.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12
    Супер фен Аватара на _donna_

Декоративни рибки

Имам проблем.Днес се сдобих с 4 рибки - хелер,златна рибка и още две,които не ги знам какви са(големи са горе-долу колкото хелера - едната е черна,а другата шарена - черна и жълто).Обаче двете "дето не ги знам какви са" започнаха да нападат хелера и златната рибка почти непрестанно.А другите само се отбраняват.Четох в гугъл,че златната рибка не търпяла други риби освен от собствения си вид или сомчета и че ако някои риби я нападат трябва да се отделят.Отделих двете агресивни рибки в буркан,но те започнаха да се нападат помежду си.Отделих ги една от друга,но се чудя колко време ще издържат без помпичка - дали ще издържат до утре,за да ги върна в магазина?! Никъде не можах да намеря информация в интернет по колко издържат без помпичката.Ако някой гледа рибки и знае,нека сподели,защото се притеснявам.

Опа,измислих решение! Хах : )
    Извинявайте,може да махнете темата.

Не си дръж рибите заедно. Златните са ужасни риби.
    Черната, предполагам, е скалария(молинезиите отпадат), а раираната - барбус, които са хищници, т.е. хапват свои:Д

Защо да са ужасни? Златната рибка не е агресивна към останалите,дори към тези двете дето я нападат! С хелерчето се разбират добре (засега). А онези двете не ги знам какви са,но определено те нападат и то без причина.Не знам дали е барбус,защото не е раирана.Просто е...шарена,на петна примерно. Но както и да е.Оправих ги за сега.Благодаря за включването.

ето това е скалария -

а моите май са молинезии,сега като ровнах в нета на изображения и ми излязоха снимки на същите рибки.ето как изглеждат

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    ами аз гледах.....4 поколения риби (демек около 60 риби) ми умряха... ;д
    но иначе отдели ги в буркани....няма проблем ако са без помпичка...само гледай да им е добре на температура (около 22 градуса)
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Разкарах ги двете гадини дето се биеха.
    И златната рибка,защото й трябвало много вода и не можела да съжителства с други видове рибки.И сега останаха хелера (Хели) и една бета (Ваньо).

Подобна на тази е моята бета,само че няма червено.Засега е много спокойна и си плува бааавно насам-натам,за да мога по-добре да й се наслаждавам.

http://farm4.static.flickr.com/3181/...018d1c.jpg?v=0

bloodyF,60 риби са ти умрели? Защо толкова много?

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    ами те се раждаха...първо умряха щото ги забравих,после умряха от студ,после почнаха сами да умират...като през периодите докато съм си купувала рибки минаваха около 2 години...ся ше си взимам 2..
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Супер фен Аватара на XceSS
    Град
    Бургас :)
    Риба освен за ядене не става.
    Никога не съм харесвал "домашни" рибки
    Цитирай Първоначално написано от AnincetoSexy
    Дърпаш кредит .. Водиш я на Слънчев бряг ,там на ресторант .. после на бар ,и към 4-5 сутринта в хотелската стая на 'Чаика' я събличаш .. Ако ти откаже ,значи мнооооого си се прецакал ..

чел съм, че Скаларийте са като хората, трябва първо да се харесат...

иначе съм гледал "червенобуза костенурка" ебати издръжливото животно...два месеца без храна и накрая умря, аз не мога да гледам животни...

Ами много ясно,че ше напада, нали е хищник !
    Иначе колко вървят скалариите, отдааавна не съм ходил да проверявам за цени.
    http://www.youtube.com/watch?v=hL35X...eature=related
    Цитирай Първоначално написано от bababe
    Ай зеха да ми излизат едни много гадни косми по корема и около гърдите.
    Чудя се да ги махам ли ,но с какво

Цитирай Първоначално написано от TERRORMACHINE
    чел съм, че Скаларийте са като хората, трябва първо да се харесат...

иначе съм гледал "червенобуза костенурка" ебати издръжливото животно...два месеца без храна и накрая умря, аз не мога да гледам животни...
    Аз мисля,че това е не само за скалариите,а и за всички рибки.Просто си играе индивидуалния фактор,както при всички други живи същества.

А за костенурката ти...просто нямам думи.Да не можеш да гледаш животни е едно,но да не я храниш два месеца - съвсем друго.Как не ти беше мъчно само?

Иначе колко вървят скалариите, отдааавна не съм ходил да проверявам за цени.
    Абе,с точност няма да ти кажа,но най-скъпата рибка в магазина,от който аз пазарувах,беше към 4 и нещо.

Супер фен Аватара на Riot
    Аз имах водна костернука.
    Купих си рибки (декоративни) и ги пуснах при нея в доста обширен аквариум.
    Костенурката изяде всичко.
    Супер пичага беше
    Моля ?!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си