.
Отговор в тема
Страница 13 от 16 ПървиПърви ... 3910111213141516 ПоследнаПърви
Резултати от 301 до 325 от общо 377
    Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от milickata
    Всеки трети иска да напусне родината, да замине в чужбина и да не се върне по възможност...това ли е обичта към БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКОТО ми кажете? Хора не го ли виждате че на българите манталитетът ни е такъв...оплакваме се само (btw влючвам се към това ние, казвала съм и в по-предните коменти, че съм туркиня....но се самоопределям като българка изповядваща различна религия просто) и вечно мърморим...вечно има някой виновен за неволите,винаги ние сме перфекти, а другите ни провалят...никога грешката не е в нас !!! Преди да гледаме другите, защо всеки не погледне себе си....ако всеки днес си даде равносметка и направи крачка към по-мирно и спокойно съществуване...разбирателс вото несъмнено ще ни съпроводи защото на 1-во място сме ЧОВЕЦИ (преди да сме цигани,турци,арменци,бълга и и т.н. сме хора и това е най-важното). Но предубеността руши всичко. Никога не съм делила някого на българин или турчин....ужасно съм щастлива че в Шумен няма катива проблеми и всички си живеем в разбирателство и на никого не му пука към кой етнос принадлежиш ! А на тези които правят разделение (няма значение дали са българи или турци) искам да им кажа че губят адски много.....и най-вече губят човечността си (смятам че не е малка загуба )
    Като държавата е съсипана и заради безумията, ставащи всеки ден, е нормално хората да искат да заминат, да се опитат да живеят малко по-добре в чужбина. И заради това ли не са българи, защото поставят интереса на семействата им пред този на народа? А самоопределянето като българин определено не мисля, че е свързано с религията, защото малко българи са християни, вече има много атеисти, и хора, изповядващи други религии. Но мюсюлманството става опасно, защото вместо религия(която всеки човек сам да си изповядва) се превръща в политическо и икономическо оръжие. Държавата не трябва да се смесва с религията.
    А за това, че всички сме хора и трябва да се разбираме и т.н., не мисля, че ще стане факт, освен ако не се появят извънзмени или нещо такова, около които човечеството да се обедини. Хората имат нужда да се съюзяват на базата на нещо, и да имат общ враг. Било то на базата на градски, национален или религиозен принцип. Но не може да отречеш, че някой раси(примерно цигани) са на много по-ниско ниво, не могат да се интегрират, и техните малцинства създават единствено проблеми в Европа. Циганите от колко години са тук, и се държат като номади, нямащи нищо общо със съвремения начин на живот?
    А относно Шумен, тука има много турци(които за разлика от циганите са нормални хора, с изключение на малкото националисти и религиозни фанатици, създаващи неприязън), и е нормално да се разбират добре с българите.
    Етническа нетърпимост създават партии като ДСП и Атака, но тук в Шумен обикновеният народ е за пример, че такова нещо няма. И аз не съм виждал и чувал за проблеми между българи и турци в Шумен, поне откакто съм тук.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Nam3less3 радвам се, живееш в Шумен, защото иначе ако беше от другаде сигурно щеше да ти е по-трудно да повярваш, че може да има толкова голямо приятелство и разбирателство м/у българи и турци в един град (не казвам, че и нашето стадо, т.е. нашият град, си няма мърша)...съгласна съм за някои от казаните неща...за други не. Аз не твърдя, че като българите искат да отидат в чужбина не са българи....просто исках да подчертая как всеки ревностно защитава нацията, а за да оцелее си плюе, колкото се може по-далеч, на петите. Пък и тази логика с омразата заради робството е убий ме няма да я схвана !!! Абе ние под Византийско робство сме били...огромна част от българите са се погърчили ама....защо за там никой не споменава,а ?? А и онези дето ми бръщолевят за убийствата и изнасилвания да не са живели тогава....отначало кагато учехме тези неща (2-3 клас някъде) наистина ми ставаше адски кофти, че съм се родила туркиня, но след това в последствие научих, че нещата далеч не са такива каквито се описват в историята. Съгласна съм, че на места мюсюлманството граничи с фанатизъм....но в Б-я точно не можем да говорим за това...виж в страните от Близкия Изток ок...ама в Б-я абсурд . Колкото до циганите има и светсни хора из между тях...но всичката останала маса ги дърпа надолу (а те са единици)...така,че при тях е мн сложно. Наистина те си нямат държава (не че аз като съм туркиня смятам Турция за моя държава, ни най малко) и са едно номадско племе плъзнало навсякъде като чума и смуче всичко де що може. Ама и ние мн им позволихме на тях...ние им дадохме стимул да се множат и да ни крадат....и като сме изтървали края...вече оправия няма, а и да има няма кой да я приведе в употреба.

