- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Проблем с нов хард диск
Znachi problema e sledniq slagam chisto nov HARD DISK 320 GB na compa ... v BIOSA se vijda pishe mi , che e otkrilo nov Harduer , a nemoga da go izpolzvam kato prostranstvo ... nqkoi shte moje li da mi kaje kakvo da go napravq ... nqkoq programa da go razcepq i formatiram .. ili neshto podobno i v smisyl sega sam go vyrzal kato Vtori .. stariq si e s windows i raboti ... iskam toq 320 GB da go izpolzvam samo zaradi mqstoto ... kupen e predi den dva ... NOV E !!! Nadqvam se da pishat samo hora , koito razbirat kakvo im govorq ....
MERSI predvaritelno ....
Нарушение на т. 7 от правилата! (от Ruthless)
Целият проблем идва от там че за да го използваш трябва да го форматираш и няма да има ядове![]()
E ama kak da go formatiram Harda s nqkoq programa shte stane li ... s kakvo da go formatiram .. toi v momenta e na compa ama ne se vijda ... ama v biosa go vijdam .. ako mojesh da pomognesh kaji neshtichko ... tuk vyv foruma ili v skype kadeto reshish .....Целият проблем идва от там че за да го използваш трябва да го форматираш и няма да има ядове
В My Computer не ти ли се появява като ново устройство?
em ne se poqvqva ... to ako se poqvqvashe lesno ... e da ama ne samo v BIOSA se vijda , che go ima ..
Мисля че има някакъв проблем тогава щом не се появява като устройство в my computer! Сигурен ли си че отзад джъмпера му е нагласен на slave?
opredeleno ima zablodeni xora, po temata, zima6 1 disk na Windows i ot tam moje6 da go formatira6 predi tova trqbva da instalni6 novite direktorii G:\ li koqto tam 6te e moje i po po lesen na4in da probva6 ot control panel sled tova add hardware .. trqbva da se prai6![]()
2, 3, 9, 10 И 11т. от правилата.
Abe ne az sam zabludeniq v sluchaq ... 320-kata e na SLAVE drugiq mi 80 GB e na MASTER , na koito e Windowsa .... vsichko e tochno ... ama nemoga da vidq HARDA 320 kato pusna kompiutara ....
Я влез в дос да видиш дали там случайно не се появява.Ако случайно се появи му направи едно форматче и след това с Partition Magic можеш да го разделиш![]()
Мисли в краен случай! Не си давай много-много зор, най-хубавите работи се случват,
когато най-малко ги очакваш...
Opravih si vsichko ... no vse pak mersi , che se opitahte da pomognete .... no samo se OPITAHTE ...))
А как го оправи?Първоначално написано от Dr3am3r
Аз имах преди същият проблеми.Имах една 40-ка и 250-ка.40-ката беше на нея Лин-а и меше на мастер джъмпера ,а 250-така на slave и не можех да вляза изощо в 250-ката.Инстллнах си Partition Magic 8 разцепих си другия хар както ми е кеф и готово![]()
На който ти е OC-то смисъл Windows-a този твърд диск трябва джъмпера да е на Master смисъл главен,а slave е второстепенен.Първоначално написано от MajeStic
Изби рибата с тва твърдение, браво, някой ден ще се научишПървоначално написано от amadeus-bg
Към автора, как оправи проблема ?
Мисли в краен случай! Не си давай много-много зор, най-хубавите работи се случват,
Ем добре защо мислиш така "професоре"Първоначално написано от Dosko
![]()
Защото "професоре" както ме наричаш, може харда да ти е slave и пак да има Windows на негоПървоначално написано от amadeus-bg
Ако си чувал за биос, значи имаш някакво понятие как
Ако не, ще ти кажа, че там може да избереш кой точно хард да ти се буутва, както можеш да сложиш цд-то да се буутва, така може да сложиш дори и secondary-slave даже да ти буутва Win-а
Айде малко информация, не е излишна никога, и запомни като не знаеш нещо, просто питай, не се прави на интересен
Както и да е, моя въпрос към автора си остава, тъй като и моя хард сега е в същото положение, и си нямам на идея как точно да го оправя![]()
Тва с БИОСА го знам, но аз му казвам как е моя комп.Ам тва с твоя хар и аз иам същия проблем преди на другият комп.Начеи свръзвам го пряя сичко ама компа не го разчита даже в биоса не го разпознава иначе си върти.Да ама се оказа преебан хард - диска ако искаш го дай на някой да му метне едно око да види дали е за боклука.Първоначално написано от Dosko