Ще се абстрахирам от някои откровено некомпетентни мнения тук и няма да правя офтопик...
Такааа,целта ти е ясна-искаш мускулна маса.Ясна ми е ситуацията ти-отвсякъде съвети,много от тях си противоречат,но след време като попрочетеш малко повечко по форуми и сайтове ще можеш да прецениш кое е вярно и кае-не.В момента ти си все още начинаещ(според мен 6 месеца сериозни тренировки е минимума за да се броиш за средно напреднал).Като такъв най-добре е да се придържаш към базовото, именно-прости правила в храненето и тренировката.
Първо,храненето-за начинаещия винаги това е най-трудната част,тъй като е лесно да се отдели по един час три пъти седмично за тренировка,но храненето включва сериозна промяна в начина на живот и за доскоро нетрениращия е неприемливо да прави такива промени(тази фаза обикновено се преодолява за около половин година ).Така че прави следното:старай се всеки ден да ядеш по две цели яйца плюс още един белтък,300-500гр. мляко и някакво месо(ама поне първо приближение месо-шунка или сурово месо,което ти си готвиш.Луканки,шпекове и т.н. не се броят).
За тренировките-пробвай следната програма,при мен преди време,както и при много други познати начинаещи работеше много добре:
1.Клек-3х8(тук обаче в началото прави с много леки кг,даже първо само с лоста за да хванеш правилната техника,после тежестите поне докато стигнеш 100-120 бързо се вдигат).
2.Гребане с щанга-3х8
3.Изтласкване от лег-3х8
4.Раменна преса с щанга пред врат-3х8
5.Френско сгъване или разгъване на горен скрипец-2х10
6.Бицепсово сгъване с права щанга-2х10
3х8 означава 3 серии по 8 повторения.Като начинаещ нямаш особена нужда от много специализирано трениране на ръцете,те ще се натоварят достатъчно от другите упражнения и с последните серии ще ги доизтощиш.Ако искаш можеш да добавиш(всъщност даже е препоръчително) упражнение за прасец и задно бедро по твой избор,тогава не правехме такива,но хич няма да е излишно.Тренирай краката,защото от една страна баланса между мускулните групи означава по-малка възможност от травми и от друга просто не е красиво да си огромен в горната част, а краката като клечки.Освен това голям квадрицепс и задно бедро се правят много трудно и изискват години работа,затова почни ги отрано и се наслаждавай на цялостно развитие на тялото