- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Християнството
Душицо заспала, очевидно се правиш, че не знаеш, че Кан Кубрат, Кан Тервел, Кан Пресиан, Кан Омуртаг и други български владетели са били християни. Така че Християнството е било разпространено сред пра/българите още много преди то да бъде прието за официална религия. И копие на византийците не сме били и няма как да бъдем, това е просто смешно. За католиците, аз не говоря против редовите католици, понеже те са праведни хора, а говоря против някои изопачавания на Християнството именно от страна на Западната цивилизация, която има лошия "навик" да изопачава и най-святото, в случая дори и Християнството. защото къде в Евангелието пише, че трябва да се дава симония на свещенник, за да ти опрости той греховете, все едно е самият Бог. Това си е чиста езическа заемка, и то от най-изопачената религия, базираща се на сребролюбието- юдаизма. В Православието такова нещо би било подсъдимо и никога не го е имало. Ей затова говоря, а не че съм срещу католиците, понеже имам приятели католици. Просто върхушката в католицизма много е изопачила някои от Християнските завети. И последно, та да не се оливам пак, само да ти припомня, че Възраждането в България започна именно от църквата, там където беше пазена българщината от потурчване чрез ислямизация. Ако не бяха свещениците да опазят първо в църквата българщината чрез Християнството, сигурно днеска ти щеше да се казваш Айше или Сабрие или нещо от рода и да си мюсюлманкаПървоначално написано от ThunderGoddess
![]()
адската секта сте свормирали
Christ, kristo...![]()
Затова по-добре не се захващай да спориш с нас на теми, от които нищо не разбираш. Твоята кауза е тотално загубенаПървоначално написано от Lunatic-
![]()
Твоята като че ли не е...Първоначално написано от kristo
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Моята определено не е. Аз съм твърдо убеден във вярата си и съм намерил огромен брой аргументи за неяПървоначално написано от lsd43
.
Нека позная Библията и два три апокрифа?Първоначално написано от kristo
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Много повече от това моето момче. Аргументи колкото си искаш, а извънбиблейски сведения за живота, учението и делото на Господ Иисус Христос също колкото си искаш. Както бях споменал- Тацит, Плиний, Светониус, Йосиф Флавий са само една малка част от историците и писателите, дали много важни и сериозни сведения, подкрепящи истинността на Евангелието. Да не говорим, че биографа на Пилат Понтийски и неговият лекар лично са видели Христовото Възкресение и са го описали подробно, но на теб какво да обяснявам, ти си голям "умник" и знаеш всичко в този животПървоначално написано от lsd43
![]()
Не твърдя че съм умен.Просто има някои несъответствия които съм забелязал в библията,пък и за първи път чувам за биографа на Пилат Понтийски.Никога не съм твърдя,л че знам всичко,точно обратното ,това че не знам достатъчно за живота ме отдръпна от християнството,защото искам да разбера нещо повече ,което го няма нито в библия ,нито по апокрифната литература свързана с библията по един или друг начин.Първоначално написано от kristo
А да и тези историци няма как да са видели Христовото въскресени,защото то е станало късно вечерта и евентуално единствените свидетели ,които са го видяли са били пазачите на гробницата,за това е по-вероятно тези историци да са описали казаното от пазачите,защото не ми се вярва повече от пет писаря да чакат някой да стане от мъртвите ,за да опишат събитието.По-вероятно е да са описали историята,която им е била разказана от пазачите.
А да и един съвет KRISTO не нападай хората без да ги познаваш,защото по този начин показваш само ниска култура и няма да успееш да убедиш никого в твърденията си.Все пак не забравяй ,че всеки има право на мнение,а мнозинството от хората не споделят твоето,затова премисли по-добре как да се опиташ да ги убедиш в твоята теза и да ги привлечеш на твоя страна,но като гледам досегашните ти "доказателства" и "методи"...мисля че няма голям шанс да ги "покаеш".
n00b lrn2bible
Възкресението на Исус или по-точно възнасянето Му е видяно от доста хора.
Както ти каза възнасянето му не възкресението му,все пак има 40 дни разлика.Първоначално написано от Christ
Ми да пояснява малко,защото иначе излиза че приказва глупости.Първоначално написано от Christ
![]()
Най-големите Християни са и най-големи патриоти!Убедил съм се в това!Не казвам че атеистите не са патриоти..просто съм го забелязал сред вярващите!
Тука неква кежуал мишка нещо църкаше?!![]()
И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.
Значи си изключение!Първоначално написано от Christ
![]()
И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.
Странно обаче никъде другъде освен в Стария Завет, няма доказателство че евреите са се намирали в Египет и след това поели своя път през пустинята.Първоначално написано от Canis_Dirus
Към автора- според мен християнството е най - прогресиращата религия защото е най либерална от всички. ( за разлика от Исляма, който е доста консервативен)
I'm the King of Bongo !!!
Първоначално написано от Nix
Либерална... да.. точно. Както казах в другата тема - Христос не дойде да ни даде религия, а живот.Първоначално написано от Nix
Няма либерално в Християнството. Или следваш Писанието или умираш. Второто е по-често срещания варянт.
Ти и да следваш писанието пак си умираш![]()
Физическа смърт, да... това не е лошото.Първоначално написано от Nix
После става зле.
НЕзнам...един е начина да разберем...