- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- ГОРДЕЕТЕ ЛИ СЕ, ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ
[quote="hulalu"]Аз съм българче!
вероятно някоя малолетна курва..Аз съм българче и силна
майка мене е родила;
с хубости, блага обилна
мойта родина е мила.
и аз ги обичах, ма то останах ли "планини зелени" - всичко изсекоха (което се е спасило до сега ще бъде изкоренено скоро)Аз съм българче. Обичам
наште планини зелени,
българин да се наричам –
първа радост е за мене.
в кое село живееш, че си свободен?Аз съм българче свободно,
в край свободен аз живея,
всичко българско и родно
любя, тача и милея.
В БГ свободни няма - това май е единствената д-ва, в която хората се страхуват от правителството (в нормалните д-ви, правителството се страхува) И как си свободен - като живееш цял живот с мама и тати, а ти си вееш путката/уя насам натам
Мнооого велики дни, мнооого славно време, няма що!Аз съм българче и расна
в дни велики, в славно време,
син съм на земя прекрасна,
син съм на юнашко племе.
фифенце, яко прост си, не се обаждай най добре..
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
ти не можеш да ме обидишПървоначално написано от SiegHeil
, щото си прост, да не кажа повече, но поне колкото мен
![]()
Мога да се гордея че България е родината ми, но не мога да се гордея че България е държавата ми, за това гласувах "НЕ" .Срам ме е пред американци, италианци и др. като им кажа откъде идвам те да реагират "Ооо, Кен лии" до един момент е смешно, но после се сещаш че БГ в момента може да се похвали само с простотията си и некадърните политици и управници!А в последните години забелязвам че умират все интелигентни и кадърни български писатели,артисти и други, а най-жалкото е че нови такива не се раждат!
Да ви кажа честно вече не знам.Гордея се, че съм аз!
За да се гордее човек с нещо, то трябва да има с какво. С какво да се гордея, че съм българин, с историята ? Има държави като Египет от които започва цивилизацията, нашата история се забравя от младите и ми е отнета. С природата ли да се гордея? Та тя е унищожавана и разграбвана от кой ли не. С традициите? А имаме ли ги още, защото предпочитаме Helloween и St.Valentine отделяки им повече внимание от колкото отделяме на нашите празници. В интерес на истината, на мен ми е отнето(и отнемано) всичко с което мога да се гордея.
А ти като ти кажат за "Кен лии" що не им обясниш, че не се пее от българка, а туркиня, живееща в България? За да не си мислят, че българка я пее...Първоначално написано от Rebirthing
Иначе на мен лично ми е през оная работа какво мислят за нас, въпроса е ние да сме си добре, а не дали ще се харесаме на американците или танганайците...
И имаме много с какво да се похвалим, за съжаление само в исторически план, но пак е нещо и то много важно, така че недей толкова черногледо...
Не мисля, че американците с 200 годишна история има за какво да се гордеят повече от нас с над 1300 години история и куп заслуги за световната култура и цивилизация, които те нямат...
[quote="fifenceto"]Ти май описа много точно себе си в "коментара" си. Ти като си путка, не мисли, че и другите българи сме като тебе. А и ти не си никак/ъв/ва българин/ка така като те гледам как кощунстваш с това свято Българско стихотворение... Ти си срам за българския род!!!Първоначално написано от hulalu
Ето още един много точен пример какъв НЕ ТРЯБВА да бъде един Българин, ама в твоят случай едва ли можем да говорим за нещо българско...Мен не ме е срам от "славната ни история", не ме е срам от "красивата природата".
СРАМ ме е от българите - от тия дето си мислят, че българин е измислил компютъра, срам ме е от тия дето си мислят, че в българия всичко е най-хубаво (и образованието ни е най-добро и хората си най-гостоприемни) срам ме е от българите по чужбина, които крадат, срам ме е от потните тираджии, срам ме е от българските малолетни курви с грозните очила и муцките, които си търся само някоя мутра да ги води по кафетата и да ги вози, а те да му лапат патката, срам ме е от хора, които незнаят за какви ни мисли останалия свят, защото цял живот са си стояли в "родната ни стана" и не са си подавали носа навън, за да видят колко е хубаво. Срам ме е, че в България, за да просперираш и да си намериш добра работа трябва да си връзкар. Срам ме е, че заради тая шуробаджанавщина хората, които имат и малко акъл в главата си бягат по чужбина. Срам ме е че всеки ден в тоя форум гледам по няколко теми "на 13-14 съм и съм бременна" и отговорите са "ми бегай се гръмни" или "ходи се съмоубивай"....
