Цитирай Първоначално написано от kristo
Цитирай Първоначално написано от Lychezar
Според мен е противоречива християнската и нацистката идеология!Просто не е логично да ходиш на църква и в същото време да правиш изцепки от рода на:"България за българите!"
А това,дали са напаст или не повечето евреи,пак според Религията не можем да определим ние!Но забравих,че ти си Бог и всичко идва от теб и свършва в теб.
Че какво нацистко има в това да искаш България да е на българите? И като казвам България на българите, нямам в предвид в България да живеят само българи, а България да бъде управлявана само от българи, което е съвсем естествено и нормално.И различно разбира се. И мисля, че всеки би се съгласил с това. А ти нима не си против това да ни управлява ДПС примерно? Та както Германия трябва да се управлява от германци, Русия от руснаци, Франция от французи и т. н. и нашата Родина трябва да се управлява само от българи.
И за евреите. Не съм казал, че ги мразя, в никакъв случай, просто както много точно каза Christ, повечето от тях не са стока. Не, че няма свестни евреи, но повечето са религиозни фанатици и расисти срещу неевреите и най-вече срещу нас християните.
А за нацизма, твърдо го отричам. Освен, че е антихуманна идеология, нацизма се опира и на езичеството, което още повече ме кара да страня от него. Също както комунизма, който пък е още по антихриситиянски. Так че комунизма, нацизма, това са тотално отречени от мен идеологии. Само Християнството и неговите принципи в духовен план и възрожденският български национализъм за мен са истината.
По определение национализмът е:"Чувство за принадлежност и привързаност към определена нация, полит. доктрина и движение за постигане и утвърждаване на правата и свободата на дадена нация, което обикновено се свързва с представата, че границите на държавата трябва да съвпадат с етническите граници и преобладаващата народност, със стремежа към създаване на самостоятелна национална държава."

Според хриястиянството трябва да обичаме всички без значение от какъв етнос са.И религията като цяло ни учи на любов,да не се гневим на враговете си,а не да "утвърждаване на някакви права на дадена нация!"Партията ДПС може да ти прави зло,но ти трябва да се молиш за спасението на грешните хора,членуващи вътре в нея-така е според християнството.