Здравейте.Не съм очаквала,че ще ми се наложи да напиша най-малко такава тема,но малшанс.Ситуацията е следната имаме СИП по немски в сряда от 12 часа,т.е. преди часовете,втора смяна бяхме, и аз отивам към 12 и 2-3 минути,т.е. закъснявам,а тя вече беше влязла.Писала беше отсъствия,НЕ ЗАКЪСНЕНИЯ!Отсъствия за 2 ЧАСА,нищо че мен специално ме е нямало само 2 минути... Същата вечер имахме родителска среща и тя казала и пред родителите,че няма да ги извини и въобще отказва тези отсъствия да бъдат извинени,защото сме имали право на отсъствие само първия час до 15тата минута,но всъщност часът,който карахме в дневник се води 8ми,но на практика го карахме 1ви.Бтв в тая връзка тя е зам.-директорка и има натиск в/у класния ми,който е печен,но като че ли е м/у чука и наковалнята.
Тъй като подозирам,че тази "госпожа" ще откаже да ги извини,удобно прекриваща се зад закона и правилника,аз искам да разбера има ли наистина право или просто се възползва от това,че ние не си знаем правата.Ако някой тук има ясна представа дали има право да ги пише като цели отсъствия,да пише.Ако не знаете ще ми се наложи да отида до регионалния инспекторат по образованието и да питам там.
Дано имате точна представа.Мерси предварително за отговорите.