- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Зодиите-опишете се:)
Скорпион съм, асцедента ми е рак. Типичен , абсолютно типичен представител съм. Силно изразен нарцисизъм присъства при мен,което е по-скоро черта на лъвчетата.
Гледам, че сте описвали характерите си , хайде и аз.Не обичам много така да пиша за себе си, ще гледам да се опра на думите на околните.
1.Пред непознати съм сдържана. Повечето даже ме описват като страшно високомерна. Първо опипвам почвата, ако е добра, тогава говоря.
2. Гледам да съм по-сдържана в отношенията си с другите, защото лицемерието ме убива. Пряма съм до болко понякога.
За мен уважението се изразява не в това да лепнеш лицемерната усмивка и да поздравиш съседката , която всъщност само ти лази по нервите и едвам се сдържаш да не й скроиш някакъв номер. Уважението за е това да кажеш на някого истината, да се държиш с него както ти идва от вътре. Е, все пак не съм привърженик на насилието, в такива моменти трябва да има някаква граница.
3.Не обичам да ме лъжат, да ми хитруват на дребно. В повечето случаи си затварям очите, но ако прелее чашата - става лошо.
4. Понякога съм много нервна, неуравновесена, настроенията и чувствата изглеждат уж се сменят рязко, а всъщност търпя до последно, и просто последната капка обръща нещата на 180 градуса.
5. За съжаление нещо, което трудно притъпявам в мен- отмъстителна съм. Колкото и да не го искам в момент на гняв съм способна да нанеса не много приятни удари 'под кръста' , свързани по-скоро с хапливият ми език.Лошото е, че след 5 минути ми минава, вече всичко е окей, ама другите са недоволни.
6. Сарказъм - основното ми средство за общуване. Придружено с черен хумор.
7.Ядосва ме простотията , ядосват ме ограничените хора , неможещи да разберат чуждият светоглед. Така де, и инатите ме ядосват . (в случаите на безсмисленото упорство).
8.Общо взето се ядосвам на всичко.Непрекъснато съм нервирана. В някои периоди взимам успокоителни.Много ме ядосват хората, които не разбират от дума. Старая се да разбирам всички, да приемам всичко. Ама от другата страна вечно е трагично положението.
9.Знам си слабите страни, знам си лошите качества, не ги отричам, приемам ги и ги иронизирам. Заради това трудно се засягам. Така де, ако някой смее да ме закача де.
10.В споровете гледам да съм везна. Но при мен те са на високи децибели, пък и скоро не ми се е случвало някой да ме слага на място. Заради това имаме и много скандали в семейството ми.Никой от трима ни не приема критика или някой нещо да му налага. Равноправна съм с родителите ми.
11.Така де, не седя и не гледам безучастно в споровете, взимам страна, и то гласно, и в крайна сметка при проблем все аз съм виновна.
Общо каквото и да стане- в мен е вината. Защото не мълча.И аз все го повтарям, забавлявам се с това. Защото хич не се усещат. Хубаво е аз да съм лошата,така де, не се засягам. Знам, че не съм.
12. Ревнива съм. Моята територия си е ... моя. Ревнувам родителите ми, всичко около мен.
13.И все пак, остана ли сама ме хващат лудости. Откачам. Почвам да си въобразявам разни неща. Когато се консултирах с психолог ми излязоха около 10 фобии.Доста разнообразни.
14.Не издържам слабохарактерните хора, които само се оплаквтм. За мен е унизително да се оплаквам.
15. Никога не съм тъжна. Принципно съм или весела, или нервирана. Тъжните и депресивни състояния за мен са порок.Проява на слабост.
Цялата тази работа е всъщност , защото съм все още много наивна. Често ме използват (за компания, за слушател, за уроци, домашни, защита). Нямам добри приятели. Така де, нямам приятели. Живея в общежитие, но се заобикалям само с уж близки хора. На които съм им свикнала на глупостите и не ме дразнят много.
Единственият ми близък човек беше майка ми. Но тя вече ме загуби. Колкото и да ме обича тя вече извърши десетки пъти предателство над мен и вече отношенията ни няма да са същите. Обичам я страшно много, държах на нея много . Всичко зависеше от нея- настроението ми , бях щастлива, когато тя беше спокойна, радостна. От нея зависех, от нея се хранех някак с положителна енергия, когато тя я излъчваше. Само , че тя се изгаври със психиката ми . Побъркана съм именно заради нея и тате. Колкото и да се обичаме взаимно.
Така де, от там вече закоравя и повече характера ми. Предаде ме най-скъпият ми човек. Сякаш света се срина.
Е, много се увлякох в писане. Но така просто ми дойде.
Иначе, чат -пат имам и добри качества. Не се радвам на човешките бебета, но не мога да убия и хлебарка. Обичам всички живи същества , някак всички са близки , даже и хората, докато не се запознаемм по-добре.
Смятам, че съм справедлива. Държа се честно с другите.
Обичам да взимам разни хора под крилото си . Единият беше даже 7 години по-голям от мен. Не мога да понеса помощ, съвети някоой да ми дава, но обичам аз да давам и да помагам.
Нарцис съм - и си го признавам. То няма човек, който да не се обича. Харесвам се такава. Никога не бих си направила пластична операция или друга модификация - аз съм си аз и се харесвам такава, каквато съм.Не съм завистлива, не харесвам нищо чуждо.
Нямам любовни проблеми, не давам на никого да ми каже гък. Никой не може да ме подчини, отстоявам си правото до край.
Имам амбиции, планове за бъдещето. Не живея за момента, макар, че понякога имам постъпки и от този вид.
Целта я преследвам до край. Колкото по-трудна, толкова по-сладък е пътя. Когато я постигна, или ако е прекалено лесна, просто ми се губи ентусиазма.
Имам хаплив език. Според мен е хубаво. Трудно ми се удря контра. Трудно ми се разбира и като говоря. Всъщност , говоря наистина много бързо и много често натоварвам околните.
А, не понасям бавните хора
Имам силно развито състрадание. Обще взето съжалявам всичко, всички. Трогвам се от малко.И съм много емоционална.
Общо взето на пръв поглед в мен е хаос, но всъщност всичко е подредено.
Така де, в различни моменти проявявам различни качества. Общо взето майка ми ми е казвала, че съм й дете, че може да и споделям всичко, но във всеки момент мога да й направя 'изненада'.
Та, мисля, че за скорпион уж съм добре. Някакво съвпадение просто ..
Сетих се една черта , която ми е от асцедента- любовта ми към семейството ми. Най-много държа на тях. Те са ми всичко. Мога да причисля и приятелят ми към това число сега, нали е скорпионче и той.
Мнението ми може да звучи надменно, високомерно, но се базирам на чуждите коментари за мен. Глупаво е човек да говори на посоки за себе си, да се идеализира. Във форумите това е възможно. Но смятам, че преценката ми за себе си е точна.Не съм скромна, знам си силните и слабите места. Признавам ги.
http://save-darina.org/
ПРОДАВАМ бижута по 2лв !!! -> http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=362666