- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Бихте ли убили човек?
О значи ако трябва да си **** родата и да се убиваме един друг като канибали няма да е проблем? yeahh касапница ^^ О.о?
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
кви са тия психарски теми
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
научи се как се спира хероинаПървоначално написано от Bolt_f
![]()
що пък да не убия?
В екстремни ситуации най- силни са инстинктите, които не могат да бъдат
контролирани т.е. бих убила човек - при самозащита. Не смятам аборта за убийство.
Месо ям... не го смятам за грешно. По силният отселява, но да убиваш животни за удовлоствие е едно от най-"гнусните" неща за мен.
Зависи,ако се налага няма и да се замисля.
За пари също мога да склоня...зависи колко са !
Не, не бих убила човек..![]()
Всеки човек има право да изживее собственият си живот, точно толкова, колкото и аз имам право да изживея моят.. :]
Аз съм такава добра душица, че ми е жал животно да убия, пък какво оставаше за човек..![]()
Бих убила човек единствено при самозащита..но това не е гаранция,че после няма да изпитвам вина.Убийството на животни,буболечки и т.н. не го смятам за нещо "ненормално" и т.н. но е истина,че някои хора заслужават да бъдат убити по жесток начин..
![]()
Това е тема която силно ме интересува.. обаче.. напоследък гледам да не говоря/мисля за това понеже ми навлича само проблеми на главата.. с една дума психясвам и изпадам в тъпи депресии...
Понеже.. всяка секунда нещо супер отвратително се случва с животни и хора в поне 1000 точки на планетата... убийство..нехуманно отношение.. глад..мизерия.. и хиляди хиляди неща.. и започвам да се чувствам незначителна .. мъничка колкото песъчинка.. Невъзможността ми да направя каквото и да е било за да облекча някои от тези животни/хора ме кара да.... да си завра дулото в устата и да натисна спусъка.
Обаче това е лесно. От тук идва отговора ми на въпроса ти дали бих убила някого. Не, със сигурност не, но ако той заслужава убийство по правните закони (или доживотна в нашата страна) то тогава ще се постарая да го побъркам. Ако имах възможността . Защото физическата саморазправа не е достатъчна. Аз вярвам...че няма лоши хора, респективно лоши животни.. но начина на живот..ги "изгражда" като такива. Което означава.. че "човекът който е най-интелигентното същество на планетата...а у.. " е еволюирал по такъв начин..че да е*е майката на всичките системи около себе си, включително и своята собствена, тровейки се ежеминутно с жалко подобие на храна и директно с отрова, като алкохола, цигарите и наркотиците..значи.. трябва да се замислим че нещо не е наред когато едно същество целенасочено се самоунищожава, ВКлючително.. всичко около него.
Откъдето идва изконния движещ извод за моя живот, който е -аз хора НЕ ПОНАСЯМ. Не уважавам и ненавиждам. Колкото до животните.. чувствам се три пъти по зле когато настъпя охлюв в дъждовен ден и .. прекратя живота му, единствения му живот! ...от немърливост и недоглеждане... отколкото когато пребия някое тъпо хлапе, което е решило че да беси малки котенца е интересно занимание...или ако видя дядо на системи, болен от рак на белия дроб..
Всичко което ние хората получаваме е всичко което ние сами сме си надробили... тогава няма нужда от оплакване, няма нужда от съчувствие.. докато животните..те просто се опитват да живеят нормално живота си... и не се бонтуват..когато домът им се опожарява или изсича.. когато биват затваряни в клетки до края на живота си.. когато храната им е взимана от хора...когато те самите са избивани заради козината им или месото.. или когато са убивани просто за спорта... не..те просто се опитват.. да се справят и да продължат да съществуват..
пак се разплаках..гадна тема...
охх...и на тебе не ти е лесно....не ми се спори сега за да ти покажа,че не си права...но всеки луд с номера си.
