- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Защо чалгарите станаха "хаусъри"?
Нещо, предназначено за пазара, или пуснато легално в Интернет не е ли комерсиално, или аз греша? Некомерсиално е единствено пеенето под душа и то до момента, докато не го запишеш на някакъв носител и не го пуснеш на пазара, или в Интернет. Аман от разбирачи, деба! Има по-малко и повече комерсиална музика, но така или иначе всяка музика е комерсиална!![]()
Левски шампион але але!
Много лесно се измъкваш от това ''притеснително'' положение.Казваш им защо слушаш техно и хаус (не съм запознат,може да са еднаквиПървоначално написано от w0sh
) и те ще усетят тънката разлика между фешън и човек който му прави кеф да си слуша музиката.Ако нямаш покритие и ти , тогава ,може би , е ясна работата
![]()
Скайп: doombringer2006
Първоначално написано от air_J
офффф големия разбирач!ще ти кажа само че има комерсиална и продавана музика.да донякъде се препокриват но разликата е там че комерсиалната е тази при която изпълнителя ходи по гъза (съжалявам за израза) на продуцента си и следва това какво е модерно в момента, следва мнението на масите и гледа само за да влеме в МТВ Топ 10 или нещо от сорта.Такива изпълнители дори са склонни да кривнат от стила си само и само пак да са в крак с модата.Естествено се печелят адски много пари
Другото е музика която си води нейн си стил без да преповтаря друга музика,тя се отличава още щом я чуеш и се прави повече за удоволствие.Рано или късно обаче всеки изпълнител става комерсиален защото там са парите.Това исках да кажа с предния пост и не мога да разбера защо се заяде |(![]()
![]()
След като сама казваш, че рано или късно всеки изпълнител става комерсиален, тогава за какво говорим?
Левски шампион але але!
щото сега хауса е на мода..и сички чалгари гледат да бъдат модерни
![]()
Шахмат с пешкаПървоначално написано от air_J
![]()
Скайп: doombringer2006
Бе да беПървоначално написано от machine_shot
ааааа колкото до air_J не мислиш ли че има разилка между хауса които слушат бившите чалгари и истинския хаус който не се води от никви моди и от мнението на масите?По по-прост начин не мога да го обясня!!!Съжалявам за неразбралите!
Веднага търсите да клъвнете някой а твоя коментар просто беше малоумен....с извинение![]()
нямало комерсиална музика....друг е въпроса че всеки 2ри изпълнител вече е камерсиален :P
Сега последно, всички са комерсиални, или има и некомерсиални?![]()
Левски шампион але але!
хаха.. не се води по моди вика.. ми сега кво е модерно да се слуша?Първоначално написано от cinderellaa
![]()
Съгласна съм с тебеПървоначално написано от evi_vd
![]()
защо ли защото е на мода,всичко що е комерс се слуша от тях!![]()
ride and fly!
Вярно е, че по партитата е пълно с туристи. Това до някаква степен е нормално, защото наистина науса е малко или много на мода, но аз се успокоявам, че времето ще пресее истинските ценители и всичко, ще си доиде на мястото. Туко виж пък някои наистина да прозрат красотата на хауса... Знае ли се.... Тогава още по хубаво, защото винаги много се радвам, когато виждам истински щастливи и усмихнати хора по партитата, които са дошли да се насладят на музиката, а не само наркоманизирани физиономии. И като споменах наркотиците, според мен това, че чалгарите започнали да слушат хаус не е толкова голям проблем. Проблемът е, че много хора заради самите наркотици започват да слушат музиката, хора, които по принцип няма как да ги видиш на парти ако не са друсани. Но уви това е действителността, за това слушайте си музиката, която ви харесваи и си гледайте живота.
Per aspera ad astra!
моето мнение за хауса е че това не е музика! как е наречеш музика нещо без абсолютно никакъв смислен текс по прост от чалгата в който едно и също нещо се повтаря 10000 пъти.Стана страшно комерсиално и тъпо пък и наистина забелязвам всички чалгари-хаусъри нз тва преквалефициране или сменяне на името е но е адски дразнещо. В днешно време всички се делят на стилове-страшно тъпо според мен защото има смисъл човека до тебе а не стилът който слуша аз лично слушам всичко и винаги се гордея с това защого никой не ме заклеймява в стил и вярвайте ми чувствам се доста добре като не съм заклеймена като чалгарка метълка емо или нещо от сорта
Тази, която бе егоистка...
