.
Отговор в тема
Страница 4 от 4 ПървиПърви 1234
Резултати от 76 до 96 от общо 96
    Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Дайте да махнем и презервативите тогава, да не убиваме потенциални деца ! Нека станем 10 млрд и тогава да се чудим защо не ни достигат ресурси -.-
    n00bs

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Не съм казала, че щом не считаш нещо за лошо, не трябва да го правиш.
    Губиш, убиваш част от себе си, и не само. Не визирам 'убийството' на потенциален (както споменаха) човек, а и нервните и психически разтройства, които предизвикваш у себе си след евентуален аборт.
    Раняваш не само заченатото беззащитно дете, но и себе си.

http://www.bgflora.net/haf/f1.html (@ favourites)

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    Цитирай Първоначално написано от woshata
    Аборта не е убийство. Вярно е, че в теб се формира живот, НО все още е просто оплодена яйцеклетка, само зародиш, не знам кво говорите вие, било човек.. ем не е. Смисъл не че съм безчувствена, но наистина не е, а мисълта че ще бъде потенциален човек, само натоварва излишни и води до безмислени спорове. Отделно от това, аз съм огромен хуманист, ако мога да употребя тая дума и едва ли бих убила човек, трябва ситуацията да е адски екстремна и от смъртта му да зависи моя живот или на най-близкия ми човек, поне в момента.
    Първо е зародиш после плод
    ОДИН!!!

Цитирай Първоначално написано от yakuza_
    Дайте да махнем и презервативите тогава, да не убиваме потенциални деца ! Нека станем 10 млрд и тогава да се чудим защо не ни достигат ресурси -.-
    С презерватива според твоите думи излиза, че убиваме деца.

Презервативите са САМО предпазно средство, което пази опашатковците(сперматозои ите) да не стигнат до яйцеклетката или изобщо да не влизат по пътя към нея.

Следователно щом се ползва презерватив, няма да има бебе, няма да има нищо за убиване.

В горното си мнение поясних, че смятам, че абортът е убийство. Докато бебето е в утробата, то по някакъв начин се адаптира за живота и когато ни скимне да го извадим оттам, то е готово за самостоятелен живот. Недоносените бебета ги слагат в кувьоз само, за да се доразвият органите им, а мозъкът си функционира. А колкото до това за потенциалният човек, хей тук открих цяла статия в сайта на БиБиСи (авторитетна медия): http://www.bbc.co.uk/ethics/abortion...otential.shtml

@darkPaladin
    Убийството е да убиеш човек, а не растение.

@cherinka

Град
    планета на маймуните
    Цитирай Първоначално написано от kris4ety14
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_
    С презерватива според твоите думи излиза, че убиваме деца.

Презервативите са САМО предпазно средство, което пази опашатковците(сперматозои ите) да не стигнат до яйцеклетката или изобщо да не влизат по пътя към нея.

Следователно щом се ползва презерватив, няма да има бебе, няма да има нищо за убиване.

В горното си мнение поясних, че смятам, че абортът е убийство. Докато бебето е в утробата, то по някакъв начин се адаптира за живота и когато ни скимне да го извадим оттам, то е готово за самостоятелен живот. Недоносените бебета ги слагат в кувьоз само, за да се доразвият органите им, а мозъкът си функционира. А колкото до това за потенциалният човек, хей тук открих цяла статия в сайта на БиБиСи (авторитетна медия): http://www.bbc.co.uk/ethics/abortion...otential.shtml

@darkPaladin
    Убийството е да убиеш човек, а не растение.

@cherinka
    префразирам разстенията също са важни те влиаят на въздуха не бива да ги пипаме
    ОДИН!!!

Цитирай Първоначално написано от darkPaladin
    префразирам разстенията също са важни те влиаят на въздуха не бива да ги пипаме
    Едва сега видях тънката ти ирония с exploitedteen .

Мега фен Аватара на SunSmile
    Зависи кой и защо.
    Бих убила комшията от къщата зад нашата! Бих го отровила... да се мъчи! да му е гадно, да умира бавно и мъчително
    Човек като него не трябва да живее. Толкова злини, измами, кражби, убийства на животни в цялата махала е извършил, че бих го разстреляла чак... когато съм много ядосана Имам голямото желание да му уредя едно мощно пребиване с тръби, бухалки...

*колкото и да не ми отива да кажа всичко това.... в яростта си съм способна на много неща!

