Една приятелка твърди ,че честото къпане / по 3-4 пъти на ден и повече/ не е полезно за кожата.
Моля ,изкажете мнението си,за да мога да и покажа че бърка.
Бети,много ще те папкам! / Ни мога да пофяфам!!!!
3-4 пъти на ден?!Ти от банята излизаш ли? Аз ако си измия косата докъто си е чиста и не омазнена започва да ме сърби кожата на главата.
![]()
Косата не трябва да се мие често,защото почва да се омазнява прекалено много.
Животът е всичко онова,което ни се случва,докато правим планове за бъдещето.
За къпане не знам, но аз лично доста често си плискам лицето с водица![]()
Не хора,не говорим за миене на косата - а за тялото.ДУШ!
И относно дали по цял ден седя в банята - не - 10-15 мин дори по 5 пъти на ден не ми се вижда мн.
Но исках вие да ми кажете какво мислите.
Моята фр точно това твърди - че кожата си *ее.. ма*ката от мн вода
Бети,много ще те папкам! / Ни мога да пофяфам!!!!
Ако кожата се мие само с вода няма никакъв проблем.Но прекомерната употреба на миещи продукти няма да се отрази добре на кожата-съдържат изсушаващи съставки и какви ли не още химии.Но сапун
с ph равно на това на кожата е идеалното решение и няма да и навреди.Ph-то на здравата кожа е 5.5 ако не се лъжа.Но малко са хората които могат да се похвалят с такава.Дори една пъпка показва че не е напълно здрава.ph то на проблемната кожа нямам представа колко е сигурно за всеки е различно в зависимост от дълбочината на проблема.Как може да се изчисли-не знам вероятно в някое здравно заведение но не знам колко хора ще се заемат с това а и дерматолога може да им предложи други подходящите продукти.
Друг вариан е бебешкият сапун който също е подходящ за нормална кожа.Но не толкова колкото такъв с пе-ха отговарящ на нейната.
В крайна сметка-не е вредно ако се миеш само с вода или с бебешки сапун.
А водата изобщо не е вредна за кожата.С часове да седиш нищо няма да ти стане.Това е природен продукт все пак!
В случая най-много финансите да са единствения проблем-нищо другоо(ако е с вода и по-малко препаратаи!).
bgroot@mail.ru
Smile=all u Can,Want and happy with.
Еми разбира се, че не е полезно.. Както каза някой по-нагоре и прекалено хубаво в големи количеста не е на хубаво.Вредно е за кожата, естествено!Сега е такова време че, нито се потиш много, нито пък имаш такава огромна нужда да се къпеш през 1 час..виж за лятото разбирам, ама сега ..
It is not the movements that make a dance beautiful, it is the emotions that inspired the movements that make it beautiful!
не водата изсушава кожата,а сапуните,геловете и т.н.
и все пак не мисля,че е вредно да си взимаш душ дори 5-6 пъти на ден.![]()
Мдам, ама ако стоиш продължително време във вода, нали знаете как се сбръчква кожата.. Ето това не е полезното, вредното, тоест. То и обяснение си имаше какво става с кожата ти ако стоиш продължително време във вода.. нещо като разлагане, е не точно, но не си спомням.Ся, полезно е да се къпеш, по колко пъти на ден.. може би 15 мин няма да навредят, все пак не е мн време
Но не мисля, че чак 5 - 6 пъти е толкова наложително, наистина може да е вредно, но ти си знаеш, ако кожата ти още е здрава и не е получила някоя нежелана реакция, значи всичко е наред.
![]()
"Вероятността нещо да се случи е обратно пропорционална на неговата желателност." (Закон на Гумперсън)
"Подходящият случай се явява в най-неподходящия момент." - (праволо на Дюшарм)
ае сичките тия химии дето се изливат върху тялото ни са едва ли не радиация1 път на ден е напълно достатъчно за мен... плюс това си имам по-важни занимания от това да кисна в банята
чувал съм, че от прекомерно миене на ръце се изсушавали много и дори се белела кожата, някви такива
Първоначално написано от bub4eto_933
А такаа![]()
![]()
![]()
![]()
-Пол - казах аз,-можеш да пускаш лигите си по всеки килим в тази къща,ако искаш. Имаш позволението ми.
-Бих предпочел да ги пускам върху теб-заяви Пол с екстравагантна широка усмивка.
-Мръсен старец.
(Джоан Харис - Петте четвъртини на портокала)
аз сам способна и по пове4е п1ти! немога без хигиена... маниа4ка сам ! до сега никак не ми е навредило това!
Първоначално написано от ™G-Baby™
Разбира се, че не е полезно.Още повече ако се задържаш за повече от 10 мин под душа.Кожата започва да се изсушава, а тва определено не е хубаво.
Абе на мене дядо ми ми плещеше някфи глупости, че кожата прекалено мн се изнежвала и микробите се приспособявали към сапуна/душ гела който използваш и така имало мн повече риск да се разболееш от някфо кожно заболяване.Може и да е вярно незнам.
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
Аз мисля 4е по 4-5 пъти не е хубаво за кожата защото ще се изсуши.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Аме не е особено полезно,особено ако живееш във Варна ,Бургас или някой друг черноморски град,защото тук водата е още по-твърда и кожата се изсушава
![]()
![]()
kapete se 4-5 pati den vie dobre li ste we?!?! samo pod dusha li stoite z sega zimata samo ve4er i pred 2 dena kosata lqtoto razbiram togava e normalno da sa kapesh 2 3 pati se pak ama sq
![]()
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.