- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- CAE - Certificate of Advanced English
Кой ще се явява на мартенската сесия на CAE: ) и да питам дали някой има теста, който беше миналата година юни месец![]()
...It's all Monkey business...
Аз щях да го вземам юни, но реших че няма да съм готова, така че го отлагам за декември, защото на първия пробен изпит който направих имах С![]()
Аз ще го взимам юни.
Малко ме съмнява в същност, защото имам 60% на пробния... е може да е защото цяла нощ бях на парти и в неделя сутринта на изпит, ама... де да знам, кофти ми е, ако пропилея всичките кинти за изпита... а и всички пари за уроците...
-Пол - казах аз,-можеш да пускаш лигите си по всеки килим в тази къща,ако искаш. Имаш позволението ми.
-Бих предпочел да ги пускам върху теб-заяви Пол с екстравагантна широка усмивка.
-Мръсен старец.
(Джоан Харис - Петте четвъртини на портокала)
В тетрадката и учебника "Ready for CAE",във всичките части има общо цялото съдържание на изпита и в тетрадката съответно са всички типове задачи. А иначе има 1 част-reading(1h.15min),в който са включени 4 текста;2 част-writing(2h.) има 2 неща за правене там,но сега не мога да кажа дали са разл.упражнения и какво е въобще; 3 част-English in Use(1h.30min),6 задачи с общо 80 въпроса.; 4 част-listening(45min),т'ва сааа 4 отделни лисънинга с 32-40 въпроса към тях;ии 5 част-speaking(15min),т'ва се прави с 2ма изпитващи и 2ма кандидата и пак е на 4 части,като за всяка част се дават по 3-4 мин и разбира се са на различни теми.
ясно, мерси. Аз миналата година се явих юни и затова питам, защото ме скъсаха на Listening-a, а по принцип това ми е най-лесната от всички части...другите части ми бяха сравнително добре.
ами FCE? някой знае ли дали е гадно и дали има смисъл да се явя сега или септември?![]()
And now you want somebody
To cure the lonely nights
You wish you had somebody
That could come and make it right....
Защо да няма смисъл,явявай се ако смяташ,че си готова.Аз наскоро взех сертификат за завършено С1 ниво.Първоначално написано от Eas!eR_To_Run
Ами FCE не е труден, поне според мен, обаче ако не е сигурно дали ще го вземеш не се явявай : )
Доколкото си спомням няма опция септември. Има сесии юни, декември и март. И декември сменят формата на изпита , което си е допълнително неудобство(поне според мен), но решението зависи изцяло от подготовката ти, разбира се, и доколко се чувстваш уверена (;Първоначално написано от Eas!eR_To_Run
За да остане природа
//A programmer started to cuss, because getting to sleep was a fuss. And as he lay there in bed, looping 'round in his head was: while(!asleep()) sheep++;
Ами аз доколкото разбрах тези изпити ще ги направят с давност 2 години като Toefl, а и ще променят малко упражненията да бъдат по-достъпни за учениците..аааа да се похваля днеска бях на speaking за CAE и добре мина : )) пожелайте ми успех в събота за другите работи![]()
Аз ще се явявам юни. Вече съм взел FCE и сега се надявам и CAE. Относно резултатите ми от пробните изпити - варират от 60 до 78%. Може и повече ако съм много съсредоточен
punky_monkey можеш ли да ми кажеш от къде си взел/a информацията за валидността на CAE. Аз знам само, че ще има промени в изпитите. И Успех![]()
Ами момичето, с което бях на speaking, ми каза.. незнам откъде е разбрала за това...сори ако е грешна информацията : )
punky_monkey, празни приказки са. Няма официална информация за такова нещо на сайта на British Council. Само промените във формата са подробно обяснени (: => не ми се вярва.
За да остане природа
//A programmer started to cuss, because getting to sleep was a fuss. And as he lay there in bed, looping 'round in his head was: while(!asleep()) sheep++;
Ето: http://www.cambridgeesol.org/exams/g...glish/cae.html
Тук има информация за промените на отделните части на изпита.
аэ на пробния имам 79 точки ама мисля че мога ощеспоред вас имам ли шанс ?
Аз не съм ходил на такъв изпит, ама англ го знам :>... Та знаете ли някакъв примерен тест, който може да си направа в нета примерно?
The Spark