Обещах да пиша тази ве4ер и ще се помъ4а да ви дам някакво обяснение по въпроса на Крем4ето и на още една потребителка, на която забравих ника.
Вси4ко опира до изпускане на напрежението. Аз съм убедена, 4е това е в голяма степен в основата на нещата.
Една силна и независима ли4ност, която 'доминира' (така да се каже) във взаимоотношенията си с околните, е подложена на непрекъснат стрес именно поради характера си и склонността си да се налага над другите (било то в работата, сред приятели.. навсякъде). В момента животът е постоянна конкуренция и лидерската позиция, изобщо позицията на силен индивид, се отстоява във всеки един момент, непрекъснато. Такива хора 4есто взимат решения, засягащи не само тях, ами и други около тях, ръководят, организират... водят непрекъсната борба (това да не се разбира буквално). И ако пове4ето от вас са в у4илище и не го усещат напълно все още (съответно и ще кажат 'тая пък, много филми гледа'), само след някоя и друга година и върху главите ви ще се стовари в пъти пове4е напрежение и стрес и ще ви стане безкрайно ясно за какво ви говоря.
Та... ли4но моята гледна то4ка е, 4е един такъв 4овек се разтоварва и отпуска най-добре в ситуации, които не изискват той да държи нещата под контрол. Фактът, 4е някой друг взима вси4ки решения вместо теб, дава ти ясни и конкретни нареждания и от теб се о4аква единствено да ги изпълняваш... това само по себе си е перфектен на4ин да си изпразниш съзнанието от абсолютно вси4ко и да разпуснеш. На вас ви се вижда гадно, защото са намесени болка и унижение, но това е така, само защото на нас ни харесва. Също както някои хора се записват на спорт, други на танци, трети на.. абе.. нещо си. Всеки си има свои си методи да се разтоварва. Принципът е един и същ, просто на4инът, по който избираме да го правим е разли4ен, необи4аен е и съответно е много лесно да се осъди като ненормален или извратен.
За мен е безкрайно грешно нещата да се смесват толкова глупаво и заради предпо4итанията си с близък 4овек в леглото да си слаб, да те категоризират веднага като слаб по принцип. Също като твърденията от типа на 'ако си рус, е невъзможно да си умен'. Тъп пример, но за това се сетих първо. Става въпрос за две абсолютно разли4ни и независими понятия, които не се изклю4ват взаимно. Просто вси4ко опира до ли4но твоите предпо4итания за разпускане, които в слу4ая не са тривиални, но това не ги прави осъдителни.
Окей, толкова ли ви е трудно да разберете, 4е както един ще се 4увства изцеден, но и презареден след примерно каране на колело, или блъскане във фитнеса, или ти4ане в парка, така друг ще изпита същото след БДСМ сеанс? Да, необи4айно е, но като се замислите става въпрос за едно и също. Те това ви е най-елементарното обяснение на въпроса.
Ина4е психологи4еския момент и 4увствата, които изпитваме... тях не мога да ви ги обясня. Просто хората, които не го харесват, не го и разбират. И то4ка. Как да ви обясня логи4но например удоволствието, което изпитвам, когато ме карат да се моля за следващия удар? Или колко добре се 4увствам накрая, когато ми каже, 4е съм добро моми4е и ме гушне? Или усещането как тялото ти трепери и вси4ки мускули те болят, но си презареден и съзнанието ти си е отпо4инало? Да, вси4кото това съвсем не е логи4но и съответно няма разумни доводи, с които да ви накарам да го приемете. Но недейте и да съдите, нямате право да ни лепвате етикети, само защото имаме разли4ни представи за това какво е правилно и какво не е. Затва не пишете по темата, ако просто ви се ще да изтърсите нещо от рода на 'вие сте луди' или 'как може?'. Еми може..