- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Не си мислете, че турците и циганите са една и съща нация!!!
Като държавата е съсипана и заради безумията, ставащи всеки ден, е нормално хората да искат да заминат, да се опитат да живеят малко по-добре в чужбина. И заради това ли не са българи, защото поставят интереса на семействата им пред този на народа? А самоопределянето като българин определено не мисля, че е свързано с религията, защото малко българи са християни, вече има много атеисти, и хора, изповядващи други религии. Но мюсюлманството става опасно, защото вместо религия(която всеки човек сам да си изповядва) се превръща в политическо и икономическо оръжие. Държавата не трябва да се смесва с религията.Първоначално написано от milickata
А за това, че всички сме хора и трябва да се разбираме и т.н., не мисля, че ще стане факт, освен ако не се появят извънзмени или нещо такова, около които човечеството да се обедини. Хората имат нужда да се съюзяват на базата на нещо, и да имат общ враг. Било то на базата на градски, национален или религиозен принцип. Но не може да отречеш, че някой раси(примерно цигани) са на много по-ниско ниво, не могат да се интегрират, и техните малцинства създават единствено проблеми в Европа. Циганите от колко години са тук, и се държат като номади, нямащи нищо общо със съвремения начин на живот?
А относно Шумен, тука има много турци(които за разлика от циганите са нормални хора, с изключение на малкото националисти и религиозни фанатици, създаващи неприязън), и е нормално да се разбират добре с българите.
Етническа нетърпимост създават партии като ДСП и Атака, но тук в Шумен обикновеният народ е за пример, че такова нещо няма. И аз не съм виждал и чувал за проблеми между българи и турци в Шумен, поне откакто съм тук.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Nam3less3 радвам се, живееш в Шумен, защото иначе ако беше от другаде сигурно щеше да ти е по-трудно да повярваш, че може да има толкова голямо приятелство и разбирателство м/у българи и турци в един град (не казвам, че и нашето стадо, т.е. нашият град, си няма мърша)...съгласна съм за някои от казаните неща...за други не. Аз не твърдя, че като българите искат да отидат в чужбина не са българи....просто исках да подчертая как всеки ревностно защитава нацията, а за да оцелее си плюе, колкото се може по-далеч, на петите. Пък и тази логика с омразата заради робството е убий ме няма да я схвана !!! Абе ние под Византийско робство сме били...огромна част от българите са се погърчили ама....защо за там никой не споменава,а ?? А и онези дето ми бръщолевят за убийствата и изнасилвания да не са живели тогава....отначало кагато учехме тези неща (2-3 клас някъде) наистина ми ставаше адски кофти, че съм се родила туркиня, но след това в последствие научих, че нещата далеч не са такива каквито се описват в историята. Съгласна съм, че на места мюсюлманството граничи с фанатизъм....но в Б-я точно не можем да говорим за това...виж в страните от Близкия Изток ок...ама в Б-я абсурд . Колкото до циганите има и светсни хора из между тях...но всичката останала маса ги дърпа надолу (а те са единици)...така,че при тях е мн сложно. Наистина те си нямат държава (не че аз като съм туркиня смятам Турция за моя държава, ни най малко) и са едно номадско племе плъзнало навсякъде като чума и смуче всичко де що може. Ама и ние мн им позволихме на тях...ние им дадохме стимул да се множат и да ни крадат....и като сме изтървали края...вече оправия няма, а и да има няма кой да я приведе в употреба.
А защо никой не казва нищо за гърците !?
500 г. - турско робство.
200 г. - гръцко робство ?
За вас 500 г. значат толкова, че да ги мразите изключително много и да ги наричате цигани(което е толкова глупаво), а 200 г. не значат нищо !? Що за логика е това !?
If you are 1st, you are 1st. If you are 2nd, you are NOTHING !
ми лесно е-гърците са ни асимилирали по-добре и сега се оприличаваме на тях (донякъде), а турците са ни оставили "различността"Първоначално написано от trustN0body
![]()
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Гърците не са се гаврили с нас както турците.Първоначално написано от trustN0body
Оприличаваме се на тях !? Боже мой ... май само ти го правиш това ..Първоначално написано от gandalfepi4
Поредния който говори без да знае нищо за историята. Разбрах ме, че мразите, но поне не ставайте смешни с разни писания по форуми.Първоначално написано от SolusChristus
Защото турците са ни върнали с една епоха назад, примерно ?
