- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли Бог?
Интересн метод,но от многото неща които съм чел и съм разсъждавал...
"Една лъжа повторена сто пати става истина"
Съгласен съм,но все пак но си остава лъжа,въпреки многократно повторена и приета за "истина" и извъртяна на 1080 градуса....това си остава човешка измислица....като приказките за лека нощ.
Вярваш ли в библията и какво мислиш за нея In And Out of Love,след като вярваш в бог и като какъв се самоопределяш.....православ н,католик и т.н.
"силата на мнозинството е наслада за плахите" а религията обединява хората....всъщност не ги обединява а ги прави мнозинтсво в което те да се чувстват защитени и сигурни...и по голямата част от хората които изповядват религията имат нужда точно от това,но тази нужа е СЛАБОСТ....ти не разчиташ на себе си,а на мнозинството,което да те защитава и подсигурява...това е истината за религията.
А висшия разум,за който всички мислят че е бог всъщност е това от което ги е ИЗСТРАХ.А човек се страхува от това което не познава...например тъмното,ти се страхуваш от тъмното защото незнаеш какво има там,но ако знаеш няма да те е изстрах.Т.е. незнанието поражда страх,а точно страхът е най-мощното оръжие което властва на нашата планета и което е заложено зад всички религиозни ценности.
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/