- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Бихте ли убили човек?
Дайте да махнем и презервативите тогава, да не убиваме потенциални деца ! Нека станем 10 млрд и тогава да се чудим защо не ни достигат ресурси -.-
n00bs
Не съм казала, че щом не считаш нещо за лошо, не трябва да го правиш.
Губиш, убиваш част от себе си, и не само. Не визирам 'убийството' на потенциален (както споменаха) човек, а и нервните и психически разтройства, които предизвикваш у себе си след евентуален аборт.
Раняваш не само заченатото беззащитно дете, но и себе си.
http://www.bgflora.net/haf/f1.html (@ favourites)
Първо е зародиш после плодПървоначално написано от woshata
![]()
ОДИН!!!
С презерватива според твоите думи излиза, че убиваме деца.Първоначално написано от yakuza_
Презервативите са САМО предпазно средство, което пази опашатковците(сперматозои ите) да не стигнат до яйцеклетката или изобщо да не влизат по пътя към нея.
Следователно щом се ползва презерватив, няма да има бебе, няма да има нищо за убиване.
В горното си мнение поясних, че смятам, че абортът е убийство. Докато бебето е в утробата, то по някакъв начин се адаптира за живота и когато ни скимне да го извадим оттам, то е готово за самостоятелен живот. Недоносените бебета ги слагат в кувьоз само, за да се доразвият органите им, а мозъкът си функционира. А колкото до това за потенциалният човек, хей тук открих цяла статия в сайта на БиБиСи (авторитетна медия): http://www.bbc.co.uk/ethics/abortion...otential.shtml
@darkPaladin
Убийството е да убиеш човек, а не растение.
@cherinka
![]()
префразирамПървоначално написано от kris4ety14
разстенията също са важни те влиаят на въздуха не бива да ги пипаме
![]()
ОДИН!!!
Едва сега видях тънката ти ирония с exploitedteenПървоначално написано от darkPaladin
.
Зависи кой и защо.
Бих убила комшията от къщата зад нашата! Бих го отровила... да се мъчи!да му е гадно, да умира бавно и мъчително
![]()
Човек като него не трябва да живее. Толкова злини, измами, кражби, убийства на животни в цялата махала е извършил, че бих го разстреляла чак... когато съм много ядосанаИмам голямото желание да му уредя едно мощно пребиване с тръби, бухалки...
*колкото и да не ми отива да кажа всичко това.... в яростта си съм способна на много неща!
Бих убила при самозащита или защита на някой наистина близък човек
Нея целуваш нали и
нея лъжеш ти
както мене лъжеш ти
Щом дo мене той заспи
знам, че искам да си ти
трябва да реша ... трябва да реша...
@HarleyFlanagan
В началото на 3-тия месец според приблизителна информация.А кога зародиша става плод?
Нервна дейност е общо понятие. Вниманието трябва да бъде насочено към онези нервни дейности, които ни отличават от животните и характеризират като хора. Мисълта ми е, че ако убиеш нещо, което е до такава степен развито, способно да функционира като човешко същество, то убиваш човек.Кога се развива мозъчна и нервна дейност?
В третия месец има сърдечна дейностПървоначално написано от HarleyFlanagan
и по закон след третия месец една жена няма право на аборт,защото е убийство.(така е в цял свят не си измислям)
1 Би ли ми обяснил разликата между мозъчна и нервна дейност![]()
![]()
![]()
2 дай сериозна аргументация,че аборта не е убийство
ОДИН!!!
Кво казах аз ? А кво прави сперматозоида като отиде при яйцеклетката, май я опложда а ?Първоначално написано от darkPaladin
.!.
HarleyFlanagan
Не съм съгласен с теб.Дори и някой друг да му помага да живее той пак е жив.Помисли за байпас!
И кажи ми каква е разликата в развитието на едно бебе родено вчера и на плод който ще се роди утре?
ОДИН!!!
ако се наложи , няма да го гледам я ..
Усмихни се, докато все още имаш зъби...
Мозъка на плода си работи.За да се контролира сърцето и другите процеси в организма.Умре ли мозъка на плода умира и плода.От майчиния организъм само се набавят хранителните вещества.Дори и след раждането пак е така.Първоначално написано от HarleyFlanagan
Иначе изкуствен мозък няма,може да се подържа живота в организма искуствено,но не много дълго време.Типичен пример за мозъчна смърт е комата,но там е по-сложно.
ОДИН!!!
4 5 седмица от бременноста мозъка започва да функционира.Той е първия орган който се изгражда.Първоначално написано от HarleyFlanagan
ОДИН!!!
Абортът по медицински причини(по-скоро при голям риск за майката) равен ли е на убийство при самозащита?
Може би има обстоятелства, при които бих убила човек. Не мога да заявя, че никога няма да ми се случи. По-вероятно е да направя аборт по медицински причини минимум в 16 г.с. Убиец ли ще съм тогава? Или ще е самозащита...специфичен казус.
Ако е сторил нещо на мой приятел или роднина бих го заклал застрелял или по всякакъв възможен начин без и да ми мигне окото!
Не ама бих му направила аутопсия... уу <3
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
заповядайПървоначално написано от HarleyFlanagan
ОДИН!!!