Защото точно когато сме били на границата на ренесанса, са ни върнали във феодализма, с примитивните си обичаи, държавно устройство и религия, примерно ???
добре де добре-"гърците не са се опитвали да ни погърчат заличавайки нашата история и пращали ни в техни училища дори и по време на турското робство"
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Турците не са само черни. Добре, че пуснаха малко сериали по ТВ-то да се научат повечето хора в България, че турците са всякакви.Първоначално написано от thecopstopped
Турците са измислена народност от един човек, който се казвал Мустафа Кемал. Бил е военен, който понатупал в една война доста англичани, австралийци и новозелендци, после станал президент, после понатупал и арменците, а и ходжите-мюсюлмани не видели много добро от него (защото не всички турци са мюсюлмани, а и да са не са много стриктни по принцип).
Как този човек е измислил турците? Ами много лесно. По-рано е нямало турци и Турция, а е имало само Османска империя. Османците са били ГОЛЯМА смесица от: перси, араби, индийци, славяни, арменци, кюрди и какво ли още не. След това, Османската империя намаляла и останала това, което е днес Турция. Но народът там, който му викат днес "турци" си останал смесица от араби, перси, славяни и т.н. Ето защо днес турците изглеждат различни - има си циганоподобни, има си гръкоподобни, има си българоподобни, има си и татароподобни.
Ами и българите са така. Има българи, които приличат на шведи, има българи, които приличат на испанци, италианци или направо на араби и цигани.
Разликата между турците и циганите е в няколко отношения. 1)Турците говорят на турски, а повечето цигани на цигански. Разликата между турски и цигански е колкото между френски и монголски, например. 2)Повечето цигани са християни, а повечето турци са мюсюлмани.
Не съм съгласен само с едно, писано от момичето, което цитирам: циганите си нямали държава! ИМАТ СИ ЦЕЛИ ТРИ - Индия, Пакистан и Бангладеш. В тези трите страни повечето народности са си почти цигани по ДНК, по външен вид, по култура донякъде...![]()
Good luck, Bad luck, Luck...
брей можело значи да се види, че не всичко е черно и бяло а?Турците не са само черни. Добре, че пуснаха малко сериали по ТВ-то да се научат повечето хора в България, че турците са всякакви.
браво пиииич! =D>
както и турците си имат гадни неща в миналото така и ние така и всички-
турци-геноцид с/у арменците
американци-атомната бомба
немци-втората световна война
българи-безгрешни ангели????
нее всички живеем на една планета в НАСТОЯЩЕТО и въпреки, че има неща които ни "жегват" трябва да покажем, че сме способни да прощаваме и да гледаме на нещата критически, ако има някой който ще критикува миналото на Турция то са самите турци-същото и за нас! като започнем да гледаме на хората като на братя светът ще стане по-различен и не смятам, че ще е за лошо![]()
ако греша в мнението си поне знам, че ако желаете да покажете, че сте по-добри от някого трябва да го направите като станете по-добри и оставите други да ви съдят а не като падате на нивото на тези които мразите и се боричкате злобно като животни
дори всяка дума да е вярна как казването на това може да не те принизи на нивото на този който наричаш долен и зъл?те са паразити - взимат помощти, но не работят а крадат, не ходят на училище не са образовани, замърсяват, хулят, псуват, не подържат хигиена. Мразя ги!
Повечето са нагли, подкупни, алчни
всички турци дето видя са мазни
The Bird of Hermes
David Lloyd George former British Prime Minister said in 1914 that:
The Turks are a human cancer, a creeping agony in the flesh of the lands which they misgovern, rotting every fibre of life ...
Дейвид Лойд Джордж, бивш министър на Британската империя през 1914 казва:
Турците са рак за човечеството, пълзяща агония в плътта на земите който ръководят зле,те рязяждат всяка фибра на живота.
Дано съм бил точен с превода, но мисля, че схванахте какво е искал да каже Лойд Джордж.