А защо никой не казва нищо за гърците !?

500 г. - турско робство.
    200 г. - гръцко робство ?

За вас 500 г. значат толкова, че да ги мразите изключително много и да ги наричате цигани(което е толкова глупаво), а 200 г. не значат нищо !? Що за логика е това !?
    If you are 1st, you are 1st. If you are 2nd, you are NOTHING !

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Цитирай Първоначално написано от trustN0body

500 г. - турско робство.

За вас 500 г. значат толкова, че да ги мразите изключително много и да ги наричате цигани(което е толкова глупаво), а 200 г. не значат нищо !? Що за логика е това !?
    ми лесно е-гърците са ни асимилирали по-добре и сега се оприличаваме на тях (донякъде), а турците са ни оставили "различността"
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Голям фен Аватара на Wildchildd
    ^Ти си малоумен.

Супер фен Аватара на SolusChristus

500 г. - турско робство.

Гърците не са се гаврили с нас както турците.

Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4

500 г. - турско робство.

ми лесно е-гърците са ни асимилирали по-добре и сега се оприличаваме на тях (донякъде), а турците са ни оставили "различността"
    Оприличаваме се на тях !? Боже мой ... май само ти го правиш това ..

Цитирай Първоначално написано от SolusChristus
    Гърците не са се гаврили с нас както турците.
    Поредния който говори без да знае нищо за историята. Разбрах ме, че мразите, но поне не ставайте смешни с разни писания по форуми.

Мега фен Аватара на ZipFail
    Защото турците са ни върнали с една епоха назад, примерно ?

Защото точно когато сме били на границата на ренесанса, са ни върнали във феодализма, с примитивните си обичаи, държавно устройство и религия, примерно ???

добре де добре-"гърците не са се опитвали да ни погърчат заличавайки нашата история и пращали ни в техни училища дори и по време на турското робство"
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Re: Не си мислете, че турците и циганите са една и съща наци

Цитирай Първоначално написано от thecopstopped
    Ами аз не съм точно туркиня, но имам приятели и много далечни, такива по националност роднини. Искам да ви споделя, че често виждам как на черен човек, му казват турчино кирлив. Разбирам, че злобари има колкото искаш от Христианите, но това ме обижда по някакъв начин. Казвала съм и на приятели за тази грешна преценка, а те ми отговарят "хмамм , ми то к'ва е разликьть, мижду турци и цигьни,,
    Негорамоност, хора неграмотност има много в България . Значи турците си имат своя държава, свой език, своя азбука, свои религии и вярвания, свои права, прекрасна държава и страхотни хора. Циганите-най-на кратко казано: боклуци!!! Е преценете дали не се различават цигани от турци
    Турците не са само черни. Добре, че пуснаха малко сериали по ТВ-то да се научат повечето хора в България, че турците са всякакви.
    Турците са измислена народност от един човек, който се казвал Мустафа Кемал. Бил е военен, който понатупал в една война доста англичани, австралийци и новозелендци, после станал президент, после понатупал и арменците, а и ходжите-мюсюлмани не видели много добро от него (защото не всички турци са мюсюлмани, а и да са не са много стриктни по принцип).
    Как този човек е измислил турците? Ами много лесно. По-рано е нямало турци и Турция, а е имало само Османска империя. Османците са били ГОЛЯМА смесица от: перси, араби, индийци, славяни, арменци, кюрди и какво ли още не. След това, Османската империя намаляла и останала това, което е днес Турция. Но народът там, който му викат днес "турци" си останал смесица от араби, перси, славяни и т.н. Ето защо днес турците изглеждат различни - има си циганоподобни, има си гръкоподобни, има си българоподобни, има си и татароподобни.
    Ами и българите са така. Има българи, които приличат на шведи, има българи, които приличат на испанци, италианци или направо на араби и цигани.
    Разликата между турците и циганите е в няколко отношения. 1)Турците говорят на турски, а повечето цигани на цигански. Разликата между турски и цигански е колкото между френски и монголски, например. 2)Повечето цигани са християни, а повечето турци са мюсюлмани.
    Не съм съгласен само с едно, писано от момичето, което цитирам: циганите си нямали държава! ИМАТ СИ ЦЕЛИ ТРИ - Индия, Пакистан и Бангладеш. В тези трите страни повечето народности са си почти цигани по ДНК, по външен вид, по култура донякъде...
    Good luck, Bad luck, Luck...

