.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 73
    Супер фен Аватара на InitialD
    Град
    Източен Бейрут , Ливан
    Цитирай Първоначално написано от kristo
    Да заявяваш, че Християнството е донесло зло на света означава: 1. Да си нямаш хал-хабер от тази религия защото не си прочел повече от 2 странички от Евангелието и да не знаеш изобщо каква е ролята му за развитието на световната цивилизация и 2. да си за диагноза от психодиспансера ако го вярваш наистина
    Единственото смислено мнение в темата засега!

А иначе един от проблемите на милата ни родина е че е населена с 90% неверници (от останалите 10% ,5%вярващи Християни,5% мюсюлмани).
    Казвам неверници,защото не само че не вярват в Бог и неговият син Иисус Христос ами ги и винят за всичко лошо което им се случи!Така е много лесно!Тези неверници не са на 100% такива .. те вярват в нещо ... вярват в кежуал модата и боевете по стадионите,лъскавите дрешки от моловете и педалското излъчване!
    Еми после защо държавата ни е такава .. държава на педерасти и курви!
    Когато сме били под турско какво мислите ни е накарало да се бориме за свободата си! Вярата в Бог и доброто!!!
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

Град
    Някъде по широкия свят...
    Цитирай Първоначално написано от Initial_D
    Да заявяваш, че Християнството е донесло зло на света означава: 1. Да си нямаш хал-хабер от тази религия защото не си прочел повече от 2 странички от Евангелието и да не знаеш изобщо каква е ролята му за развитието на световната цивилизация и 2. да си за диагноза от психодиспансера ако го вярваш наистина
    Единственото смислено мнение в темата засега!

А иначе един от проблемите на милата ни родина е че е населена с 90% неверници (от останалите 10% ,5%вярващи Християни,5% мюсюлмани).
    Казвам неверници,защото не само че не вярват в Бог и неговият син Иисус Христос ами ги и винят за всичко лошо което им се случи!Така е много лесно!Тези неверници не са на 100% такива .. те вярват в нещо ... вярват в кежуал модата и боевете по стадионите,лъскавите дрешки от моловете и педалското излъчване!
    Еми после защо държавата ни е такава .. държава на педерасти и курви!
    Когато сме били под турско какво мислите ни е накарало да се бориме за свободата си! Вярата в Бог и доброто!!!

А тогава защо "всесилният" Бог е позволил да паднем под робство нали е много могъщ?
    А да и съвсем между другото не си падам по боевете на стадионите ,защото не гледам мачове и мразя да се бия,а колкото до сегашаната тенденция накои момчета да приличат повече на момичета ще си въздържа псувните.Няма истински сигурен факт ,че има Бог и няма да има ,единственото "сигурно" доказателство е някакъв пич дето е умрял преди 2000 години и уж е оживял от мъртвите,а да и да не забравя библията,която е "не" е написана от хора(нищо че евангелистите които са хора са я писали),когато Бог се появи тогава ще повярвам че го има ,но докато ни "гледа" от рая не мога да повярвам че го има,защото никога не съм го виждал.С какво ни би помогнала вярата в Бог,нима ставаме по-уверени в себе си,нима проблемите се изпаряват само с вяра,определено не.Жалко е че пропилях повече от 10 години от живота си във вяра в нещо ,което дори не съм виждал.Ако Бог беше толкова силен можеше да ни помогне ,но не ние трябва да се справяме сами ,а той има великото задължение да си чеше божествения задник на небето.
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Бог може да ни помогне, но задължен ли е? Ние Го отричаме, обиждаме и просто Му плюем в лицето. Той какво задължение има към нас? Ние по собствена воля се отричаме от Него, защо Той да не се отрече от нас?

Защо? Защото Бог е Любов. И не говоря за оная романтична пумия, която обществото е приело за любов.

Говоря за следното:

Цитирай Първоначално написано от 1 Коринтяни 13
    4 Любовта дълго търпи <и> е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее,

5 не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло,

6 не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината,

7 всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи.

8 Любовта никога не отпада; <другите дарби>, обаче, пророчества ли са, ще се прекратят; езици ли са, ще престанат; знание ли е, ще се прекрати.

