ай лоф йо!

Град
    v razvintenata ti fantaziq...
    palni glyposti sa tova. da vqrno e 4e ima nqkakva vsevis6a sila no gospod isus hristos i tem podobni nqma. ne sly4aino e kazano e 4e trqbva da povqrva6 za da stane ne6to koeto iska6. e sledovatelno v samiq sebe si trqbva da povqrva6.

Град
    Някъде по широкия свят...
    Всички сме яко във филма.
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Ако трябва да бъда честен да трябва да вярвам и да спазвам религия която в миналото е обезглавявала, горила на клада и мъчила невинни хора поради какви ли не причини, сори ама НЕ!
    Колкото до Исус Христос, добре че ги има историците, че да мислят и малко истории за някой друг тъп филм...който така или иначе се оказва манипулация....Да такъв човек е съществувал, но едва ли е бил това което всички архелози, историци иквито и да са там описват...
    Ами сори ама ако има нещо такова, сящо не е на земята някой друг, че да ни избави или тем подобни глупости...половината от аргументите и фактите са безпочвени и недоказани и са противоричиви някои неща и кво ли още не!
    Що не ми започнат със най важното примерно Библията, твърдят че е писана от Бог, но айде да ми го сокажат,...Не Могат! Но Защо?
    Как ще ми докажат, че съществува Бог? А защо съществува?
    Ами да видим кво ще ми помогне?
    Ами много просто е всичко се основава до въпроса Защо?

Но всеки има личен избор дали да вярва или не, аз за себе си знам, че ен вярвам!

И тук аз ще цитирам една много хубава филосовска поговорка:
    "Понякога хората вярват в нещо което е нереално. Само за да убият страха в себе си, но истината е, че стават двойно по уязвими разобличавайки страха си.
    Това което ни прави слаби е това което ни кара да сме силни, а власта е само за тези които знаяят какво е страх без силла и сила без страх.
    Различното обаче е объркано, а обърканото знание за истината на подреденото в което се крие отговора на слабостта...трудно, но лесно за тези които знаят,
    че могат. Но не могат да знаят!"

Вярвам, защото Той ме е създал! Как смееш да оспорваш неговото съществуване?!

И докажи ми, че те е създал!!!
    Ако можеш ок, ако не тогава не спори...

Никой не може да докаже как сме произлязли, и защо опираш до първата тема която дори и ти не можеш да обориш!

Сещам се в замундата преди време имаше една анкета:

Според вас:

- Бог създаде човека
    - Човекът създаде Бог

Град
    nie vsi4ki sme deca na prirodata ne na isus hristos...

Цитирай Първоначално написано от P.Halliwell
    Докажи ти, де...

Ти също...

Град
    Ти също...[/quote]

moje da prozvu4i sme6no kazano ot ve6tica no nai dobroto dokazatelstvo koeto bih ti dala e edin u4ebnik po biologiq...ili po skoro po fizika

Цитирай Първоначално написано от P.Halliwell
    Докажи ти, де...
    А аз да не би да съм казал, че мога, я ти ми докажи кат си отваряш устата много, много!

А за това за природата, по съм склонен да повярвам....Мноу фактори наистина сочат на там, но и това не е доказано! И дори и аз не мога да знам, това просто защото някои неща не трябва да бъдат разкрити и освон това ние сме само хора....!

Вещица... Вещице, толкова физика съм изчел, че си нямаш на идея. Биологията, пък, визира недоказаната теория за еволюцията.

В Библията има много неща, написани преди 2000-3000 години, които са "открити" от "учените" в последните 300.

http://www.eternal-productions.org/101science.html

Заповядайте.

Фен Аватара на Duvessa
    Град
    Русе
    Вярвам в Бог. Няма смисъл от доказателства обаче, който не вярва никога няма да са му достатъчни.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си