.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 642

Hybrid View

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Doom_Stalker Виж мнението
    На някой прави ли му впечатление как това е може би най-актуалната тема в този раздел...? И най-интересното е, че в тази тема пишат хора, които по принцип не пишат в този раздел. Това съм го забелязал и в други теми, където основната задача е някой да опише себе си. Странно защо, но всеки изпитва непримиримото желание да описва себе си.... Никой не го интересуват религиозните спорове или философските противопоставяния...Неее, но когато стане въпрос всеки да опише себе си, изведнъж всичко живо се втурва да пише. Причината за всичко това?
    Много просто.... тук хората просто пишат своя "идеален АЗ", така както те го виждат. Оставете глупостите със зодиите - никой не чете хороскопи и вярва в зодии заради астрологични зависимости и схеми.... Напротив, зодиите са толкова популярни, именно защото дават на хората характеристиките, които те винаги са искали да притежават.... И всеки е готов да приеме каквото е написано в зодията му, защото там лоши неща не пише.Направено е така, че винаги да са положителни в един или друг аспект. В зодиите хората виждат една проекция на своето "благородно" изживяване, на своята "по -добра версия" за себе си - тук всеки може да се види и опише като - Импулсивен, страстен, със силен характер и т.н. И всеки може да се изживява като тези неща. А в цялата тая работа си проличава детското подражание и опитите на хората да си присвоят някакви черти като свои, да се асоциират с тях и така да се изживяват с тях - като че ли тези черти действително са техни... А те дефакто са си измислица - Нещо което са прочели за тях, харесало им е и са решили да се идентифицират с него. И когато човек чете характеристиките на своята зодия и прочете някаква хубава черта за себе си, веднага умът му се връща в миналото за да търси потвърждение на тази красива лъжа.... оттам нататък всичко е стъкмистика и всеки си изкривява фактите, като непрестанно се старае да доказва тази лъжа и да я направи истина. Защото една лъжа за да съществува тя трябва постоянно да се предоказва. И точно това правите тук вие, които се описвате. Вие имате нужда постоянно да предоказвате своята малка красива лъжа, за да не рухне тя като къщичка от карти .... Изобщо всичките ви "образи", всичките ви "изживявания като нещо" и "влизания в роля" и всичките характеристики които си приписвате изискват постоянно търсене на аргументи в подкрепа на тези образи. Защото само чрез постоянно търсене, чрез постоянно доказване, изричане, и вярване вие можете да поддържате изкуствено създадените си образи и да се чувствате велики в изживяването им. Това са Образите на вашето уж обективно "АЗ", което обаче в крайна сметка си проличава колко е субективно. Също толкова субективни са и всичките глупости с които се идентифицирате.
    То човек ако чете характеристики на зодиите без да знае кои качества към коя зодия приспадат(т.е. не пише името на зодията), няма да знае за коя се отнася. Все едно някой с главоболие да тръгне да търси симптоми и диагнози в нета и ще стигне до заключението, че има тумор на мозъка.
    Много ми е интересно примерно някой дето ей тъй пише ква му била зодията и колко съвпадал с нея и бил хубав, да речем че е зодия водолей, но му дадем характеристиките на зодия рак(а да напишем, че се отнасят за водолей), дали ще се обърка или щом е хубаво значи се отнася за него.
    Във всички случаи има доста по-интересни и важни теми за дискусии отколкото low-level астрология, целта на форума не е всеки да си описва малката личност и това колко качества имал, как не им омръзва на хората да говорят за себе си не знам, нито на някой му пука. Отделно повечето потребители далеч не са интересни, нито пишат интересно.
    Последно редактирано от Nam3less3 : 12-04-2012 на 15:21
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    То човек ако чете характеристики на зодиите без да знае кои качества към коя зодия приспадат(т.е. не пише името на зодията), няма да знае за коя се отнася. Все едно някой с главоболие да тръгне да търси симптоми и диагнози в нета и ще стигне до заключението, че има тумор на мозъка.
    Много ми е интересно примерно някой дето ей тъй пише ква му била зодията и колко съвпадал с нея и бил хубав, да речем че е зодия водолей, но му дадем характеристиките на зодия рак(а да напишем, че се отнасят за водолей), дали ще се обърка или щом е хубаво значи се отнася за него.
    Във всички случаи има доста по-интересни и важни теми за дискусии отколкото low-level астрология, целта на форума не е всеки да си описва малката личност и това колко качества имал, как не им омръзва на хората да говорят за себе си не знам, нито на някой му пука. Отделно повечето потребители далеч не са интересни, нито пишат интересно.
    Точно. Повечето влизат тук да си напишат профилактично простотиите.... нито гледат останалите теми, нито какво пишат другите... Просто си изливат помията, не толкова за пред другите, колкото за пред себе си. И после ги гледаш тия същите как дават "съвети" на останалите - какви трябва да бъдат и какво трябва да правят. Бахти нещастниците.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Правила съм подобно 'изследване' върху мои приятели.
    Давам им две характеристики, едната отговаряща на тяхната карта, втората - противоположност на първата. Съзнателно или не, повечето избираха характеристиките, които наистина отговаряха за тях според картата им, а дори не им казах, че това има нещо общо с астрологията, мислеха, че е някакъв личностен тест.

Впрочем отрицателни качества има за всяка една зодия, просто хората сме толкова самовлюбени, че предпочитаме да слушаме само за позитивните си страни.

Мега фен Аватара на RagioL
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    Впрочем отрицателни качества има за всяка една зодия, просто хората сме толкова самовлюбени, че предпочитаме да слушаме само за позитивните си страни.
    Аз специално си се кефя и на отрицателните страни на характера.

Например цитат от хайдути ми се върти, като мото из главата "Блазе му, който умее за чест и воля да мъсти".

Цитирай Първоначално написано от RagioL Виж мнението
    Аз специално си се кефя и на отрицателните страни на характера.

Например цитат от хайдути ми се върти, като мото из главата "Блазе му, който умее за чест и воля да мъсти".
    Нали осъзнавш, че си противоречиш в едно изречение. Ако си харесваш негативните черти следователно ги приемаш за положителни повече от логично е. Не се опитвай да се измъкваш с твърдение, че ти като казваш негативни ги определяш спрямо обществото, защото макар и да е вярно, че обществото ти налага тези модели в крайна сметка ти си този които ги отвърждава и приема като действителни.

Мега фен Аватара на RagioL
    Цитирай Първоначално написано от Ambiguous Виж мнението
    Нали осъзнавш, че си противоречиш в едно изречение. Ако си харесваш негативните черти следователно ги приемаш за положителни повече от логично е. Не се опитвай да се измъкваш с твърдение, че ти като казваш негативни ги определяш спрямо обществото, защото макар и да е вярно, че обществото ти налага тези модели в крайна сметка ти си този които ги отвърждава и приема като действителни.
    Да кажем тогава че имам само положителни черти bro.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си