Турците не са само черни. Добре, че пуснаха малко сериали по ТВ-то да се научат повечето хора в България, че турците са всякакви.
    брей можело значи да се види, че не всичко е черно и бяло а?

браво пиииич! =D>

както и турците си имат гадни неща в миналото така и ние така и всички-

турци-геноцид с/у арменците

американци-атомната бомба

немци-втората световна война

българи-безгрешни ангели????

нее всички живеем на една планета в НАСТОЯЩЕТО и въпреки, че има неща които ни "жегват" трябва да покажем, че сме способни да прощаваме и да гледаме на нещата критически, ако има някой който ще критикува миналото на Турция то са самите турци-същото и за нас! като започнем да гледаме на хората като на братя светът ще стане по-различен и не смятам, че ще е за лошо

ако греша в мнението си поне знам, че ако желаете да покажете, че сте по-добри от някого трябва да го направите като станете по-добри и оставите други да ви съдят а не като падате на нивото на тези които мразите и се боричкате злобно като животни

те са паразити - взимат помощти, но не работят а крадат, не ходят на училище не са образовани, замърсяват, хулят, псуват, не подържат хигиена. Мразя ги!

Повечето са нагли, подкупни, алчни
    всички турци дето видя са мазни
    дори всяка дума да е вярна как казването на това може да не те принизи на нивото на този който наричаш долен и зъл?

The Bird of Hermes

David Lloyd George former British Prime Minister said in 1914 that:

The Turks are a human cancer, a creeping agony in the flesh of the lands which they misgovern, rotting every fibre of life ...
    Дейвид Лойд Джордж, бивш министър на Британската империя през 1914 казва:

Турците са рак за човечеството, пълзяща агония в плътта на земите който ръководят зле,те рязяждат всяка фибра на живота.

Дано съм бил точен с превода, но мисля, че схванахте какво е искал да каже Лойд Джордж.

Цитирай Първоначално написано от Wildchildd
    David Lloyd George former British Prime Minister said in 1914 that:

The Turks are a human cancer, a creeping agony in the flesh of the lands which they misgovern, rotting every fibre of life ...
    Дейвид Лойд Джордж, бивш министър на Британската империя през 1914 казва:

Турците са рак за човечеството, пълзяща агония в плътта на земите който ръководят зле,те рязяждат всяка фибра на живота.