“I tell you, as one who has studied the whole situation, I don't think Hitler is a fool - he is not going to challenge the British Empire”Първоначално написано от Wildchildd
David Lloyd George
извод-ако цитираш евангелист, който казва политически некоректни обиди не доказваш правотата си а неразумието си... поучи се не искам да те затапвам, а да ти покажа, че трябва с добро![]()
The Bird of Hermes
Въобще не ми дреме дали е евангелист, или че е сбъркал за Адолф Хитлер.Целият свят е подценил фюрера а й самият той ги е изненадал , не само застаряващият по това време Лойд Джордж, за това Хитлер е явление и един от най-непредсказуемите световни лидери.Факта е, че Лойд Джордж е един голям политик, и определено неговата дума тежи повече от твоята.И не се притеснявай, даже не си се приближил до затапване.Ето още един цитат от друг любим министър на Британската империя:
William Ewart Gladstone, a 19th century British Prime Minister:
They were, upon the whole, from the black day when they first entered Europe, the one great anti-human specimen of humanity. Wherever they went a broad line of blood marked the track behind them, and, as far as their dominion reached, civilization disaphttp://www.teenproblem.net/forumpeared from view. They represented everywhere government by force as opposed to government by law.—Yet a government by force can not be mainhttp://www.teenproblem.net/forumtained without the aid of an intellectual element.
Някой компромат за Гладстон, един от най-големите приятели на България?
Първоначално написано от Wildchildd
e деее... уф ОК добре съгласен съм с тебе "война на турция" радвай се сега. ако си добър дядо мраз ще ти даде атомна бомба за да покажеш на всички к'ъб си хейтър и ще направиш света по-обър![]()
The Bird of Hermes
Егати тъпия коментар..Първоначално написано от dajdi
А колко българи се държат по същия начин,даже и по-зле..Това,че преди години сме били под турско робство и какво..Да не би сегашните/днешните турци да са виновни за случилото се..
Супер смешно е,като оправдание да пишете това..Пишете причинита,за която НАИСТИНА трябва да ги мразим..Махнете го тва - "500г. сме били под турско робство" - ще ви отговоря пак,днешните турци не са виновни за това![]()
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Да, днешните турци не са виновни. Точно затова по-голямата част от югоизточна България се мислят за турци.
Турците назад у Азия, да ходят да казват на Руснаците как са турци, пък да видим тогава какво ще стане.
????Първоначално написано от SolusChristus
коя по-голяма част бе? много ме заинтригува![]()
аз съм чувал само за едно село в родопите ама там са си баш турци болшинството![]()
дай некви примери pls![]()
The Bird of Hermes
Първоначално написано от gandalfepi4
Е как да ти каже като пише пълни глупости ? Както казваш ти има точно 1-2 селца където са 90% турци.
По-голямата част от югоизточна България по-скоро имат македонски манталитет от колкото да се мислят за турци.
хех.. ма вие българите голяма работа сте били .. нищо против.. имам фр'та българи, но .. тъпото ви отношение направо ме съсипваПървоначално написано от InitialD
![]()
а тея роми от столипиново сиг са турско говорящи , тфа не значи ч е са такива ..
но няма смисъл да убеждавам предубедени хора![]()
омфг .. какъв националист ..Първоначално написано от bebence_ff
ти първо се научи да пишеш на кирилица пък после ми защитавай държавата си ...
а и не съм изнасилвала никого и нямам намерение да го правя, че да обиждаш турците, ясно ?!?
и тфа ''ма'' от къде си го прихваналаомфг ..
ние сме долна смрад а вие и това не сте .. ZERO ako ме разбираш![]()
хммм, интересно ми е защо смяташ че като вземеш +/– 7 милиона души и ги поставиш под общ (и явно доста негативен) знаменател без да даваш причини за това си твърдение не изглеждаш леко предубедена и необоснована в омразата си, давайки причини на четящите мненията ти да те видят като поредната посредствена хейтърка?
The Bird of Hermes
И за какво я пускаш тая тема? И циганите, и турците идват от Азия... ама изненадаа: и ние. И ако не беше тази връзка със славяните, можеше и турци да си бъдем. Само дето циганите са из целия свят, не са обединени в държава и специално тези в България се славят с мизерията си. Какъв ти е проблемът? 5 века турско владичество не са ли достатъчни, че и сега да ги хвалиш. Не стига, че по нашите градове се чува турска реч, а не бива. Вродено ни е да ги мразим явно. И цигани, и турци- една паплач, въпреки горепосочените разлики. Нали циганите също са им помагали по време на Априлското възстание например. Хем живеят тук, хем не ни знаят езика, хем са мързеливи като задници, хем ги храним, без да искаме, хем ще са с/у нас. Ай под ножа всичките - и турци, и цигани. Не меинтересува какви хора били- изпитвам неприязън към тях като цяло...
Sometimes I feel
Like I don't have a partner
Sometimes I feel
Like my only friend
Is the city I live in
The city of angels
Lonely as I am
Together we cry ..