Цитирай Първоначално написано от Vivid
Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
Цитирай Първоначално написано от Vivid
За тези, които не вярват в подобни тълкувания : аз съм на мнение, че хороскопът просто "скицира" личността, това е един от факторите, формиращи човек. Разбира се, че не всички представители на една зодия са еднакви. Няма как! Но нима не си приличат? И то точно по това, описано в хороскопа им?
Всичко е на базата на общи неща важащи за почти всички! Да не мислиш, че тези дето са със светкавици в ръцете(както примерно се показват по ТВто) наистина си имат на идея от такива неща...?
Да, за тези "астролози", които ги дават по телевизията съм напълно съгласна - това, което "тълкуват" наистина е на базата на общи неща.
Но астрологията си е голяма наука, за мен лично - доста мистериозна и интересна, и все пак - реална!... Нима в Древни Месопотамия и Египет хората са разчитали на налучкването на "общи неща"?

P.S.: Явно наистина имаш основания да се съмняваш в истинността на тълкуванията - допускам, че не ти е крайно интересно и не се интересуваш чак толкова много от темата, и по тази причина наблюденията ти не са широки (вероятно колкото и моите) - и именно заради това реагираш по подобен начин.. Познавам Овни и наистина съм забелязала че повечето са много търпеливи и уравновесени. Така че, talche - може би не е от зодията
Там е въпроса, че не ти дават информацията какъв си ти..а ти дават енергията да си такъв...защото енергията е всичко...ти си енергия, храната която ядеш е енергия, леглото в което спиш е енергия...всички енергии си взаимодействат! Включително и подредбата на небесните тела!
А какво общо има Египет и Месопотамия...да не мислиш, че са си правили хороскоп за деня...? Бъркаш с астрономията! Което е отделна дисциплина!