- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- ДИСКУСИЯ:Вярата - върховна манипулация
А ти в какво вярваш?!Първоначално написано от demons_of_my_soul
Brain Madness!
Бреий, много умно, как успя да го измислиш това, тцтцтц, "гениален" си направоПървоначално написано от lsd43
. Честно казано в опитите си да оспориш тезата ми само я подкрепи, без да се усетиш. Уви, няма как да стане друго яче, колкото и да ти се иска
![]()
и няма как по естествен начин човек да си изгради, както ти го наричаш вътрешен "лек", за да излекува слепотата си, при положение, че се е родил сляп примерно. Защото науката е доказала, че в едно 80-90% такива случаи са нелечими и слепотата си остава за цял живот. Но пък съм чел и слушал за документирани случаи, че точно такива, безнадеждно болни хора или нещо от рода се лекуват не с медикаменти, не с някакви вътрешни антитела, я с вяра в Господ.
Ето да видиш едно клипче на тази тема и после коментирай дали чудесата са възможни. Сигурно ще кажеш пак, че това е някаква манипулация, но кажи ми какъв би бил смисъла от такова нещо?! Здравият разум и логиката определено отхвърлят такава възможност.
http://www.vbox7.com/play:ea8e8f5a
kristo![]()
![]()
![]()
как сте сектанти![]()
За цялата тема
![]()
http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]
Да ти е идвало на ума че може да е нагалсено?Първоначално написано от kristo
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Но както казах има също така и много вярващи ,които не са се оправили.А има и такива ,които са атеисти и пак са се оправили.Вярата,а не Бог ги лекува.Първоначално написано от kristo
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Само че явно не знаеш, че Бог и Вярата са едно и също нещо. Бог е най-висшата степен на Вярата, а Вярата е едно от имената на Бога.Първоначално написано от lsd43
Не съм съгласен ,че е едно и също все пак можеш да имаш вяра на много неща не само на Господ,той е просто едно от нещата на които можеш давярваш.Например може и да си учен и няй-висшата ти степен на вяра ще е науката ,а не Бог.Първоначално написано от kristo
Бог е най-висшата степен на вярата и най-висшата наука приятелю. Иначе има различни видове вяра, но само в Бог е най-силната и най-висшата й степен.
Чували ли сте за Хор,Богът Слънце на Египет отпреди 3000г.пр.нв.е.?
Хор бил роден на 25-ти декември,от девицата Изида Мери.Неговото раждане е съпроводено от звезда на Изток,която кара трима крале да я следват,за да се поклонят на новородения спасител.На 12 години бил учител на заблудени деца.На 30 бил покръстен от лице познато като Анап и така започва мисията си на духовен водач.Хор имал 12 ученика/последователи/,които пътували с него,свидетели на чудеса като излекуване на болни, или ходене по вода.Хор е бил познат под много имена като "Истината", "Светлината","Богопомазан Син", "Божий Пастир",
"Божи Агнец" и много други.След като бил предаден от Тифон,Хор бил разпънат, погребан и след три дни възкръснал.Много други богове имат
същата обща митологическа структура...
Първоначално написано от Lychezar
Нека позная филма "Зайнгест"...
За жалост във филма не казват истината,чел съм египетската митология и няма нищо подобно,но сега не ми се разказва историята . Иначе е доста вероятно евреите да са копнали от египтяните и вавилонците.Първоначално написано от Lychezar
Ако те кефят подобни филми свали си Illuminati от www.zamunda.net
За тоя филм дето ти посочих мога да ти потвърдя ,че има доста истински неща,става пак въпрос за световните конспирации.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Исус не е роден на 25ти Декември!
Хор е богът не небето, който е роден от майка си Изида. Няма доказателства тя да е наречена Изида Мери! Изида била вдовица на Озирис и следователно не е била девица. Изида е правила магия, за да възкреси Озирис от мъртвите, но не успява. Тогава тя събира частите от тялото му и прави секс с него. Забременява и се ражда Хор. Никъде не е писано за възкресение или разпятие. Дори е е споменато дали умира.
Хор е роден на 31ят ден от египетския месец "Кояк".
Източници:
[1][2][3]
http://www.youtube.com/watch?v=_QAhrC3nG5E
И по-разширено:
http://www.youtube.com/watch?v=ej_co...eature=related
Първоначално написано от lsd43
А от къде сте сигурни че точно Бог го е изцелил??? Може да е Другия... Сатаната
Което всъщност е по-вероятно...Първоначално написано от ~ПаНчАтАнТрА~
![]()
И за този "бог" Хор исторически свидетелства няма, а именно тук е митологията. За разлика от Исус Христос и Християнството, за които има исторически свидетелства в изобилие. И този филм- без да съм го гледал ми става ясно, че е поредната юдейско-фарисейска измишльотина, целяща да изопачи истината и делото на Господ Исус Христос. Жалки са тези хорица, които се опитват да ритат срещу ръжена. Но още по-жалко за тези, които им се хващат на манипулациите...
Кристо,как може да вярваш в Бог и в същото време да си нацист?Тези две понятия са изпълнени с противоречия бе човек!Егати пропагандата правите,да се ебавате с религията за лична изгода...
![]()
![]()
Не е нацист, просто евреите са си напаст. Не всички, но повечето.
Според мен е противоречива християнската и нацистката идеология!Просто не е логично да ходиш на църква и в същото време да правиш изцепки от рода на:"България за българите!"
А това,дали са напаст или не повечето евреи,пак според Религията не можем да определим ние!Но забравих,че ти си Бог и всичко идва от теб и свършва в теб.
Евреите са анти-християни. Прочети малко...Първоначално написано от Lychezar
И никъде не съм казал, че съм Бог... лол
Аз, разбира се, вярвам в себе си...Първоначално написано от saysonic
Не отричам библията... Тя за мен е една книга пълна с исторически събития, които просто трябва да разталкуват правилно.
Факт е, че Исус е лекувал хора които са вярвали до фанатизъм в него или по точно, вярвали са, че той ще ги спаси. От него е било нужно смао да махне с ръка и ако болния е достатъчно вярващ (тоест си самовнушава) става и прохожда, а ако не стане номера естествено болния бива упрекван, че не му е достатъчно силна вярата....
Факт - човек може чрез смовнушение така да повиши температурата на тялото си, че да се възпламени!