Дано съм бил точен с превода, но мисля, че схванахте какво е искал да каже Лойд Джордж.
    “I tell you, as one who has studied the whole situation, I don't think Hitler is a fool - he is not going to challenge the British Empire”
    David Lloyd George

извод-ако цитираш евангелист, който казва политически некоректни обиди не доказваш правотата си а неразумието си... поучи се не искам да те затапвам, а да ти покажа, че трябва с добро

The Bird of Hermes

Въобще не ми дреме дали е евангелист, или че е сбъркал за Адолф Хитлер.Целият свят е подценил фюрера а й самият той ги е изненадал , не само застаряващият по това време Лойд Джордж, за това Хитлер е явление и един от най-непредсказуемите световни лидери.Факта е, че Лойд Джордж е един голям политик, и определено неговата дума тежи повече от твоята.И не се притеснявай, даже не си се приближил до затапване.Ето още един цитат от друг любим министър на Британската империя:

William Ewart Gladstone, a 19th century British Prime Minister:
    They were, upon the whole, from the black day when they first entered Europe, the one great anti-human specimen of humanity. Wherever they went a broad line of blood marked the track behind them, and, as far as their dominion reached, civilization disaphttp://www.teenproblem.net/forumpeared from view. They represented everywhere government by force as opposed to government by law.—Yet a government by force can not be mainhttp://www.teenproblem.net/forumtained without the aid of an intellectual element.

Някой компромат за Гладстон, един от най-големите приятели на България?

Цитирай Първоначално написано от Wildchildd
    Въобще не ми дреме дали е евангелист, или че е сбъркал за Адолф Хитлер.Целият свят е подценил фюрера а й самият той ги е изненадал , не само застаряващият по това време Лойд Джордж, за това Хитлер е явление и един от най-непредсказуемите световни лидери.Факта е, че Лойд Джордж е един голям политик, и определено неговата дума тежи повече от твоята.И не се притеснявай, даже не си се приближил до затапване.Ето още един цитат от друг любим министър на Британската империя:

William Ewart Gladstone, a 19th century British Prime Minister:
    They were, upon the whole, from the black day when they first entered Europe, the one great anti-human specimen of humanity. Wherever they went a broad line of blood marked the track behind them, and, as far as their dominion reached, civilization disaphttp://www.teenproblem.net/forumpeared from view. They represented everywhere government by force as opposed to government by law.—Yet a government by force can not be mainhttp://www.teenproblem.net/forumtained without the aid of an intellectual element.

Някой компромат за Гладстон, един от най-големите приятели на България?

e деее... уф ОК добре съгласен съм с тебе "война на турция" радвай се сега. ако си добър дядо мраз ще ти даде атомна бомба за да покажеш на всички к'ъб си хейтър и ще направиш света по-обър

The Bird of Hermes

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Цитирай Първоначално написано от dajdi
    Малко като се замислиш години години под турско робство и накрая ние чисти Българи?! Малко странно..
    Мразя Турци, защото са надути, защото винаги искат да испъкнат и някак си им е като фикс идея да бъдат нещо повече от нас! Защото са черни, защото са злобни, защото са Турци! Имам туркиня в класа и не единпът съм я чувала как кълни даскалки, съученици и т.н... Клиукарката и итригантката в класа! Не го крия нито пред нея нито пред другите!
    мразя ги
    Егати тъпия коментар..

А колко българи се държат по същия начин,даже и по-зле..Това,че преди години сме били под турско робство и какво..Да не би сегашните/днешните турци да са виновни за случилото се..
    Супер смешно е,като оправдание да пишете това..Пишете причинита,за която НАИСТИНА трябва да ги мразим..Махнете го тва - "500г. сме били под турско робство" - ще ви отговоря пак,днешните турци не са виновни за това
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Да, днешните турци не са виновни. Точно затова по-голямата част от югоизточна България се мислят за турци.

Турците назад у Азия, да ходят да казват на Руснаците как са турци, пък да видим тогава какво ще стане.

по-голямата част от югоизточна България се мислят за турци.
    ????

коя по-голяма част бе? много ме заинтригува

аз съм чувал само за едно село в родопите ама там са си баш турци болшинството

дай некви примери pls

The Bird of Hermes

Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    по-голямата част от югоизточна България се мислят за турци.
    ????

коя по-голяма част бе? много ме заинтригува

аз съм чувал само за едно село в родопите ама там са си баш турци болшинството

дай некви примери pls

Е как да ти каже като пише пълни глупости ? Както казваш ти има точно 1-2 селца където са 90% турци.