Ако това не стига мога да ти дам още причини и Ако още не си разбрала защо ме е срам, незнам какво да ти кажа... освен да се замислиш колко ти е умствения багаж!
А мен ме срам от такива като теб.Мен не ме е срам от "славната ни история", не ме е срам от "красивата природата".
СРАМ ме е от българите - от тия дето си мислят, че българин е измислил компютъра, срам ме е от тия дето си мислят, че в българия всичко е най-хубаво (и образованието ни е най-добро и хората си най-гостоприемни) срам ме е от българите по чужбина, които крадат, срам ме е от потните тираджии, срам ме е от българските малолетни курви с грозните очила и муцките, които си търся само някоя мутра да ги води по кафетата и да ги вози, а те да му лапат патката, срам ме е от хора, които незнаят за какви ни мисли останалия свят, защото цял живот са си стояли в "родната ни стана" и не са си подавали носа навън, за да видят колко е хубаво. Срам ме е, че в България, за да просперираш и да си намериш добра работа трябва да си връзкар. Срам ме е, че заради тая шуробаджанавщина хората, които имат и малко акъл в главата си бягат по чужбина. Срам ме е че всеки ден в тоя форум гледам по няколко теми "на 13-14 съм и съм бременна" и отговорите са "ми бегай се гръмни" или "ходи се съмоубивай"....
Ако това не стига мога да ти дам още причини и Ако още не си разбрала защо ме е срам, незнам какво да ти кажа... освен да се замислиш колко ти е умствения багаж!
brd.blog.bg
brd.bulboard.com
а туи с връзкарството не си мисли че е само в Бг.. аз пък точно от хората се гордея .. 98% от българите които познавам са топли и гостоприемни хора хора с човешки сърца на които им пука за останалите.. ее вярно има някои индивиди .. ама всеки един народ си има изклюючения не си мисли че е само в България така .. а това с че някои крали в чужбина хммм не мисля че са българи а по скоро циганчета родени тамПървоначално написано от Националист
извинявам се за израза![]()
![]()
Именно, цигани, представящи се за "българи" отиват в чужбина, правят мизерии и после излиза лошо име на България заради тях, ей това е най-ужасното...
Иначе за другото си изцяло права, поздравявам те за правилната позиция!
Е естествено, всеки ни е виновен освен ние самите.Първоначално написано от kristo
Всеки има право на мнение, хората не се гордеят, че са българи а националиста и кристо софлират след всяко негативно мнение. Точна дума е софлират тъй като ,ако считате ,че защитавате българското, много се лъжете. На пръсти се броят хората защитаващи българското и те в момента не са по форумите.
Тези които казват, че не са горди, ги разбирам, няма да осъдя мнението им, обаче хора които цитират стихотворение на Иван Вазов и се подиграват с него, заслужават да бъдат наричани отрепки.
Трябва обаче да има хора които не са сляпо горди, топлени от исторически събития, националистически съюзи и партии, позицията на всеки е важна.
Значи отричаш че в чужбина ходят цигани (да ги наречем "български" цигани), които правят мизерии и след това топят България и нас българите пред света като казват, че те самите са "българи"? Не виждам в случая какво сме виновни ние българите, че небългари, живеещи в България и ходещи по чужбина за кражби, проституция и далавери представят в негативна светлина страната ни, от която те са взимали преди това солидни социални помощи.Първоначално написано от Sturma
Значи ние с Националист не защитаваме българското, а според теб как точно се защитава българското, дай точен пример? Като го оплюваме, така ли? И се самобичуваме колко сме некадърни и за нищо не ставаме.
Който не се гордее, че е българин, негов проблем, не мой, само че тогава да не държи сметка на България какво му била дала и какво не след като бърза да бяга оттука, оплювайки всичко българско преди това. И повечето българи разбира се, които му "пречели" да се реализира.
Да, за съжаление в момента сме с вързани ръце и освен по форумите нямаме друга възможност за изява освен ако не намерим съмишленици с които реално можем да реализираме нещо. Само ние двамата с Националиста и още 4-5 човека нищо не можем да направим, макари определено да имаме желание да променим нещо в станата ни. Уви, на повечето като ви се каже дайте да се обединим, да си стиснем ръцете и да видим какво можем да направим, всеки почва да философства и да обяснява, че еди как си ставало, пък така не можело, трябвало иначе и накрая нищо не се прави. Самите ние с Националиста знаем за какво иде реч, защото сме пробвали да търсим хора с които да действаме, но уви, нещата се провалиха... Защото всеки е многознайко, всеки мисли, че е най-прав и не се съобразява с мнението на общността.
Никога българите няма да се оправим докато има такава омраза и ненавист към другите етноси.
Патриота е човека който прави нещо за България, не човека който пише по форумите.
Аз не се самобичувам, аз съм реалист и не гледам с розови очила.Докато ти виждаш знамена и битки от времето на Аспарух, аз виждам хора просещи по улицата, българи, не цигани, хора за които знамената и битките вече нямат значение.
Но неее аз също обичам България, виж дори от уважение към България съм си сложил едно знаме в подписа си. Има разлика между мен и теб обаче, ти сам я виждаш, аз гледам по-реалистично на нещата, за мен не всичко е история, битки, знамена, лъвове, действителността е друга, аз гледам напред, а не назад, мисля как мога да помогна на България. Поради тази причина не се хвърлих като теб и националиста, срещу онези отрепки дето оплюват стихотворенията на Вазов(един от родолюбците).
Да спомогнеш за своята държава не е трудно всъщност, аз ще го направя, заложил съм си го като цел, а човек трябва да гони цели нали така? Различните времена, изискват различни цели, в различните времена се пораждат различни герой, както се казва каквото е времето такива са и героите. Аз не искам да съм герой и едва ли ще го постигна, но няма да напусна България, ще работя за нея, ще уча заради нея,ще гласувам, ето така се прави иначе и аз мога да нарамя багажа и да пусна една тема на латиница "има ли българи от Аризона"(примерно)![]()
Гордея се.
Но умирам от мъка, като гледам новините. Като гледам за корупция, за европейски доклади. Умирам и когато чета статистика, че до 2020 или до кога там беше щели сме да бъдем 6 милиона. Мъчно ми е и когато гледам Ахмед Доган да се разпорежда както си иска в парламента и да манипулира българите от турски произход да гласуват за него, защото и той е такъв и като влезе в парламента да си гледа неговото благо. Мъчно ми е да гледам как младите хора заминават в чужбина, мъчно ми е, че нямаме национално самочувствие, мъчно ми е и за славата ни по света. Покушението срещу папата - българска следа, циганки джепчийки от България в Лондонското метро и др. Мразя и бай-Ганьовския български манталитет(например селски тарикатсчини като в тоалетната за едни пари да влязат двама).
Мъчно ми е също, колко малко знаят за нас чужденците. Мъчно ми е, че на кирилицата казват "руската азбука", мъчно ми е, че хората казват за българския, че прилича на руския(руския е старобългарски, бе ей!).
Искам един ден да се оправим, искам висок стандарт на живот. Не искам България на три морета, искам просто да се чувствам добре в собствената си родина!
Не се гордея, но обичам България...заради славната и история, а не заради пагубното и настояще. Това е жалкото.![]()
Разбира се че се гордея, че съм българка!
България над ВСИЧКОООООО!!!!!!
Hе смяташ ли ,че нещата ,които се казват по Бтв,БНТ и тн. са леко преувеличени.На всички е ясно ,че вече в средствата за масово осведомяване няма невмешателство отвън.Те са подкупни.По този начин хората от опозицията ,а и част от управляващите (т.е.,които плащат) да имат облага.
Мнозинството българи се скъсват от работа от сутрин до вечер и какво получават в заманя- 200-300 лева! Така че определено бългаския народ не е мързелив и нетрудолюбив, такъв се опитват да го направят управляващите ни с ниското заплащане, което е най-ниско за страните от ЕС и едно от най-ниските в цяла Европа!
И все пак поводите да останем да живеем и работим в България както и да се гордеем, че сме българи ако ще от чисто патриотично чувство, са повече отколкото тези, които ни карат да си кажем ще се махна от България и ще ида в чужбина...
Първоначално написано от alexandarchy
![]()
К'во да направиш- пубертети.Гледа ме като Симеон 3-ти!