.
Отговор в тема
Страница 7 от 16 ПървиПърви ... 34567891011 ... ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 377
    Голям фен Аватара на Naman07
    Град
    село Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от Ilikeliljon
    Историята показва едностранно нещата за съжаление. Знам за геноцида извършен от турците върху арменците (дори Вазов е писал за това), но както бях писал в една тема, нищо не е само черно, нито само бяло. Винаги е имало и черно и бяло. Не всички турци по време на османското робство са били лоши към българите. В нашата история пише така, че където и да се обърнеш само лоши турци. Ами обикновените турци, бедните турци, нима те са били също толкова жестоки като башибозука, спахиите и другите, не ми се вярва, но нямам много литература по въпроса, за да мога да подкрепя напълно това. Винаги е имало хубави работи. Да не забравяме, че е имало разни градчета със статут на пазещи старопланинските проходи Котел, Калофер и други (неслучайно от там идват повечето революционери). Така че нищо не е само черно или само бяло, има и от двете. Никой от нас не познава циганите и вижда само едната им страна. Интереса им, кражбите, усукването и маменето на държавата, но не вижда свободолюбивия им дух, красотата им, темпераментността и така нататък.
    Цитирай Първоначално написано от Naman07
    Разбира се не слагам всички под един чадър, има си изключения.
    Но като цяло, Турция, не е страна с розово минало. Не случайно е най-напъващата страна да влиза в ЕС, и в същото време е най-отхвърляната. И за това си има причини. Но, както и да е.
    "И утре е ден" - казала еднодневката...
    The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.

за мен няма значение турчин ли е циганин ли е
    и от двата вида се отвръщавам и като цяло всеки страда от тях въпреки, че не го забелязвате..

Град
    Русе
    Аз ще ви кажа от човек до човек има голяма разлика,и имам познати и приятели турци ,които се държат много добре.Но масата неможем да преглътнем ,че 5 века сме робували и продължаваме и някви са ще продължават да ни диктуват правилата....просто не

Цитирай Първоначално написано от bebence_ff
    kakvi prekrasni hora ma??? za nas balgarite ciganite sa dori po dobri ot vas ma , za6toto ne sme bili pod tqhno robstvo 5 veka ne sa ni klali i iznasilvali decata ni ma . te sa edna o6te po dolna smrad
    тея дето са ни поробили са умрели вече не можеш да виниш някой зАради действията на друг .. все едно няма българи убийци и изнасилвачи .. айде моля ви се

когато ние българите станем безгрешни тогава ще виним другите ... циганите били нечистоплътрни ... аз познавам българи дето не се къпят по месец бе ... циганите ни тормозели нз си кво .. ако се извикаш на циганин ей мангал да та еба в тъпия .. естествено че ще се съберат и ще те пребият .. някой от вас хейтърите да се е обръщал нормално към циганин ??? не вярвам ... но естествено по-лесно е да убиждаме другите... голяма част от българите са прости дървени философи които не възприемат че характера на човек не зависи от цвета на кожата му ...
    Живей на ръба, в противен случай заемаш твърде много място!

Цитирай Първоначално написано от padnaloblak
    Цитирай Първоначално написано от bebence_ff
    kakvi prekrasni hora ma??? za nas balgarite ciganite sa dori po dobri ot vas ma , za6toto ne sme bili pod tqhno robstvo 5 veka ne sa ni klali i iznasilvali decata ni ma . te sa edna o6te po dolna smrad
    тея дето са ни поробили са умрели вече не можеш да виниш някой зАради действията на друг .. все едно няма българи убийци и изнасилвачи .. айде моля ви се

когато ние българите станем безгрешни тогава ще виним другите ... циганите били нечистоплътрни ... аз познавам българи дето не се къпят по месец бе ... циганите ни тормозели нз си кво .. ако се извикаш на циганин ей мангал да та е** в тъпия .. естествено че ще се съберат и ще те пребият .. някой от вас хейтърите да се е обръщал нормално към циганин ??? не вярвам ... но естествено по-лесно е да убиждаме другите... голяма част от българите са прости дървени философи които не възприемат че характера на човек не зависи от цвета на кожата му ...
    Съгласен безусловно с това мнение. Много точно ги каза нещата. И много се бъркат тук нещата. Стига с тази робска психика, ние пет века сме били под ваше робство дрън-дрън, ами и два века сме били под гръцкото, ама за гърците никой не скача. Тези турци не са онези, които са ни клали и ако бъдем честни, тези, които са клали са били татари и други подобни племена. Най-свирепите са башибозуците, а и ето и нещо друго, елитния корпус на турзите еничарите са били християни. Така че българи също са клали българи и така нататък
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

точно с мангали и турци съм имал много проблеми още от ей такъв фърфалак и ги мразя. Да, има и свестни, но се броят на пръстите ми. И пак тая тъпа министърка вика били хора, имали права. ***т се постоянно, живеят в мизерия и правят още отрочета, въпреки бедността си и в крайна сметка сега пъплят навсякъде, крадат и бият (личен опит)

Град
    Асеновград

..

