.
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 96
    Мега фен
    Град
    <3
    О значи ако трябва да си **** родата и да се убиваме един друг като канибали няма да е проблем? yeahh касапница ^^ О.о?
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

кви са тия психарски теми
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Цитирай Първоначално написано от Bolt_f
    NIKOI NQMA ABSOLUTNO NIKAKVO PRAVO DA OTNEME JIVOTA NA KAKVOTO I DA E JIVO SYSHTESTVO! Ne bih go napravila dokato, otnqkyde sluchaino, ne se naucha da davam jivot na myrtvite...!
    научи се как се спира хероина

що пък да не убия?

Мега фен Аватара на KumchoValcho
    Може би.

Супер фен Аватара на Dumb
    В екстремни ситуации най- силни са инстинктите, които не могат да бъдат
    контролирани т.е. бих убила човек - при самозащита. Не смятам аборта за убийство.
    Месо ям... не го смятам за грешно. По силният отселява, но да убиваш животни за удовлоствие е едно от най-"гнусните" неща за мен.

Зависи,ако се налага няма и да се замисля.
    За пари също мога да склоня...зависи колко са !

Не, не бих убила човек..
    Всеки човек има право да изживее собственият си живот, точно толкова, колкото и аз имам право да изживея моят.. :]

Аз съм такава добра душица, че ми е жал животно да убия, пък какво оставаше за човек..

Супер фен Аватара на danibebi
    Град
    България
    Бих убила човек единствено при самозащита..но това не е гаранция,че после няма да изпитвам вина. Убийството на животни,буболечки и т.н. не го смятам за нещо "ненормално" и т.н. но е истина,че някои хора заслужават да бъдат убити по жесток начин..

Град
    В.Търново
    Това е тема която силно ме интересува.. обаче.. напоследък гледам да не говоря/мисля за това понеже ми навлича само проблеми на главата.. с една дума психясвам и изпадам в тъпи депресии...
    Понеже.. всяка секунда нещо супер отвратително се случва с животни и хора в поне 1000 точки на планетата... убийство..нехуманно отношение.. глад..мизерия.. и хиляди хиляди неща.. и започвам да се чувствам незначителна .. мъничка колкото песъчинка.. Невъзможността ми да направя каквото и да е било за да облекча някои от тези животни/хора ме кара да.... да си завра дулото в устата и да натисна спусъка.
    Обаче това е лесно. От тук идва отговора ми на въпроса ти дали бих убила някого. Не, със сигурност не, но ако той заслужава убийство по правните закони (или доживотна в нашата страна) то тогава ще се постарая да го побъркам. Ако имах възможността . Защото физическата саморазправа не е достатъчна. Аз вярвам...че няма лоши хора, респективно лоши животни.. но начина на живот..ги "изгражда" като такива. Което означава.. че "човекът който е най-интелигентното същество на планетата...а у.. " е еволюирал по такъв начин..че да е*е майката на всичките системи около себе си, включително и своята собствена, тровейки се ежеминутно с жалко подобие на храна и директно с отрова, като алкохола, цигарите и наркотиците..значи.. трябва да се замислим че нещо не е наред когато едно същество целенасочено се самоунищожава, ВКлючително.. всичко около него.
    Откъдето идва изконния движещ извод за моя живот, който е -аз хора НЕ ПОНАСЯМ. Не уважавам и ненавиждам. Колкото до животните.. чувствам се три пъти по зле когато настъпя охлюв в дъждовен ден и .. прекратя живота му, единствения му живот! ...от немърливост и недоглеждане... отколкото когато пребия някое тъпо хлапе, което е решило че да беси малки котенца е интересно занимание...или ако видя дядо на системи, болен от рак на белия дроб..
    Всичко което ние хората получаваме е всичко което ние сами сме си надробили... тогава няма нужда от оплакване, няма нужда от съчувствие.. докато животните..те просто се опитват да живеят нормално живота си... и не се бонтуват..когато домът им се опожарява или изсича.. когато биват затваряни в клетки до края на живота си.. когато храната им е взимана от хора...когато те самите са избивани заради козината им или месото.. или когато са убивани просто за спорта... не..те просто се опитват.. да се справят и да продължат да съществуват..
    пак се разплаках..гадна тема...

охх...и на тебе не ти е лесно....не ми се спори сега за да ти покажа,че не си права...но всеки луд с номера си.