Бих убила при самозащита или защита на някой наистина близък човек
    Нея целуваш нали и
    нея лъжеш ти
    както мене лъжеш ти
    Щом дo мене той заспи
    знам, че искам да си ти
    трябва да реша ... трябва да реша...

@HarleyFlanagan

А кога зародиша става плод?
    В началото на 3-тия месец според приблизителна информация.

Кога се развива мозъчна и нервна дейност?
    Нервна дейност е общо понятие. Вниманието трябва да бъде насочено към онези нервни дейности, които ни отличават от животните и характеризират като хора. Мисълта ми е, че ако убиеш нещо, което е до такава степен развито, способно да функционира като човешко същество, то убиваш човек.

Град
    планета на маймуните
    Цитирай Първоначално написано от HarleyFlanagan
    Пфахахахахаха, чак сега видяла тънката ирония... такава тънка ирония е, че направо ще припадна.

Ще ме убиете...

А кога зародиша става плод? Кога се развива мозъчна и нервна дейност или ще караме балъшката - "аборта е убийство" и сърдито тропкане с крак.

Чакам сериозна аргументация, а не линкчета към BBC, които са известни с...?
    В третия месец има сърдечна дейност и по закон след третия месец една жена няма право на аборт,защото е убийство.(така е в цял свят не си измислям)
    1 Би ли ми обяснил разликата между мозъчна и нервна дейност

2 дай сериозна аргументация,че аборта не е убийство
    ОДИН!!!

Супер фен Аватара на Dumb
    Айде пак сега в цял свят било така...

що не продължите в темата на Dumb

Град
    Непостоянно
    Цитирай Първоначално написано от woshata
    Аборта не е убийство. Вярно е, че в теб се формира живот, НО все още е просто оплодена яйцеклетка, само зародиш, не знам кво говорите вие, било човек.. ем не е. Смисъл не че съм безчувствена, но наистина не е, а мисълта че ще бъде потенциален човек, само натоварва излишни и води до безмислени спорове. Отделно от това, аз съм огромен хуманист, ако мога да употребя тая дума и едва ли бих убила човек, трябва ситуацията да е адски екстремна и от смъртта му да зависи моя живот или на най-близкия ми човек, поне в момента.
    Първо е зародиш после плод
    Кво казах аз ? А кво прави сперматозоида като отиде при яйцеклетката, май я опложда а ?
    .!.

Град
    планета на маймуните
    HarleyFlanagan

Не съм съгласен с теб.Дори и някой друг да му помага да живее той пак е жив.Помисли за байпас!

И кажи ми каква е разликата в развитието на едно бебе родено вчера и на плод който ще се роди утре?
    ОДИН!!!

ако се наложи , няма да го гледам я ..
    Усмихни се, докато все още имаш зъби...

Град
    планета на маймуните
    HarleyFlanagan

Не съм съгласен с теб.Дори и някой друг да му помага да живее той пак е жив.Помисли за байпас!

И кажи ми каква е разликата в развитието на едно бебе родено вчера и на плод който ще се роди утре?

Много добре - байпас. А изкуствен мозък има ли?

Мозъчна смърт, ала-бала?
    Мозъка на плода си работи.За да се контролира сърцето и другите процеси в организма.Умре ли мозъка на плода умира и плода.От майчиния организъм само се набавят хранителните вещества.Дори и след раждането пак е така.

Иначе изкуствен мозък няма,може да се подържа живота в организма искуствено,но не много дълго време.Типичен пример за мозъчна смърт е комата,но там е по-сложно.
    ОДИН!!!

Град
    планета на маймуните
    И кога се случва това?
    4 5 седмица от бременноста мозъка започва да функционира.Той е първия орган който се изгражда.
    ОДИН!!!

Град
    Непостоянно
    какъв мозък бе
    .!.

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Абортът по медицински причини(по-скоро при голям риск за майката) равен ли е на убийство при самозащита?
    Може би има обстоятелства, при които бих убила човек. Не мога да заявя, че никога няма да ми се случи. По-вероятно е да направя аборт по медицински причини минимум в 16 г.с. Убиец ли ще съм тогава? Или ще е самозащита...специфичен казус.

Ако е сторил нещо на мой приятел или роднина бих го заклал застрелял или по всякакъв възможен начин без и да ми мигне окото!

Мега фен
    Град
    <3
    Не ама бих му направила аутопсия... уу <3
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Град
    планета на маймуните
    я, дай някакви доказателства, защото нещата, които съм чел аз, казват друго...
    заповядай
    ОДИН!!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си