- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Таекуондо или карате
Koe po dobre spored wwas?
7 точка от правилата!
moderated by Coki
И двете са загуба на време,поне ще броиш до 4 досто време![]()
FOOTSOLDIER сори брато ама не съм сагласна с теб.И двата спорта са страхотни,аз карате тренирам одавна и тфа е слисъла на живота ми. А ти тренирал ли си че се изказваш така краино ?!
Карате ест![]()
TAEKWONDO
Става въпрос, че каратето е неприложимо в реални условияПървоначално написано от Merry Cherry
![]()
Първоначално написано от NSDAP
+ 1![]()
![]()
![]()
![]()
Нukoi няма таzi вLasт да bъде аз!
.. Fаbриka за щаsTие..
Най-добре е Кудо:
http://www.kudo-stz.hit.bg
ami v taekwondo-to se izpolzvat pove4e krakata i samo leti6 i se vurti6a karateto e malko po-ob6to i se otdelq vnimanie na cqloto tqlo
Неподходящ размер на снимка в подпис!
Taekwondo-то ме кефи повече...поне за мен е добре,защото вдигам много високо краката си и мога да правя шпагат...всмисъл такъв за някои това че не могат да си вдигат краката е проблем...
Но иначе,каратето е по яко май,защото там и ръце и крака...всичко е...Как искам да тренирам...не е истина
zavisi ko trenirash (v taekwondoto) ITF ili WTF WTF e poeche s kraka ot kolkoto s r1ce a ITF si e s1s vsichko... a po temata az s1m trenirala taekwondo... i me kefi mn obache.. pochna mn da me m1rzi i veche ne treniram a za karateto nishto ne moa da kaa- ne s1m trenirala taka che na v1prosa "taekwondo ili karate?" ne moa da kaa nishtoПървоначално написано от necropolis
Сега ще ти дам мнение от опит, което за мен е правилно, разбира се, това не значи, че и за другите трябва да е така.. Тренирам карате от над 10 години вече, и който каза, че е неприложимо в бой, жестоко се лъже, определено ме е спасявало ама много, макар и да е имало само 3-4 найстина сериозни ситуаций за тези години откакто тренирам, като държа да кажа, че не съм биткаджия, отворко или от онея гъзарчета. Друго, пробвал съм и таекуондо, спор няма, спортът е много хубав, но е повече за красота, на спаринг им е слаба защитата, и ако си играл преди, много лесно можеш да избегнеш ритниците. Ако предпочиташ повече красотата, можеш да избереш таекуондо, но аз лично препоръчвам карате. Не че при таекуондо няма да придобиеш такава, но при карате получаваш много силна физическа подготовка, тялото се калява много добре, и според мен е по добре да има баланс на ръце и крака
А относно шпагатите, то и при карате се работят крака, толкова, колкото ако се занимаваш активно ще можеш да правиш шпагат и какво ли още не, разбира се до лимита на тялото ти. Всичко е до желание и воля
... Успех , и пак казвам, това е моето лично мнение от опит, и не искам да го натрапвам на никого.
Таекуондо :P
Каратето е по практично, таекуондото по-красиво...зависи кво предпочиташ...аз предпочитам приложимото![]()
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
Кой ти каза че каратето не е приложимоопределено не си запознат с този спорт
![]()
![]()
Vladoka rulzzz
Не се изказвайте неподготвени. Този, който казва, че таекуондо е само крака, значи нищо не знае. Абсолютно и идея си няма от таекуондо, вероятно просто е гледал нокаут клипове от спаринг състезанията на WTF федерацията. Тренирал съм и таекуондо и карате. Карате е готино и наистина е приложимо и на улицата. Има техники с удари с ръце и крака, хубави комбинации, хватки, ключове. Таекуондо почти не се различава от каратето, освен че в това изкуство има нещо като "вълна" във техниките си. Тази вълна прави ударите по силни, а блокирането от удари по болезнено за атакуващия и нарушаващо равновесието му. По това се различават най-много. Лошото е че много хора го подценяват (лошо за тях), затова повечето, които се записват на това бойно изкуство приличат на "мухльовци, които са на един шамар живот", но това е голямо предимство за таекуондиста като цяло, защото опонента ще бъде изненадан, че в таекуондо се използвали и ръцеВсе пак Таекуон-До в свободен превод означава - Пътят на ударите с крака и ръце
![]()
Ами тя е от 2008г. темата. Авторът сигурно вече е станал машина?!
Джиу-Джитсу ;д