9 Защото отчасти знаем и отчасти пророкуваме;

10 но когато дойде съвършеното, това, което е частично, ще се прекрати.

11 Когато бях дете, като дете говорех, като дете чувствувах, като дете разсъждавах; откак станах мъж, напуснал съм детинското.

12 Защото сега виждаме <нещата> неясно, като в огледало, а тогава <ще ги видим> лице с лице; сега познавам отчасти, а тогава ще позная напълно, както и съм бил напълно познат.
    Пак ще ме нахранят, че съм сектант, но не ме интересува, тяхна си работа. Дано някой да чуе какво искам да кажа и да го разбере.

Цитирай Първоначално написано от Christ
    Бог може да ни помогне, но задължен ли е? Ние Го отричаме, обиждаме и просто Му плюем в лицето. Той какво задължение има към нас? Ние по собствена воля се отричаме от Него, защо Той да не се отрече от нас?

Защо? Защото Бог е Любов. И не говоря за оная романтична пумия, която обществото е приело за любов.

Говоря за следното:

4 Любовта дълго търпи <и> е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее,

8 Любовта никога не отпада; <другите дарби>, обаче, пророчества ли са, ще се прекратят; езици ли са, ще престанат; знание ли е, ще се прекрати.

11 Когато бях дете, като дете говорех, като дете чувствувах, като дете разсъждавах; откак станах мъж, напуснал съм детинското.

12 Защото сега виждаме <нещата> неясно, като в огледало, а тогава <ще ги видим> лице с лице; сега познавам отчасти, а тогава ще позная напълно, както и съм бил напълно познат.
    Пак ще ме нахранят, че съм сектант, но не ме интересува, тяхна си работа. Дано някой да чуе какво искам да кажа и да го разбере.
    Абе остави, каквото и да им разправяш на тези "пичове" сегашните тийнейджъри за тях живота е само пиене, секс и наркотици. Всичко друго е "тъпо" и не е "готино". Те смятат, че не само всички хора, ами и Господ им е задължен за всичко, че могат да правят само простотии, и той пак е задължен да им прощава. И за това, че те живеят неправедно, пак Господ е виновен, защото може би не ги е спрял да правят грехове . Че от къде на къде Бог ще те спира или не, Той ни е дал свободна воля да тръгнем по добрия или лошия път и вследствие на това си носим последствията. И как можеш да искаш да "видиш" Бога, при положение, че го отричаш? Това определено пак си е за диагноза. Как можеш да не вярваш в него и пак да искаш да го видиш. И какво за Иисус Христос! Искате да кажете, че всичко, свързано с него е лъжа може би? Че Той пожертва живота си ей така, за нищо? И че 3 века последователите Му са били избивани само защото са Негови последователи, но не са предавали вярата си и това, при положение, че Християнството според вас е "мит". Кой просто ей така, ще пожертва най-ценното си, ако не е изцяло убеден, че е видял подобно чудо, като Възкресението! И как ще отречете Възкресението, след като за него има свидетелства, дадени и и от смъртните врагове на Христос, включително от биографа на Пилат Понтийски, който лично е видял с очите си това най-велико чудо в човешката история, но е бил 100% атеист. Вие изобщо не се замисляте и живеете в тотална заблуда. За вас съществува само тъпата метъл, кежуъл и незнам си каква идиотска "култура", които ви учат само на дивотии и тъпотии. Е, ваш е избора, всеки си има глава на раменете и това, че сте духовно слепи си е ваш проблем.

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Усещам, че ще засмучете мазния К*Р на Черния Господар и двамата!

Мощно свещички отзад за вас!
    Grumpy old madman

Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    Усещам, че ще засмучете мазния К*Р на Черния Господар и двамата!

Мощно свещички отзад за вас!
    Усещам, че ще те пребивам... а ти усещаш ли го? Е, ако не ще го усетиш, дебил долен нещастен

знам, че си комунист освен това... е това обяснява защо си толкова тъп...

никакъв християнин не си ти, позьор нещастен. Къде ти е християнското смирение? Защо не обръщаш другата буза?