По-голямата част от югоизточна България по-скоро имат македонски манталитет от колкото да се мислят за турци.

Re: Не си мислете, че турците и циганите са една и съща наци

Цитирай Първоначално написано от InitialD
    Цитирай Първоначално написано от bebSs$
    Ами аз не съм точно туркиня, но имам приятели и много далечни, такива по националност роднини. Искам да ви споделя, че често виждам как на черен човек, му казват турчино кирлив. Разбирам, че злобари има колкото искаш от Христианите, но това ме обижда по някакъв начин. Казвала съм и на приятели за тази грешна преценка, а те ми отговарят "хмамм , ми то к'ва е разликьть, мижду турци и цигьни,,
    Негорамоност, хора неграмотност има много в България . Значи турците си имат своя държава, свой език, своя азбука, свои религии и вярвания, свои права, прекрасна държава и страхотни хора. Циганите-най-на кратко казано: боклуци!!! Е преценете дали не се различават цигани от турци
    Това сега някаква про-турска пропаганда ли е!?!?
    Това с цел да не закачаме горките турчолета ли е?!!?
    Щом като циганите и турците не са еднакви тогава защо в цяло столипиново твърдят циганите че са турци ?!!?
    Хахахха ае сега да те видим понеже много ти знае устата!
    хех.. ма вие българите голяма работа сте били .. нищо против.. имам фр'та българи, но .. тъпото ви отношение направо ме съсипва
    а тея роми от столипиново сиг са турско говорящи , тфа не значи ч е са такива ..
    но няма смисъл да убеждавам предубедени хора

Цитирай Първоначално написано от justunique
    мятайте свински глави по тях .. на сапун .. на веро .. на тоалетна хартия .. СМЪРТ !
    a ot вас и това не става

Цитирай Първоначално написано от bebence_ff
    kakvi prekrasni hora ma??? za nas balgarite ciganite sa dori po dobri ot vas ma , za6toto ne sme bili pod tqhno robstvo 5 veka ne sa ni klali i iznasilvali decata ni ma . te sa edna o6te po dolna smrad
    омфг .. какъв националист .. ти първо се научи да пишеш на кирилица пък после ми защитавай държавата си ...
    а и не съм изнасилвала никого и нямам намерение да го правя, че да обиждаш турците, ясно ?!?
    и тфа ''ма'' от къде си го прихванала омфг ..
    ние сме долна смрад а вие и това не сте .. ZERO ako ме разбираш

хммм, интересно ми е защо смяташ че като вземеш +/– 7 милиона души и ги поставиш под общ (и явно доста негативен) знаменател без да даваш причини за това си твърдение не изглеждаш леко предубедена и необоснована в омразата си, давайки причини на четящите мненията ти да те видят като поредната посредствена хейтърка?

The Bird of Hermes

Повече от фен Аватара на GunSnSteelflowers
    Град
    София/Русе
    И за какво я пускаш тая тема? И циганите, и турците идват от Азия... ама изненадаа: и ние. И ако не беше тази връзка със славяните, можеше и турци да си бъдем. Само дето циганите са из целия свят, не са обединени в държава и специално тези в България се славят с мизерията си. Какъв ти е проблемът? 5 века турско владичество не са ли достатъчни, че и сега да ги хвалиш. Не стига, че по нашите градове се чува турска реч, а не бива. Вродено ни е да ги мразим явно. И цигани, и турци- една паплач, въпреки горепосочените разлики. Нали циганите също са им помагали по време на Априлското възстание например. Хем живеят тук, хем не ни знаят езика, хем са мързеливи като задници, хем ги храним, без да искаме, хем ще са с/у нас. Ай под ножа всичките - и турци, и цигани. Не меинтересува какви хора били- изпитвам неприязън към тях като цяло...
    Sometimes I feel
    Like I don't have a partner
    Sometimes I feel
    Like my only friend
    Is the city I live in
    The city of angels
    Lonely as I am
    Together we cry ..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове