- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Зодиите-опишете се:)
зодия риби с асцедент лъв
Първоначално написано от mrKiss
Първоначално написано от gigiii
<Стрелец - Променлив , избухлив , инатлив . Мога си променям настроенията както си искам, много често избухвам за малки неща , но се успокоявам лесно , трудно се контролирам и говоря каквото мисля, играя го соло и подобно на всички стрелци които познавам - изключително интелигентен.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Зодия рак с асцендент лъв.
Последно редактирано от Котка. : 11-16-2013 на 17:54
Зодия Близнаци с асцендент Стрелец и луна в Риби .... Три променливи знака ...... Като цяло съм супер отвеян , сменям си възгледите супер често , непостоянен съм , паля се супер бързо и също толкова бързо угасвам , позитивен и горделив . Мога да дърдоря супер много , но като цяло не за себе си , защото съм затворен човек![]()
Лъв до мозъка на костите! Горда, директна, лесно избухлива(чак истерична), саркастична. Кариеристка. Материалистка. Умна. Мислеща дългосрочно. Амбициозна .Сериозна (в доста отношения). Споменах ли горда? :Д
От друга страна съм крехка, лесно ранима, забавна, не съм свидла.
Но има неща, които ме различават от "типичния лъв" – не съм егоист, нито прекалено самовлюбена, не харча... Това е.
^
Моето обяснение за гордостта, директността и високото самочувствие изобщо в обществените взаимоотношения е че, този тип поведение цели да компенсира скрито, вътрешно, подсъзнателно неудовлетворение от самия себе си. Точно затова и хората с високо самомнение винаги се оказват всъщност лесно раними и доста първосигнални, ако някой си направи труда систематично да разруши идеализираната представа, с която се идентифицират. Отрицателната идентификация т.е. с "отрицателни" качества, често е предпоставка за развитието на положителна идентификация, която да компенсира отрицателната. Това е съвсем резонно, предвид че никой не иска да се идентифицира с отрицателни качества, и поради това, те се изтласкват вън от колективното, а в последствие и от индивидуалното, съзнание. Именно това способства съзнанието да се "насища" с положителни представи - избирателното "насищане" е предопределено от необходимост. Предпоставка за образуването на този компенсаторен механизъм е условното поведение, прието във дадена социална среда. Но това е друга тема.....
На базата на горенаписаното, твърдя, че някои от качествата приписвани на зодиите, не са вродени, а всъщност са придобити , най-вече в ранното психо-социално развитие на човека. Нещо повече, те далеч не са случайни, а проявлението им е обусловено от конкретни причини и затова следва приемането им като качества да е само условно. Разглеждането им като проявление на психичен процес, разкрива много други определящи, външни фактори, а така и едно съвсем друго измерение на явлението.
Последно редактирано от Otis_Driftwood : 12-10-2013 на 13:15
^
Никаква представа от психология, колкото и да ти се иска.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
^
Чудесно, сега ако може и да обясниш защо, та да не изглеждаш като безмозъчното, голословно, форумно курве, което всъщност си?
Още повече, не съм претендирал за знания по психология, изказаното от мен е любителска хипотеза, мое виждане, което съм формирал чрез наблюдения. Нищо повече. Който има контра-аргументи ще се радвам да ги чуя.
Гордостта и високото самочувствие са свързани с избиване на комплекси само когато са симулирани.
Обиждаш ме без да ме познаваш? Много зряло.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Какво ще рече симулирани, понеже аз под симулация разбирам, съзнателно фалшифициране на една или друга дейност с цел заблуждение. Не разбирам как това се вмества в темата? Та как гордостта може да бъде симулирана, кому е потребно това? Как може вътрешно чувство да се симулира, за пред кой трябва да послужи тази симулация. Още повече, аз не познавам горд човек, който да симулира гордостта си - всеки е твърдо убеден, че гордостта му стои на фундамента на някакви качества, с които той, макар и косвено, се идентифицира.
В крайна сметка изсра едно голямо лайно, от толкова напъване.
Изобщо, в качеството си на каква, реши че можеш да оспорваш написаното от мен. Имаш ли необходимата предварителна подготовка за такъв спор или знанията ти по психология се изчерпват с обичайните форум-изми, като любимия ми такъв е "избиване на комплекси" - тоя "лаф" е обичайния аргумент за всичко на всяка псевдо-интелектуална лигла вилнееща в интернет пространството. Предвид това че съм комуникирал с теб и преди, спокойно мога да предположа, че си една от въпросните лигли. Вечно да се преструвате на всезнаещи, само за едното преструване, а не и за самото знание.....
Последно редактирано от Otis_Driftwood : 12-10-2013 на 18:54
Значи според теб всички горди и със самочувствие хора са такива, защото са недостойни и некадърни? Логика.
Симулирано самочувствие - да се правиш на повече, отколкото си с цел заблуда на околните в същото. С тази цел жените се изрусяват - защото не са се чувствали достатъчно женствени на даден етап и търсят внимание. Такива са и хората, които си налагат да бъдат горди и със самочувствие - за тях важи твоето съждение, че така компенсират собствената си неудовлетвореност и комплекси, но определено не е общовалидно за всички. Хората, които са си горди и със самочувствие по природа, не избиват съзнателно комплекси по тоя начин.
Сега разбра ли ме, или да го обясня по-бавно и подробно и с по-прости думички?
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Бях убедена, че няма да разберете.
Психологията не е нещо, което се учи от учебник. Точно заради това такива като Вас си мислят, че я разбират.
Вие дори не сте осъзнали, че самочувствието на 80% от хората е чиста поза.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
много сте прости, що не се 3бете . ама действително.
няма ми се противопоставяте.