Мисля , че грешно разбрахте Бебс и тя малко грешно се изказа ... и на мен ми става неудобно да ни сравняват с ромите , защото всички знаем че крадат раждат много деца и т.н. има и изключения де . Чувал съм че втори най-богат в България е бил циганин (незнам колко е вярно ..) .. Ние българските турци сме много по - различни от турците от Турция .. говорим не чист турски език ( с много български думи) , а и сме си родени тука това значи , че сме български граждани .. И никой няма правото да ни "изсели" " да ни гони" от нашата СОБСТВЕНА държава .. Казвате , че ние сме наричали "гяури" и т.н. и това Ви обижда , но и аз на всяко училище ( също така и на моето даскало ) виждам надписи " Турци вън " " Мрете турци " , като продължаваме така никъде няма да стигнем .. А и за 500 години робство да кажа нещо - Всеки народ си има в миналото такива робства или властвания , добре дай да мразим всички народи , които са ни завладяли Византия ( римляните - сегашните италиянци) или Гърция ... Чувал съм да се казва заради робството ни под Османската империя и била причина България да изостане и да неможе да се развие , ще Ви дам пример Германия , която изгуби Първа и Втора Световна война , а е една от най - развитите държави в Европа и в Света .. Изводът е , че няма значение какви сме турци , роми или каквото и да е там всички да станем прави като слушаме химн на България , трябва да сме единни .. има една ВЕЛИКА държава и тя е БЪЛГАРИЯ ... !!!

предполагам , че ме разбирате .. незнам колко ще помогне това коментарче за взаимоотношения ни ..

Голям фен Аватара на Naman07
    Град
    село Пловдив
    Ами, темата изобщо не е за тук. А иначе, докато има турски "българи", които скандират, че България е турска, и че името България е избрано от турците, ще има и българи, които ще пишат подобни неща по стените (не казвам, че е правилно, но каквото повикало, такова се обадило). Тази вражда м/у българи и турци винаги ще я има при невежите хора, а както знаем, те са много . Не позволявайте такова нещо като цвета на кожата, да замъгли здравия разум. А и всичко идва от възпитанието и как са те отгледали родителите ти (е, не винаги, но в повечето случай "какъвто бащата, такъв и сина"). Със здраве.
    "И утре е ден" - казала еднодневката...
    The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.

Град
    Асеновград

..

Прав си , семейството както те възпита

за последното не съм съгласен ... не е семейството виновно ... майка ми и баща ми а жалкото е че и сестра ми мразят циганите. аз обаче съм твърдо против всякакъв расизъм!!!!!

ЗА РАСИСТИТЕ ЗАТВОР И ТВА Е!!!! ДРУГО НЯМА ДА ГИ ОПРАЙ!!!
    Живей на ръба, в противен случай заемаш твърде много място!

Някой модератор да ми изтрие двете мнение, че нета се бъгна и три пъти са се пратили Благодаря
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

за последното не съм съгласен ... не е семейството виновно ... майка ми и баща ми а жалкото е че и сестра ми мразят циганите. аз обаче съм твърдо против всякакъв расизъм!!!!!

Не чак затвор, но трябва да се разбираме. И моето семейство в тази насока са расисти, главно към циганите, не толкова към турците, но аз с времето успях да излезна от този расизъм.

Не чак затвор, но трябва да се разбираме. И моето семейство в тази насока са расисти, главно към циганите, не толкова към турците, но аз с времето успях да излезна от този расизъм.

расизъмм... хах в кои век живеем че да правим деление... и цигани и турци и булгари.. жсичко е едно.. ако става въпрос има много по долни българи и от турците и циганите ако ако ги няма тях булгария ще остане съвсем една шепа ... а и те са си чисти българи шом живеят в бг и са с бг гражданства не ги прави по малко българи от нас

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от lovec
    расизъмм... хах в кои век живеем че да правим деление... и цигани и турци и булгари.. жсичко е едно.. ако става въпрос има много по долни българи и от турците и циганите ако ако ги няма тях булгария ще остане съвсем една шепа ... а и те са си чисти българи шом живеят в бг и са с бг гражданства не ги прави по малко българи от нас
    90% от тях напълно обективно заслужават да изчезнат от тази държава.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен
    Град
    Earth...
    за какво ми е да мисля
    та те са

с тия партии като ДПС и АТАКА + медиите в България, ако си турчин или ром, веднага си за затвора.
    1) ДПС - тази партия върши мръсни работи и от там всички турци в България са лоши
    2) АТАКА - използват българската история за да печелят политическо предимство
    3) медиите - ако българин изнасили българка, не е проблем, но ако турчин изнасили българка, трябва да го обесят

извод: който гледа много ТВ и лесно се повлиява от чуждото мнение, мрази турците и ромите.

Офф стига вече с тези бесмислени и глупави теми.Пълни глупости са се изсипали тук като започнем от авторката.Просто помислете преди да пуснете тема.Страхотна аргументация имаш :Турците са готини, имат държава, а циганите са боклуци. И ти си толкова ограничена колкото тези, които си чула по улиците.

