Вие всъщност познавате ли се по имена? Ако не, това ще стане много лесно. Всеки път като се видите, се усмихвате един на друг, нали? Ами направи усмивката малко по-видима и след 2-3 пъти вече като минаваш покрай него, казвай му "здрасти" (само това и отминавай). Той със сигурност ще ти отвърне със здрасти, въпреки че не се познавате лично. След известно време (гледай да не е повече от седмица) когато е сам, го заговори, като просто го попиташ "Между другото ти как се казваш?" (със тон все едно питаш "От толкова време само се усмихваме един на друг, кажи ми поне името си, че да знам на кой се усмихвам"). Той ще ти каже, ще попита и теб, после за да не стане неловко мълчание, попитай нещо от рода на "ти в 11 б клас ли беше или 11 в?", "Имам една приятелка - Катя от 11 клас, познаваш ли я?", "Значи харесваш Linkin Park (в случай че носи тениска с тяхно изображение)?" и накрая "ОК, аз трябва да тръгвам. Чао ". През цялото време се усмихвай умерено, не се смей (освен ако не каже нещо смешно де), не се притеснявай ако се изчервиш, внимавай за езика на тялото - не прави нервни движения, не дръж ръце в джобовете (или скръстени на гърдите). След този разговор ще имате вече основа, на кяото да си казвате "здрасти" всеки път като се видите. От време на време го заговаряй "Какъв е следващият ви час?" или "Отивам до лавката, искаш ли да дойдеш за компания?". След няколко такива разговора (и разходки до лавката, до магазинчето, до незнам-си-къде) вече може да си размените Skype и телефони. Разбира се, не взимай и Skype и телефон в един и същи ден. Вземи само едното, използвай го 2-3 пъти и тогава опитай за другото (освен ако той не пожелае да ти ги даде самичък). Оттам вече можете да се уговорите да излезете на кафе, на пица, на разходка, на кино (за кино е по-добре да изчакаш той да те покани) и т.н. Това е засега. Успех! Не забравай да ни кажеш как е минало