Тази, която бе жестока към другите,
която нямаше душа,
нямаше срам,
остана без мечти и разруши света.
Но тази, която беше себе си...
без лъжи, без лицемерие.
Просто беше себе си...
И въпреки това повечето песни имат много по-смислен текст от чалгата например...Ти изобщо някога заслушвала ли си се в текст на хаус?Първоначално написано от {MooN_FloWeR}
![]()
Let the beats control your soul...
Mislq,che chalgarite sa evoluirali![]()
Nai-moderno e da si individualen vav neshto i tai kato taka narecheniq sveshten haus ne beshe mnogo populqren,alditoriqta vze da go slusha sas cel da badat individualni,zashtoto nali uj tva se haresva poveche na drugite.I eto taka stava vaprosnoto obarkvane i nedovolstvoto na hora kato Woch.
I az ne sam rubinq na nikoi stil i kakto kaza air_J,che bulgarina v chujbina si puska chalga i rakiika i t.n. i az sam v chujbina i slusham chalga,ne zashtoto sam zakleta chalgarka poprincip ne q haresvam mnogo,zashtoto te vse edno i sashto peqt v teq pesni,no prosto v momenta mi haresva vsichko na koeto teksta mu e na bulgarski ezik,dori moga da kaja,che tuk slusham i narodna muzika.
Tazi populqrnost na hausa idva imenno ot tam,che vseki iska da e individualen i se stremi da bade razlichen ot ostanalata chast ot obshtestvoto.
Imah edin poznat koito go razdavashe na feshan,zanete s kakva pricheska e bil i kakvi drehi i vse kazvashe,che slusha haus i chat pat minavashe u nas da piem kafe i si tegleshe muzika na kompa mi,zashtoto moqta muzika ne mu haresvashe i taka vse si tegleshe haus parcheta koito ne mi dopadaha,no imashe edna koqto haresvah.
Edin den doide piinal i si iztegli pesen na Azis,posle mai na sestrata na Azis i taka,toi si beshe psevo hauser,no kakvo da se napravi.
Ми трябва да се правят на модерни и какъв по-модерен начин освен да се правят на хаусъри.
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Ми то мене вече ме е срам да спомена пред някого, че харесвам електронната музика покрай тези позьори. В същото време множеството си нямат понятие от електронна музика и ако ги питаш за dj-и и подотрасли на електронната музика не могат да ти отговорят и те гледат като теле или казват "тва, че слушам хаус не значи, че трябва да знам дж-и и подотрасли"
Ууу не се научихте да бъдете естествени, ограничени сте бе хора...
Мода си е тва, определено. И в нашето училище чалгарите станаха хаусъри.
Мен лично не ме бърка, само да не пипат аниметата, че ставам лоша.![]()
When you awaken in the morning’s hush
I am the swift uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft starlight at night.
Do not stand at my grave and cry,
I am not there; I did not die.
хаусъри,чалгари - се в гъз,се същите
Love is Rare, Life is Strange, Nothing.....Last and People Change
"Трябва да се правят на модерни"
Няма толкова тъпи изказваня просто...![]()
Аз слушам и чалгата от преди 10 години... това как ще го изтълкуват вашите "мозъци"-предполагам че се стремя да съм демоде???![]()
![]()
![]()
![]()
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
Предполагам си много боленПървоначално написано от Momchil
![]()
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
az li4no su6to ne priznavam tova za muzika za men tova e 6um ot koito me zabolqva glavata za nqkolko dena napred
ina4e te pove4eto 4algarki sega kazvat 4e slu6at takava muzika ama 90% ot tqh ne znaqt kakvo e house
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...
Ти си болен / БолнаПървоначално написано от DjBaloon
Ае пускай милко калаиджиев и не говори за хората