понякога ми се иска да убия брат ми , нооо![]()
Добре че са бъзиците, да си казваме истината.. =]]
абе хората са много тъпи животни
това, че мислят не означава, че сме най...според мен
точно пък това човек да убие друг човек е най - тъпото нещо
животните поне се избиват за да се хранят, а хората....
абе тъпи сме, просто сега ме мързи да напиша всичко, което мисля
понякога направо ми се иска да съм животно![]()
[ мразим хора! ]
'И аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец.'
('Дяволско' - А. Далчев)
Ами нахрани се с него след като го убиеш -.- Сега вече имаш правото да убиваш.Първоначално написано от xWandereRx
n00bs
Не мисля, че целенасочено бих убил. Трябва да съм доста афектиран, за да си влезна в разрез с това, което съм си изградил като принципи.
А трябва.Първоначално написано от Dumb
мисля, че съм достатъчно лабилна, за да го сторя (при дадени обстоятелства и външни сили)
що се отнася до съзнателен избор - не съм сигурна, че съществува живот след смъртта, нито кармичен кръг и прераждане, така че животът остава единственият Ад, единственият Рай.
Предвид това, че обикновено съм доста сдържан човек и изобщо не се карам с хората, трябва да стане нещо извънредно, за да посегна на някой. Дори и при самозащита, когато зависи моят живот или на някой скъп човек, бих посегнала на нападателя, колкото да го обезвредя - т.е. да имам време да избягам далееч, колкото държат краката.
По-горе прочетох нещо за инстинктите - човек не може да избяга от природата си и те са връзката ни с животинския свят.
Относно: Убийството е да убиеш друго човешко същество. Плодът, който расте в утробата е потенциален човек. В него се формират, ако мога така да се изразя, качествата, които ще го определят като човек.Първоначално написано от Dumb
Ще дам само един ярък пример:
Да вземем едно бебе.
То ще бъде родено в 9-ти месец, ще си върши физиологичните нужди(акане, пишкане, ядене и спане по цял ден), но междувременно ще се учи от живота и ще общува с околния свят.
Обаче майка му катастрофира и то се ражда преждевременно, в 7-ми месец.
За какво иде реч? Излиза, че това бебе е готово да бъде човек и в 7-ми, и в 9-ти месец. Тоест, от момента, когато при него мозъкът е изграден на такова ниво, при което ние казваме на съществото "човек". А щом убиваш, отнемаш живота на някаква структура, която може да наречем човек, си убиец.
П.П. 2 часа е, а аз водя безсмислени дискусии![]()
Абортът винаги е бил толкова специфична тема...особено ако намесим и религиозните параметри. Предполагам би си заслужавала дискусията отделна тема, в интерес на истината.
Е разстението не е ли жив организъм не го ли убиваш?Първоначално написано от exploitedteen
![]()
Като убиеш човек не само прекратяваш живота му,но и променяш този на близките му.С убития си отива цяла човешка съдба,а като се сетя,че този човек може да е лекар,пожарникар и тн си представям колко човешки живота би спасил.
А що се отнася до аборта,за мен си е убийство.По този начин прекратяваш нечий живот, а това е точно убийство(ако някой знае по-точен термин от убийство да го каже)
ОДИН!!!
при самозащита, да, но се съмнявам да е особено приятно.
аборта не го броя за убийство.
Ако няма друг начин, няма и да се замисля.
на това ли те учи библията?Първоначално написано от SolusChristus
![]()
![]()
Аборта не е убийство. Вярно е, че в теб се формира живот, НО все още е просто оплодена яйцеклетка, само зародиш, не знам кво говорите вие, било човек.. ем не е. Смисъл не че съм безчувствена, но наистина не е, а мисълта че ще бъде потенциален човек, само натоварва излишни и води до безмислени спорове. Отделно от това, аз съм огромен хуманист, ако мога да употребя тая дума и едва ли бих убила човек, трябва ситуацията да е адски екстремна и от смъртта му да зависи моя живот или на най-близкия ми човек, поне в момента.
.!.