Цитирай Първоначално написано от thecopstopped
Ами аз не съм точно туркиня, но имам приятели и много далечни, такива по националност роднини. Искам да ви споделя, че често виждам как на черен човек, му казват турчино кирлив. Разбирам, че злобари има колкото искаш от Христианите, но това ме обижда по някакъв начин. Казвала съм и на приятели за тази грешна преценка, а те ми отговарят "хмамм , ми то к'ва е разликьть, мижду турци и цигьни,,
Негорамоност, хора неграмотност има много в България . Значи турците си имат своя държава, свой език, своя азбука, свои религии и вярвания, свои права, прекрасна държава и страхотни хора. Циганите-най-на кратко казано: боклуци!!! Е преценете дали не се различават цигани от турци
Турците не са само черни. Добре, че пуснаха малко сериали по ТВ-то да се научат повечето хора в България, че турците са всякакви.
Турците са измислена народност от един човек, който се казвал Мустафа Кемал. Бил е военен, който понатупал в една война доста англичани, австралийци и новозелендци, после станал президент, после понатупал и арменците, а и ходжите-мюсюлмани не видели много добро от него (защото не всички турци са мюсюлмани, а и да са не са много стриктни по принцип).
Как този човек е измислил турците? Ами много лесно. По-рано е нямало турци и Турция, а е имало само Османска империя. Османците са били ГОЛЯМА смесица от: перси, араби, индийци, славяни, арменци, кюрди и какво ли още не. След това, Османската империя намаляла и останала това, което е днес Турция. Но народът там, който му викат днес "турци" си останал смесица от араби, перси, славяни и т.н. Ето защо днес турците изглеждат различни - има си циганоподобни, има си гръкоподобни, има си българоподобни, има си и татароподобни.
Ами и българите са така. Има българи, които приличат на шведи, има българи, които приличат на испанци, италианци или направо на араби и цигани.
Разликата между турците и циганите е в няколко отношения. 1)Турците говорят на турски, а повечето цигани на цигански. Разликата между турски и цигански е колкото между френски и монголски, например. 2)Повечето цигани са християни, а повечето турци са мюсюлмани.
Не съм съгласен само с едно, писано от момичето, което цитирам: циганите си нямали държава! ИМАТ СИ ЦЕЛИ ТРИ - Индия, Пакистан и Бангладеш. В тези трите страни повечето народности са си почти цигани по ДНК, по външен вид, по култура донякъде...