Супер фен Аватара на m1nik
    Не един ами няколко..
    )

понякога ми се иска да убия брат ми , нооо
    Добре че са бъзиците, да си казваме истината.. =]]

Супер фен Аватара на xWandereRx
    Град
    Сатурн
    абе хората са много тъпи животни
    това, че мислят не означава, че сме най...според мен
    точно пък това човек да убие друг човек е най - тъпото нещо
    животните поне се избиват за да се хранят, а хората....
    абе тъпи сме, просто сега ме мързи да напиша всичко, което мисля

понякога направо ми се иска да съм животно
    [ мразим хора! ]

'И аз ще се изплезя на света,
    обесен върху черния прозорец.'
    ('Дяволско' - А. Далчев)

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от xWandereRx
    абе хората са много тъпи животни
    това, че мислят не означава, че сме най...според мен
    точно пък това човек да убие друг човек е най - тъпото нещо
    животните поне се избиват за да се хранят, а хората....
    абе тъпи сме, просто сега ме мързи да напиша всичко, което мисля

понякога направо ми се иска да съм животно
    Ами нахрани се с него след като го убиеш -.- Сега вече имаш правото да убиваш.
    n00bs

Не мисля, че целенасочено бих убил. Трябва да съм доста афектиран, за да си влезна в разрез с това, което съм си изградил като принципи.

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от Dumb
    Не смятам аборта за убийство.
    А трябва.

В екстремни ситуации най- силни са инстинктите, които не могат да бъдат
    контролирани т.е. бих убила човек - при самозащита. Не смятам аборта за убийство.
    Месо ям... не го смятам за грешно. По-силният отселява, но да убиваш животни за удовлоствие е едно от най-"гнусните" неща за мен.

мисля, че съм достатъчно лабилна, за да го сторя (при дадени обстоятелства и външни сили)
    що се отнася до съзнателен избор - не съм сигурна, че съществува живот след смъртта, нито кармичен кръг и прераждане, така че животът остава единственият Ад, единственият Рай.

Предвид това, че обикновено съм доста сдържан човек и изобщо не се карам с хората, трябва да стане нещо извънредно, за да посегна на някой. Дори и при самозащита, когато зависи моят живот или на някой скъп човек, бих посегнала на нападателя, колкото да го обезвредя - т.е. да имам време да избягам далееч, колкото държат краката .

По-горе прочетох нещо за инстинктите - човек не може да избяга от природата си и те са връзката ни с животинския свят.

Относно
    Не смятам аборта за убийство.
    : Убийството е да убиеш друго човешко същество. Плодът, който расте в утробата е потенциален човек. В него се формират, ако мога така да се изразя, качествата, които ще го определят като човек.
    Ще дам само един ярък пример:
    Да вземем едно бебе.
    То ще бъде родено в 9-ти месец, ще си върши физиологичните нужди(акане, пишкане, ядене и спане по цял ден), но междувременно ще се учи от живота и ще общува с околния свят.
    Обаче майка му катастрофира и то се ражда преждевременно, в 7-ми месец.

За какво иде реч? Излиза, че това бебе е готово да бъде човек и в 7-ми, и в 9-ти месец. Тоест, от момента, когато при него мозъкът е изграден на такова ниво, при което ние казваме на съществото "човек". А щом убиваш, отнемаш живота на някаква структура, която може да наречем човек, си убиец.

П.П. 2 часа е, а аз водя безсмислени дискусии

Абортът винаги е бил толкова специфична тема...особено ако намесим и религиозните параметри. Предполагам би си заслужавала дискусията отделна тема, в интерес на истината.

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    Не бих убил човек!!!

Както и не бих убил животно с умисъл или нарочно, освен за да го избавя от мъките му. Яденето на месо е косвено убийство, както и плащането на данъци примерно, затова нека конкретизираме дали става дума да убием лично ние животното или човека...
    Е разстението не е ли жив организъм не го ли убиваш?

Като убиеш човек не само прекратяваш живота му,но и променяш този на близките му.С убития си отива цяла човешка съдба,а като се сетя,че този човек може да е лекар,пожарникар и тн си представям колко човешки живота би спасил.

А що се отнася до аборта,за мен си е убийство.По този начин прекратяваш нечий живот, а това е точно убийство(ако някой знае по-точен термин от убийство да го каже)
    ОДИН!!!

Супер фен Аватара на KoRnFlAkE
    Град
    candy mountain :>
    при самозащита, да, но се съмнявам да е особено приятно.
    аборта не го броя за убийство.

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Ако няма друг начин, няма и да се замисля.

Цитирай Първоначално написано от SolusChristus
    Ако няма друг начин, няма и да се замисля.
    на това ли те учи библията?

Град
    Непостоянно
    Аборта не е убийство. Вярно е, че в теб се формира живот, НО все още е просто оплодена яйцеклетка, само зародиш, не знам кво говорите вие, било човек.. ем не е. Смисъл не че съм безчувствена, но наистина не е, а мисълта че ще бъде потенциален човек, само натоварва излишни и води до безмислени спорове. Отделно от това, аз съм огромен хуманист, ако мога да употребя тая дума и едва ли бих убила човек, трябва ситуацията да е адски екстремна и от смъртта му да зависи моя живот или на най-близкия ми човек, поне в момента.
    .!.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си