- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Не си мислете, че турците и циганите са една и съща нация!!!
Има някои цигани, които се представят за турци, с цел да се прикрият и един вид да са "по-малката беда". Един приятел имаше в класа си такъв индивид. Въпроса е как да ги различаваме. Аз все си мисля, че турците са бели, а не мургави, но не съм сигурен.Първоначално написано от molika
Имам едно питане към потребителите, които защитават малцинствата. Какво ще стане ако си харесате например някое момиче, допадате си и всичко между вас е наред, обаче тя е циганка а вие сте българин? Дали с гордост ще казвате навсякъде "ами ходим от еди колко си време с нея, много се харесваме, но тя е циганка. Дали след време, когато започнете хубава работа или пък по някаква случайност и добър късмет се издигнете до по-висшите слоеве на обществото, няма да ви бъде срам да кажете, че приятелката ви е циганка (или дори да не го казвате то да си се разбере)? Или пък се ожените след време и кажат "За кой се ожени Димитър.. - емииии за едно свестно добро момиче - циганка.
Не, не плащам данък обществено мнение, но това е факт, който не може да се прикрива и да остане незабелязан.
Наречете ме расист или пък реализирайте всякакви нападки по мой адрес, но мен лично би ме било срам да кажа пред моите роднини, че си имам приятелка-циганка.
Ти какво си мислиш,че за останалата част от населението е гордост да си с българин/българка?
Не знам дали е гордост да си с българка, но определено не е гордост да си с циганка или туркиня.
Хора, моля ви правете разлика между турчин и мюсюлманин....Аз съм мюсюлманин но не съм турчин. Какво значи това - турци са хората които са от Турция (логично, както хората от Германия са германци); мюсюлманите са хората изповядващи Исляма и почитащи техния Господ- Аллах. Мюсюлманите живеещи в България се казват българо-мохамедани, за това моля ви правете разлика... Аз съм мюсюлманин но всичките ми роднини са от България, затова нямам нищо общо с Турция и обичам много повече България отколкото Турция! Сега в България има хора, които са родени в Турция и те са турци, а не ние които сме родени тук! И това че изповядваме Исляма незначи че ние сме завладели България!!! И това че навремето турците завладели България, не значи че ние сме го искали... Моля ви, не бъдете такива расисти, не си мислете че сме по-тъпи от вас, по-грозни, по-черни - глупаво е.... Дано има хора които да ме разберат![]()
П.П. а по самата тема дали има разлика между цигани и мюсюлмани - разликата е огромна
Оффф кат почнете с тези етноними турци,цигани,българи,армен и,евреи и там още нз кви....първо искам да кажа че за разделението на населението са виновни хората които са измислили законите защото именно от там идва разделението..Ако беше като във Франция,САЩ и Турция където няма такъв принцип на разделение щеше да бъде по добре...второ относно произхода на самите турци да ви кажа,че т.нар. БГ-Турци са си българи колкото и да отричат това защото никой БГ-турчин не може да си намери корените в Турция..просто той си е българин на който дедите му са приели исляма...и според мен БГ-турците не са виновни за жестокостите които са извършвани по време на робството...Но някои политици просто няма за какво да се хванат и постоянно припомнят робството и геноцидите...
Ех де да беше като във Франция и САЩ...разни араби щяха да ни палят колите и да чупят магазините, 1 от 3ма престъпници щеше да е черен, нищо че само 1/10 от населението са черни..но защо не ме толкова толерантни, защо ?!Първоначално написано от chemist9009
![]()
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
Не съм запозната какво е положението там,обаче щом повечето престъпници са тъмнокожи,не значи ли това,че не им се предлага работа и възможности поради етнически предрасъдъци?
В САЩ те съдят ако нямаш поне 1 назначен негър на работа ^^![]()
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
Да, турците и циганите са напълно различни етноси, държат се по различен начин, петнят българия и света по различен начин но са все един и същи кофти пенещ се сапун. Това, че псуваме турците не ни прави патриоти. Хайде да взривим най-близката джамия.И между другото, колко от вас погледнаха в Уикипедиа за да отговорят на въпроса "Кога е основана българската държава" когато са се регистрирали?
И до тези които пишат на латиница: уж сте много горди българи(някои от вас де), айде малко уважение към онея двамата пича Киро и Мето, толкова много труд са хвърлили да ви измислят азбука, редно е да я поизползвате малко. Аз уважавам всички хора, независимо от етноса. Просто турците и циганите не ги броя за хора. Защо ли? Някой каза всяко стадо си има черни офце. Само че горе споменатите стада имат по 2-3 бели на всеки амнайсехиляди черни.
Всички ще умрем. За щастие и циганите.
ЕВАЛА ! \Първоначално написано от chemist9009
/
Българите ги смятат за хора не второ,а последно качество в другите европейски страни,пък и не само там.
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
"Несъм точно туркиня"Първоначално написано от bebSs$
Има мн такива в моя град и си имат наименование "помаци".И като си имате толкова прекрасна държава и хора ходете си там долно племе помашко, нахално, мързеливо..>.>.>
Първоначално написано от mrKiss
Първоначално написано от gigiii
ти си живо доказателство че в вашите помашки вени тече предателската кръв,менили си сте вярата за по 1 нива говеда такива...после пак и хубусници се изкарали майкави да еба миризлива смърт сган тъпа...Първоначално написано от AJDEN_1981
Първоначално написано от mrKiss
Първоначално написано от gigiii
Циганите не са нация!
Това нещо го разберете. [/b]
Реалния свят не е оферта... Да прибягаме към алтернативни варианти.
Не ставайте с глупаците глупци!Първоначално написано от fire_magic
Бала съм ги. В коя история бе мили? Македонската или турската е записано това нещо. Сигурно и румънците са цигани, защото имат много цигани в страната си.
