- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Зодиите-опишете се:)
Психолози пфф. Докторе, ти какво имаш против ежедневните разговори на хората ? Забавляват се людете. Да, малко в повече идват безсмислените приказки и все повтарящите се случки .. ама така е.
Случките се повтарят само когато му обяснявам хиляда пъти една и съща малоумщина! :Д
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
1. Комплекс
Комплексът е изтласканата от съзнанието представа за себе си... Тя съществува дълбоко в човешката психика и е резултат от градацията на социалното съзнание в индивида, което съзнание носи със себе си моралните и нравствени норми на обществото и така фактически поставя летва, която всеки човек трябва да прескочи. Първоначално, образи на тази летва от изисквания са родителите, а в последствие приятелите, колегите и обществото като цяло. Но тази поставена бариера е само условна, а прескачането й напълно е невъзможно (освен ако не си "съвършен"), и затова нежеланите самоидентификации се изтласкват извън съзнанието. Затова и комплексът е несъзнателен - съзнанието е с избирателна пропускливост. Социалната бариера за приемливо и неприемливо разделя човека на две половини - онази която е позволено(приемливо) да показва и другата - непозволената. Само че, тук е уловката - непозволената страна не изчезва, тя стои дълбоко във всеки човек и определя до голяма степен всички бъдещи начинания и формирането на характера като цяло. Точно тук идва и компенсацията, като проявление на комплекса...
2.Компенсация
Понеже несъзнателната част е присъща винаги, а и обществото оказва постоянно влияние, чувството за малоценност трябва по някакъв начин да бъде избегнато, забулено,преодоляно или най-общо - компенсирано. Така съзнанието пропуска единствено положителни самоидентификации, които да контрират отрицателните, и се изгражда социално-обособената личност. Двата процеса на комплексиране и компенсиране (а и изобщо съзнателното и несъзнателното) според мен произхождат именно от социално дефинираната реалност, която налага вътрешно разделение на всеки човешки индивид с цел неговото правилно функциониране в обществото.
Компенсацията невинаги е съответствена на комплекса.... Ако даден човек има комплекс за малоценност спрямо някоя от своите физически черти, то компенсацията може да се изразява в старание да се прикрият тези черти, или да се издигнат на пиедестал други черти, която да ги компенсират. В това отношение, да се разпознае комплекса по компенсацията се явява сложна задача, освен ако второто не е директно проявление на първото.
Това е най-общо.
Последно редактирано от Otis_Driftwood : 12-12-2013 на 19:42
С теб няма да споря, защото винаги сме били на различно мнение и с теб човек не може да спори качествено, защото винаги си държиш на своето без да чуваш другия. Да ми копираш разни цитати от учебници не те прави по-умен и е жалко колко не го осъзнаваш.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Mи така кажи.
В СУ ли? Каква ще работиш като завършиш? Учител, доцент?
Последно редактирано от Otis_Driftwood : 12-12-2013 на 21:21
Намираш ли поне колежки със сходно мислене? Жената, децата...
"каква" ми хареса.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
:Д дефендер а ти какво учиш?
Навсякъде зависи от специалността и от самия теб.Аз лично нямам намерение да давам живот на някого преди да посигуря своя собствен. Въпрос на доста дълга дискусия.
defender имам и аз някакви такива спомени, даже беше публикувал снимки на осакатени животни, за да се прави на мъж. Може да се е надишал с лепило и да не го помни.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
то е ясно, че тва е гандалфепи4, само той може да има такъв манталитет, не може да се обърка.
тогава го играеше мастърс психолог от Холондия........... смех
Какво богомилство, Православен християнин съм - не уча това, но ми е на първо място.
Последно редактирано от defender : 12-12-2013 на 21:35
Психологията и философията са две коренно различни науки, колкото и хората да ги свързват една с друга.
klimatronik защото съм свикнала често да защитавам избора си на университетИма огромна разлика между мен и повечето от шошляците в университета. С теб какво стана? Завърши ли ? Започна ли да учиш висше?
![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Сакън ти да ме лекуваш или да образоваш детето ми.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more