За комунист - не съм. Но не усещам да ме пребиваш. Освен с меко дупе.
    Grumpy old madman

никакъв християнин не си ти, позьор нещастен. Къде ти е християнското смирение? Защо не обръщаш другата буза?

За комунист - не съм. Но не усещам да ме пребиваш. Освен с меко дупе.
    Бе как да не си комунист бе, ти будалкаш ли ме? Ха-ха, чел съм ти нещастните коментари и толкова сбъркана кратуна като твоята не съм виждал, ама от такива като теб какво да се очаква . То си личи от километри, че си избягал от някой психодиспансер. А относно това, колко съм християнин, това не си ти човека, точно пък ти кретенче, който да ме оценяваш. Мога да ти кажа, че винаги съм се опитвал да бъда добър с хората, които го заслужават и съм се опитвал да им помагам, доколкото мога. Но с такива като теб- никакво християнство. Няма начин просто за съжаление ...

не съм идеален и не мога да бъда. Не мразя враговете си, но не ги обичам и не мога да го направя. Мога да постигна някакъв компромис с тях, но само ако наистина има защо. С такива гадняри като теб не може да се прави компромис, твърде нагъл, извратен и циничен си, за да се прави какъвто и да е компромис с теб, да се постъпва по християнски с теб е невъзможно ...

Покай си, грешниче! Смири гнева си! Амин!

Ако не - ела да ми олигавиш патриархалния скиптър ...
    Grumpy old madman

Аааммм преди известно време казаха по телевизията че комиците приемат сценарий от такива ужасно смешни като теб.
    И ако искаш се пробвай,само да не те вземат при къци или при ония от горчиво щото можеш да им вдигнеш рейтинга с висококачествени майтапи.

хихихи

Цитирай Първоначално написано от Jesus_is_good

Аааммм преди известно време казаха по телевизията че комиците приемат сценарий от такива ужасно смешни като теб.
    И ако искаш се пробвай,само да не те вземат при къци или при ония от горчиво щото можеш да им вдигнеш рейтинга с висококачествени майтапи.

хихихи
    Предивд, че си им в целевата група и те разсмивам - поне пари ще печеля на твой гръб. Но теб това трябва да те радва.
    Grumpy old madman

хихихи
    Предивд, че си им в целевата група и те разсмивам - поне пари ще печеля на твой гръб. Но теб това трябва да те радва.

Супер значи къци каза че ти пише 6
    останалите забавни мислят че ставаш защото умееш да импровизираш пред компютъра във форум.
    Само дето не чувам аплодисменти.
    Нищо следващият път ще ги расмееш
    Успех!

Град
    Цитирай Първоначално написано от Christ

Говоря за следното:

Абе остави, каквото и да им разправяш на тези "пичове" сегашните тийнейджъри за тях живота е само пиене, секс и наркотици. Всичко друго е "тъпо" и не е "готино". Те смятат, че не само всички хора, ами и Господ им е задължен за всичко, че могат да правят само простотии, и той пак е задължен да им прощава. И за това, че те живеят неправедно, пак Господ е виновен, защото може би не ги е спрял да правят грехове . Че от къде на къде Бог ще те спира или не, Той ни е дал свободна воля да тръгнем по добрия или лошия път и вследствие на това си носим последствията. И как можеш да искаш да "видиш" Бога, при положение, че го отричаш? Това определено пак си е за диагноза. Как можеш да не вярваш в него и пак да искаш да го видиш. И какво за Иисус Христос! Искате да кажете, че всичко, свързано с него е лъжа може би? Че Той пожертва живота си ей така, за нищо? И че 3 века последователите Му са били избивани само защото са Негови последователи, но не са предавали вярата си и това, при положение, че Християнството според вас е "мит". Кой просто ей така, ще пожертва най-ценното си, ако не е изцяло убеден, че е видял подобно чудо, като Възкресението! И как ще отречете Възкресението, след като за него има свидетелства, дадени и и от смъртните врагове на Христос, включително от биографа на Пилат Понтийски, който лично е видял с очите си това най-велико чудо в човешката история, но е бил 100% атеист. Вие изобщо не се замисляте и живеете в тотална заблуда. За вас съществува само тъпата метъл, кежуъл и незнам си каква идиотска "култура", които ви учат само на дивотии и тъпотии. Е, ваш е избора, всеки си има глава на раменете и това, че сте духовно слепи си е ваш проблем.

Нито пия,нито пуша ,камо ли да се дрогирам,а да и не правя секс ,а колкото до "заблудата" ти също не можеш да се каже че си в заблуда,ако си мислиш че всички хора ,които не вярват в Бог са боклуци ,жестоко се лъжеш.Преди вярвах силно в Бог от малък ходих в кварталната църква ,повече от половината си живот прекарах в молби и ...да бъда по-конкретен в заблудата че има Бог,всъщност аз вярвам че го има,но не вярвам че е добър и "обичащ" хората ,защото винаги когато ми се случваха лоши неща ходих и му благодарях и точно когато се измъквах от даден проблем ,изведнъж идваше нов още по-голям ,питах се защо ,но все пак продължавах да вярвам.И дойде един ден в който осъзнах ,че няма смисъл за който да живея ,родителите ми са раведени и не им пука за мен,рабрах че аз живея за нищо ,майка ми ме беше предала ,нямаше смисъл да живея и бях готов да сложа край на живота си.Единственото нешо ,което ме запази жив беше омразата към света и желанието ми да си отмъстя на тези които са ме накърнили, в тези най-трудни моменти аз не разчитах на Бог,а на себе си .Мога само да кажа че както на Бог не му пукаше че страдам ,така и на мен вече не ми пука за него.Нямам намерение да хуля Бог ,защото ми е било тежко,защото на мен вече не ми пука по-добре да съм грешник отколкото да пропилея живота си в защита на нещо ,което не му пука за мен.Колкото жертвата на Христос,щом Бог ни е бил създал следователно,ние не сме виновни че сме грешници -той ни е направил такива и мисля че не е справедливо аз да страдам за грешките на другите.
    Мисля че бях достатъчно ясен ,защо вече не вярвам в Бог.
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

останалите забавни мислят че ставаш защото умееш да импровизираш пред компютъра във форум.
    Успех!
    Аз се стремя към точно определена аудитория. Тясно обособена
    А именно - на слабоумните лекомислени християнчета. Praise Jesus!
    Grumpy old madman

Град
    Имаше една много умна фраза:"Ако сам не си помогнеш и Бог не може."
    Аз обаче ще я изкажа по друг начин:"Ако не си помогнеш,няма Бог ,който да ти помогне."

Успех!
    Аз се стремя към точно определена аудитория. Тясно обособена
    А именно - на слабоумните лекомислени християнчета. Praise Jesus!
    прави ми удоволствие да се заяждам хихи.
    Дразниш ли се и защо сме "слабоумните лекомислени християнчета"
    кажи де??
    интересно ми е да чуя човека с ценностната система

кажи де??
    Всъщност се дразня, че сте поредните малки позьорчета.
    В Библията е написано "Не съди, за да не бъдеш съден" нали така? А вие тук като някакви юбери раздавате етикети на всички "наркоманчета, алкохолици" и не знам си какво.

Я в пътя. Тая евтина пропаганда може да си я заврете отзад!
    Grumpy old madman

Не си спомням да съм слагал ептети ако е так sry.
    Ако това е всичко инт за какво всъщтност се заяждаме.
    Ще обясня спокойно и накратко.
    Ние (христианите) вярваме че Бог ще съди света и всички осъдени отиват в огненото езеро което гори с огън и жупел за вечни времена.
    Но Бог плати цената за греха и сега можеш да се наречеш праведен ако се покаеш.
    Това се нарича благовестие.
    Предполагам че целият скептицизъм се дължи на официалната църква.
    Или липсата на доказателства ами това си е до човека.
    Който повярва ще бъде спасен.
    Изборът си е ваш и аз просто се опитвам да покажа истината.
    Проблемът май е че много "истини" се навъдиха наскоро и просто не искате да се занимавате с това.
    Бог може да се почувства,аз съм свидетел на милостта му.
    God bless.