Реалния свят не е оферта... Да прибягаме към алтернативни варианти.
Абе и там си има разделения ... на негрите, белите и тн - навсякъде има разделения, нормално е!Първоначално написано от chemist9009
Една приятелка скоро ходи в Турция с класа си - екскурзия. Като се върна се опита да ме убеди, че турците са много по-различни от циганите. Най-малкото са по-прилични и няма да ти подсвиркват толкова открито на улицата : Бате кво яко парче си, ебати ци*итеМоже да са различни, не знам , но на мен и двата "вида" са ми неприятни ... като манталитет, начин на живеене и всичко останало.
Отношението ми няма нищо общо с робството и тн глупости. Ако хората се оповаваха на това, половината държави в света трябваше да са във вечна война.
Колкото до другите религии ( мюсюлмани , евреи и така нататък ) нямам нищо против. Но и не контактувам често с такива хора. Просто различни среди![]()
За манталитета:тук не говорим за манталитет а за мангалитет. А аз лично нямам нищо против турците от Турция-те там жабите си знаят гьола, докато тея наще помаци по селата.... ако има разлика между тея по българските села и тея в Турция искрено се извинявам на истинските турци и ги призовавам за помощ с помаците които всъщност ги срамят. Като стана въпрос за срамене-някой да е забелязал мнението на чужденците(англичани,франц узи,т.н.) за българите? Ако не сте нека ви цитирам едно изречение,постоянно присъстващо в YouTube:"Die stupid bulgarian gypsies"-смятат,че цяла България сме манговци. При тези простотии как да не намразя циганите? А тези "БГ турци" са същите-не ми говорете, че са различно племе. На същия късен стадий на дееволюция са си.
Всички ще умрем. За щастие и циганите.
Отказвам вече да пиша в тази тема,защото хората толкова много са се съсредоточили върху чуждите недостатъци,а не обръщат внимание на своите!
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
18.05.09 16:00h. NTV ... да видим как ще се промени мнението ви за турците..
http://vbox7.com/play:dd4b6909
Цената на истината -[м.ю.з.ii.к]-` (h)
Tyrcite sa si tyrci kato si imat darjava da si xodqt tam kfo tarsqt tyka ? kato im e tolkoz hybava darjavica da si xvashtata bagajcheto i da si tragvat !![]()
Don`t guve a fuck ! xaxa
Много си прост!Първоначално написано от MiChKoO
http://vbox7.com/play:dd4b6909
Цената на истината -[м.ю.з.ii.к]-` (h)
Не е лъжа,че е прост/а!Първоначално написано от akinom
![]()
Стига РАСИЗЪМ!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Момичето, което е писало явно не му е станало приятно от обидите, но пък е отишло в другата крайност да обижда тези, които са така да го кажа най-долу в обществото по бедност. Всички сме хора, сперете с тия турски манталитети, цигански и така нататък. И ние българите си имаме манталитет. Циганите ходят крадат железа, ние крадем на по-едро, всеки гледа да излъже държавата когато и както може, но това е гордост за нас!!! Нашия манталитет е Бай Ганьо, де да беше Хитър Петър (много положителен герой). Така че няма за какво да се обиждаме. Оставете историята всеки я преправя, както си иска, за да разбереш каква е трябва изключително много да внимаваш и да проучиш дори авторите на самите учебници дали са обективни (било то румънци, турци, гърци, сърби, македонци или българи). Преди 89 в учебниците пише, че прабългарите били едно мъничко племе, което се претопило в огромния рояк на славяните (връзка с братския СССР), но сега се знае, че не е било така. Така че вместо да се разбираме се обиждаме. Циганите също като българите си имат лоши черти, но си имат и хубави. Така е и с турците.
![]()
![]()
Така че make love,not war (ама не като хипитата
![]()
)
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
Манталитетът "Бай Ганьо" се получи още при смяната на властта. Хората са били като стадо, което никога не е било пускано извън оградата по време на комунизма. И като се смени, вместо да почнат да си пасят тревичка като нормално стадо, те се качиха на елхата. 80% от селяните се преместиха в градовете и се писаха граждани. С ръка на сърцето мога да заявя, че старите граждани, тези, които като погледнеш лъха от тях интелигентност, възпитание, морал, етика...няма ги вече или са единици.
Сега не сме нищо повече от подивяло стадо. Ще се оправим, но ще отнеме доста време.
А по темата, турците като цяло са лош народ, и това историята неведнъж е показвала (не само спрямо нас, българите). Циганите са интересчии, където е по-голяма паницата, там ще сърбат. Разбира се не слагам всички под един чадър, има си изключения.
"И утре е ден" - казала еднодневката...
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.
Историята показва едностранно нещата за съжаление. Знам за геноцида извършен от турците върху арменците (дори Вазов е писал за това), но както бях писал в една тема, нищо не е само черно, нито само бяло. Винаги е имало и черно и бяло. Не всички турци по време на османското робство са били лоши към българите. В нашата история пише така, че където и да се обърнеш само лоши турци. Ами обикновените турци, бедните турци, нима те са били също толкова жестоки като башибозука, спахиите и другите, не ми се вярва, но нямам много литература по въпроса, за да мога да подкрепя напълно това. Винаги е имало хубави работи. Да не забравяме, че е имало разни градчета със статут на пазещи старопланинските проходи Котел, Калофер и други (неслучайно от там идват повечето революционери). Така че нищо не е само черно или само бяло, има и от двете. Никой от нас не познава циганите и вижда само едната им страна. Интереса им, кражбите, усукването и маменето на държавата, но не вижда свободолюбивия им дух, красотата им, темпераментността и така нататък.![]()
![]()
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!