- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- ДИСКУСИЯ:Вярата - върховна манипулация
Според мен библията е толкова пъти преработвана, че не се знае кое там е истина и кое не. Колкото до исторически книги, вярното в тях е въпрос на гледна точка, невярвам 10 човека да видят една история и да я разкажат по един и същи начин, зависи от човек, от неговият мироглед,познания и т.н.
Вярата наистина може да се използва и за манипулативни цели, но с нея могат и да се творят чудеса. Както се казва в една Арменска поговорка - "От едно и също цвете змията прави отрова, а пчелата - мед.
Имало е много случай, когато на пациенти са давани хапчета "плацебо" и са наблюдавани положителни резултати, при които симптомите на пациентите се подобряват.
Close your eyes
Just feel and realize
It is real and not a dream
I'm in you and you're in me
It is time
To break the chains of life
If you follow you will see
What's beyond reality
Че какво нацистко има в това да искаш България да е на българите? И като казвам България на българите, нямам в предвид в България да живеят само българи, а България да бъде управлявана само от българи, което е съвсем естествено и нормално.И различно разбира се. И мисля, че всеки би се съгласил с това. А ти нима не си против това да ни управлява ДПС примерно? Та както Германия трябва да се управлява от германци, Русия от руснаци, Франция от французи и т. н. и нашата Родина трябва да се управлява само от българи.Първоначално написано от Lychezar
И за евреите. Не съм казал, че ги мразя, в никакъв случай, просто както много точно каза Christ, повечето от тях не са стока. Не, че няма свестни евреи, но повечето са религиозни фанатици и расисти срещу неевреите и най-вече срещу нас християните.
А за нацизма, твърдо го отричам. Освен, че е антихуманна идеология, нацизма се опира и на езичеството, което още повече ме кара да страня от него. Също както комунизма, който пък е още по антихриситиянски. Так че комунизма, нацизма, това са тотално отречени от мен идеологии. Само Християнството и неговите принципи в духовен план и възрожденският български национализъм за мен са истината.
Вярата и самовнушението не са едно и също нещо. Невъзможно е да си се родил сляп /недай боже/ и един ден да си "внушиш", че ще прогледнеш и това да стане. Това може да стане само ако се случи нещо свръхестествено, тоест Божествено, което се нарича чудо. А само Бог може да върши чудеса. Всички други "чудеса", които не са от Бога, са фокуси, шмекерувания и прочее измами, които много бързо изчезват и се разбира, че не са никакви чудеса.Първоначално написано от demons_of_my_soul
Имаш право до голяма степен. Само че Евангелието не е било пренаписвано. Да, превеждано е на много езици, има страшно много преписи, но те се различават изключително малко от първоизточника, тоест първите написани Евангелия през втората половина на I век. И това е доказано чрез сравнителен анализ, направен от учените, в които се доказва, че копията на оригинала на четирите Евангелия следват едно към едно оригинала.Първоначално написано от HaRMoNy
Тук няма да споряПървоначално написано от kristo
Наистина мисля, че в Библията има отправено послание и то е запазило същността си. Но хората разбират различно нещатата, от там съществуват и разногласията, които са довели до сътворяването на много секти, които показват "пътя".
Close your eyes
Just feel and realize
It is real and not a dream
I'm in you and you're in me
It is time
To break the chains of life
If you follow you will see
What's beyond reality
По определение национализмът е:"Чувство за принадлежност и привързаност към определена нация, полит. доктрина и движение за постигане и утвърждаване на правата и свободата на дадена нация, което обикновено се свързва с представата, че границите на държавата трябва да съвпадат с етническите граници и преобладаващата народност, със стремежа към създаване на самостоятелна национална държава."Първоначално написано от kristo
Според хриястиянството трябва да обичаме всички без значение от какъв етнос са.И религията като цяло ни учи на любов,да не се гневим на враговете си,а не да "утвърждаване на някакви права на дадена нация!"Партията ДПС може да ти прави зло,но ти трябва да се молиш за спасението на грешните хора,членуващи вътре в нея-така е според християнството.
![]()
Според хриястиянството трябва да обичаме всички без значение от какъв етнос са.И религията като цяло ни учи на любов,да не се гневим на враговете си,а не да "утвърждаване на някакви права на дадена нация!"Партията ДПС може да ти прави зло,но ти трябва да се молиш за спасението на грешните хора,членуващи вътре в нея-така е според християнството.
Исус казва да обичаме враговете си. Да благославяме тези, които ни проклинат.
Никъде не виждам обичай всички, независимо какъв етнос са.Също така, молитвата ти не може да промени написантото в Книгата на Живота...
![]()
Щом трябва да обичаме и благославяме враговете си,тогава нямаме право да въставаме срещу тях...Следователно,ако се изгавря с някой християнин,той няма да ми направи нищо,даже ще се моли за спасението ми.
Какво искаш да кажеш?Исус ни обича всички без значение дали сме бели или черни,нали?
Avtora na temata e mnogo glupav.
Eating isn't cheating - Arnold
да религията е велико не6то наистина един бизнес една пе4алба една заблуда ние мислим 4е вярваме в бог ,.... хахаха влизаме в църква и мислиме 4е това е храм....не това са пари ...наи-великия бизнес е религията това е всеизвестно и мисля 4е ве4е толкова сме деградирали че нямаме нито църква нито религия
XOXO...
mnogo pravilno kazanoПървоначално написано от SkiT
eй малоумен..
няма да ти чета мизерния пост, само заглавието на темата ми стига...
едно е ОРГАНИЗИРАНА РЕЛИГИЯ, и църква като ИНСТИТУЦИЯ, друго е ВЯРАТА
нямам намерение да се обяснявам, но надявам се който има повече акъл в главата да схване за какво говоря
ако не схващате значи сте върховно тъпи
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride