- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- "Любовта е сляпа, но надушва парите.."
Очевадно е ,че сред нашето мутренско общество се парите са за заели огромно и,за мое съжаление, важна част от нашия живот..Мобилни телефони,дрехи, бижута и какво ли още не, вече играят своята нетипична роля дори сред нас...Откъде дойде всичко това, откъде се родиха всички тези странни "Ценности". Тук аз дори съм срещал теми от сорта "защо не ми купува това/онова","защо си харчи парите за тва,е на за това"....Защо парите навлязоха с пълна и тъй голяма сила в нашите нормални взаимоотношения, в любовта?....Какво накара всичко така да попадне в златната клетка на чуждото богатство?...Как се очаква от нас, тепърва излюпващи се в живота на вечната конкуренция, тепърва прохождащи като вече изградени и силни характери, да бъдем тъй самостоятелни, тъй заможни да можем да глезим и себе си,и другите...Дори някои от нас сега да работят, то те влагат своите пари за бъдещето си, за образнованието си...Глупаво е да казвам, че всеки сам избира за какво да похарчи парите си - това е така...Жалко е обаче, че любовта започва да закърнява сред ерозията на парите...Но може би тук дори казвайки "любов", аз силно вярвам, че дори не става дума за любов в нейната истинска цялост...Сега дори “джентълмен” е изменило своето тълкуване, не съществува вече такава форма на поведение, ако не е обшита със златните нишки и коприната на богатството.Досега не съм имал връзки с "материалистки", знам ли защо - може би не излъчвам тази вълшебна аура на богаташите...Но дори и да бъда с наистина скромно и истинско момиче, аз се чувствам тъпо и дори зле от факта, че не мога да платя нейната част от вечерята, кино или каквото и да е било друго...И се чувствам зле не от това, че момичето иска, че е наложително,ами именно от тези странни неписани, но ясно затвърдили се правила...И пишейки толкова много, аз все пак говоря за моето поколение, за нас - младите хора...Всеки ден виждам сред съучениците си абсолютни прототипи на мутресите - посредствените връзки, високи токове, богати приятели...Не казвам, че е невъзможно да има там и любов,но каква е вероятността това наистина да бъде така...Надявам се да не звуча жалвайки се или нещо подобно= просто изказвам моето мнение...а какво би било вашето...?
Stultum est timere quod vitare non potes...