Предвид това, че обикновено съм доста сдържан човек и изобщо не се карам с хората, трябва да стане нещо извънредно, за да посегна на някой. Дори и при самозащита, когато зависи моят живот или на някой скъп човек, бих посегнала на нападателя, колкото да го обезвредя - т.е. да имам време да избягам далееч, колкото държат краката .

По-горе прочетох нещо за инстинктите - човек не може да избяга от природата си и те са връзката ни с животинския свят.

Относно
Цитирай Първоначално написано от Dumb
Не смятам аборта за убийство.
: Убийството е да убиеш друго човешко същество. Плодът, който расте в утробата е потенциален човек. В него се формират, ако мога така да се изразя, качествата, които ще го определят като човек.
Ще дам само един ярък пример:
Да вземем едно бебе.
То ще бъде родено в 9-ти месец, ще си върши физиологичните нужди(акане, пишкане, ядене и спане по цял ден), но междувременно ще се учи от живота и ще общува с околния свят.
Обаче майка му катастрофира и то се ражда преждевременно, в 7-ми месец.

За какво иде реч? Излиза, че това бебе е готово да бъде човек и в 7-ми, и в 9-ти месец. Тоест, от момента, когато при него мозъкът е изграден на такова ниво, при което ние казваме на съществото "човек". А щом убиваш, отнемаш живота на някаква структура, която може да наречем човек, си убиец.

П.П. 2 часа е, а аз водя безсмислени дискусии