Офф стига вече с тези бесмислени и глупави теми.Пълни глупости са се изсипали тук като започнем от авторката.Просто помислете преди да пуснете тема.Страхотна аргументация имаш :Турците са готини, имат държава, а циганите са боклуци. И ти си толкова ограничена колкото тези, които си чула по улиците.Кой има полза от такава тема? Турците могат да бъдат цигани,а могат и да не бъдат.Основната разлика е в това, че : Турците са нация,но циганите не са! Най-общото определение за нация е социално-икономическа, културно-политическа и духовна общност от хора обединени под едно и също правителство.

Мега фен
    Град
    Earth...
    преди доста време съм писал тука
    но,

ТУРЦИТЕ СА МАНГАЛИ И ТРЯБВА ДА СТАНАТ НА САПУН!!!!
    САМО ТАКА СА ПОЛЕЗНИ !!!

Цитирай Първоначално написано от Nakadah
    САМО ТАКА СА ПОЛЕЗНИ !!!
    Абсолютно съгласна съм !!

Айде нали съм душа човек ще ви обясня и един път за винаги може да се сложи край на "споровете" , а те бяха с доста плитки и семпли изкази освен някои които наистина използваха аргументи.Четох само няколко коментара от цялта тема , но със заключенията ще ви просветя.В България няма човек който да излезе и да каже , че е сто процентов турчин дори и да има ест. ще каже нещо което не е правоверно...Първо да проследим историята турците или така наречените кореняк турци пръкнали се от някаде като номадски племена имат доста различни отличителни белези от сегашния вид на "истинските" турци , защото турчина му в естествения вид е с много тъмна кожа , тъмни кафяви до черни като въглен очи , и тъмни гарванови коси , имат огромна прилика с арабите , а и общи корени до колко знам.А причината за видоизмяната им е , че през последните векове султаните са имали толкова много жени в харемите си , че надали съм и насмагали да се видят с всяка за година при това през турското робство е имало толкова разврат и похищения на европейки колкото друга нация не е виждала ест. европейките са за предпочитане пред тяхните кадъни които както знаем не са от най-красивите друг фактор, помохамеданчването при което след няколко поколения инак христяните забравят за корена си и се преписват баш турци в момента турската нация една от най-изменените през вековете само погледнете тея турски сериали които всяка телевизия ни натрапва там турските моми са със светли коси сини очи и блед цвят на кожата които са черти на една европейка.Второ след 78 всички турци се изселват от България за да не попаднат под сувернитета на българската конституция , единствено остават така наречените българи мохамедани който не са нищо повече от потурчени през вековете българии и с политическите им внушения повярвали , че са наистина турци.Ако наистина има естесвени турци в България , а вероятно няма знаите , че броя им е незначителен.А турската раса е толкова размита , че реалнните турски родове са изключително малко

Мега фен Аватара на ZipFail
    Цитирай Първоначално написано от EcTeTa
    Първо да проследим историята турците или така наречените кореняк турци пръкнали се от някаде като номадски племена имат доста различни отличителни белези от сегашния вид на "истинските" турци , защото турчина му в естествения вид е с много тъмна кожа , тъмни кафяви до черни като въглен очи , и тъмни гарванови коси , имат огромна прилика с арабите , а и общи корени до колко знам.
    Стига ми да ти прочта поста да тука..пълни глупости пишеш !

Град
    в мечтите ти
    Цитирай Първоначално написано от ItalianMafia
    Цитирай Първоначално написано от Nakadah
    САМО ТАКА СА ПОЛЕЗНИ !!!
    Абсолютно съгласна съм !!
    Аз пък мисля, че малоумници като вас даже и на сапун не са полезни...
    ...That we are sharing the same bed, we're not sharing the same dreams anymore...

Re: Не си мислете, че турците и циганите са една и съща наци

Цитирай Първоначално написано от thecopstopped
    Ами аз не съм точно туркиня, но имам приятели и много далечни, такива по националност роднини. Искам да ви споделя, че често виждам как на черен човек, му казват турчино кирлив. Разбирам, че злобари има колкото искаш от Христианите, но това ме обижда по някакъв начин. Казвала съм и на приятели за тази грешна преценка, а те ми отговарят "хмамм , ми то к'ва е разликьть, мижду турци и цигьни,,
    Негорамоност, хора неграмотност има много в България . Значи турците си имат своя държава, свой език, своя азбука, свои религии и вярвания, свои права, прекрасна държава и страхотни хора. Циганите-най-на кратко казано: боклуци!!! Е преценете дали не се различават цигани от турци

НЕЕ съм съгласен с тебе сладурче
    за съм чист българин обичам БЪЛГАРИЯ
    но знам че и другите винаги имат право на мнение
    разликата м/у турците и циганите не е в писането или нещо такова
    те са от различни по произход
    турците идват от близкия изток докато циганите идват от идния
    те имат иднийски произход.
    не бих казал че циганите са боклуци. да има много хора които са неграмотни и просто са жалки но има и хора които тежат на мястото си
    както е и при турците или там няма лоши хора и всичко е прекрасно не е така
    както и при нас българите
    "всяко стадо си има своята черна овца"

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си