Град
    Не си спомням да съм слагал ептети ако е так sry.
    Ако това е всичко инт за какво всъщтност се заяждаме.
    Ще обясня спокойно и накратко.
    Ние (христианите) вярваме че Бог ще съди света и всички осъдени отиват в огненото езеро което гори с огън и жупел за вечни времена.
    Но Бог плати цената за греха и сега можеш да се наречеш праведен ако се покаеш.
    Това се нарича благовестие.
    Предполагам че целият скептицизъм се дължи на официалната църква.
    Или липсата на доказателства ами това си е до човека.
    Който повярва ще бъде спасен.
    Изборът си е ваш и аз просто се опитвам да покажа истината.
    Проблемът май е че много "истини" се навъдиха наскоро и просто не искате да се занимавате с това.
    Бог може да се почувства,аз съм свидетел на милостта му.
    God bless.
    Точно,защото има много истини има и различни мнения.
    За теб истината е Бог.
    За някои истината се крие в науката.
    А за мен ... истината е относително нещо.
    Тъй че ,нито ти нито който и да е не може да каже каква истината,

кажи де??
    Всъщност се дразня, че сте поредните малки позьорчета.
    В Библията е написано "Не съди, за да не бъдеш съден" нали така? А вие тук като някакви юбери раздавате етикети на всички "наркоманчета, алкохолици" и не знам си какво.

Я в пътя. Тая евтина пропаганда може да си я заврете отзад!
    Пише да не съдим дали ще идеш в Ада или не. Иначе мога да те осъдя за каквото си поискам друго, мога да те нарека пияница, наркоман и какъвто и друг да си, стига да си такъв. Мога да използвам Библията да те поправям в действията ти, но не и да те съдя.

Айде лека.

Да вярваш, че е донесло добро в света означава да не си чел половин страничка средновековна история . Означава да не знаеш колко култура е изгубена благодарение на християнството. Да не знаеш как хората са били натикани в миша дупка, били са накарани да се чувстват нищожества, смазани от някаква сила, които са родени само, за да грешат и да умрат. И да не знаеш, че по тази причина не са се къпели и са си хвърляли фекалиите на улицата. Какъв чудесен живот само! Колко добро е донесло християнството на света като е отрекло римския хуманизъм
    Memento moriendum esse!

Цитирай Първоначално написано от ThunderGoddess
    Да вярваш, че е донесло добро в света означава да не си чел половин страничка средновековна история . Означава да не знаеш колко култура е изгубена благодарение на християнството. Да не знаеш как хората са били натикани в миша дупка, били са накарани да се чувстват нищожества, смазани от някаква сила, които са родени само, за да грешат и да умрат. И да не знаеш, че по тази причина не са се къпели и са си хвърляли фекалиите на улицата. Какъв чудесен живот само! Колко добро е донесло християнството на света като е отрекло римския хуманизъм
    Това, за което говориш не е никакво Християнство, а католическо-протестантски еретизъм. Посочи ми подобни неща да са се случвали в Православна България, айде де "умнице". Ще ми посочиш трънки.

Цитирай Първоначално написано от ThunderGoddess
    Това, за което говориш не е никакво Християнство, а католическо-протестантски еретизъм. Посочи ми подобни неща да са се случвали в Православна България, айде де "умнице". Ще ми посочиш трънки.
    Първо, ти говориш генерално за християнството. Под "християнство" аз разбирам всички християни. Вие сте гениално тъпи същества, които се делят на смешни групички и се оплюват взаимно. Като кажа нещо против християните на някои християнин и те не мога да го опровергаят, следва отговор на. "АААА ... ама ние не сме правили това .... католиците бяха" или нещо от рода. Като си християнин, дръж се като такъв и не натапяй другите. И ще ти кажа какво е станало в праволсавна България и ще ти светне. Ако не знаеш, моето момче, ще те светна. След Златния ни век попадаме под влиянието на Византия и даже под нейно владичество. Изгубваме своята индивидуалност и характеристика като народ и ставаме някакво жалко копие на византийците. Ако до девети век те са ни бършели гъза, то след християнизацията ние им бършем гъза. Това не ти ли е ясно? Не е ли очевадно?
    Memento moriendum esse!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си