Значи в тази тема ще си поговорим малко повече за танците, или по точно за Хип-хоп танците. Искрено се надявам че някаде там има хора които го правят ( Все пак е вид спорт/трениране на тялото ). Лично аз започнах наскоро ( 3/4 месеца някаде ), пускам тази тема защото искам да разбера от другите хора какво мислят за това.. струва ли си, как гледат на Хип-хоп танците, приемат ли го като начин на живот, или го практикуват просто заради музиката. Тъй като в България има много малко зали за практикуване на танци ( или поне по модернизирани/ що'то всеки може да си тренира в гаража примерно), не отричам че има такива за които не знам.. но 100 % са в по-големите градове на страната и единствения начин да се свържа с хора които практикуват Хип-хоп танците е чрез форумите.
Надявам се да има такива а ако не ( Сорка че сте си загубили времето да четете темата ми)
912.Crew
Започнеш ли да танцуваш веднъж.. връщане назад няма..
Танца е чувство, Танца е любов, Танца е свобода..
Аз танцувам ... но по-скоро любителско![]()
Винаги съм искал да се запиша на подобни танци ... Но условията не позволяват и от 3 години танцувам народни танци![]()
Animalia Chordata Mamaliga Primates Hominidae Homo Sapiens!!!
Привилегията да си прав Ражда задължението да водиш ...
tva e koravata tema majna![]()
Народните танци са хубаво нещо, голяма красота са ако е добра хореографията и музиката. Но нали знаеш че когато си зарибен по нещо няма какво да те спре . Нямало зали.. ( м*йната им ) , нямало инструктори ( м*йната им ) . Но най лошото е че все още в повече дискотеки звучат чалга хитовете.. не че имам нещо против музиката но как да танцуваш на такова нещо и в един момент си казваш " Хубаво зарибен съм ама А ДЕ... " . Все още тези танци не са много известни на родната младеж, но пък за сметка на т'ва има много зарибени BBoy-чета т'ва все пак е нек'во начало
![]()
912.Crew
Така е ... аз миналата година ходих при едни пичове да играя брейк ама се отказах ... ся са супер напред и съжалявам че спрях .
В кръвта си ми е да танцувам ... Като ида в по-големия град задължително ще потърся школа![]()
Щом ти е в кръвта, супер ! . Недей да съжаляваш за това че си се отказал.. винаги можеш да продължиш. Плюс т'ва винаги можеш да си избухнеш като покажеш това онова в някой дискотека ( стига да ти пуснат подходящото парче ) ( За т'ва не е нужно да си " в големи град " )
.
912.Crew
А ти занимаваш ли се с нещо професионално... Или и ти така за кеф .
И к'во танцуваш главно ... В смисъл от тия хип-хоп стиловете ?
Ами 1вия месец беше просто за кеф но след това започнах да се занимавам сериозно и така до сега . Професионално щеше да е ако танцувах с CREW ( банда,трупа ) а аз съм самно това не ми пречи да се разцепвам и сам . Относно стила " Street " това най много ме влече заради свободата която ти дава, може да се каже че нямаш никакви ограничения в движенията
![]()
912.Crew
Да стрийта рулз ... Майката му е да се размяташ на воля ...
Те влизат много стилове ... Фристайлнай-общо
Еми точно за това го практикувам заради свободата ( мисля че се повтарям вече ). Но май като гледам само тебе те открехнах да говориш..
![]()
912.Crew
i az tancubam narodni tanci ot 11-12 godini nqkade nepomnq ve4e ot kogaПървоначално написано от Roiroi
:P
За хип-хоп танците ... хубаво е че има такив като теб който се интересуват.Аз мога само Кръмп,но повече не ми и трябва.В него можеш спокойно да си излееш негативната енергияЗа този стил няма упражнения , сичко се учи на улицата , с приятели и т.н. Неможеш да го танцуваш в дискотека защото една 5-10 % ще разберат какво всъщност правиш
![]()
Скайп: doombringer2006
Да ти кажа че ако танцуваш к'вото и да е различно от ( Чалга танците така да се изразя и Брейка ) надали някой ще разбере к'во праеш![]()
912.Crew
Еле пък хоро...
912.Crew
и колко тук са в ...пфхахаха...нях нях..Център за Съвременни Улични Танци
Т'ва мисля че беше ненужно . Относно залите мислче има 2 зали в София и варна ( може и да се лъжа ) в които се практикуват Хип-хоп танци !! . Нищо лично но тебе ако не те вълнува недей да пишеш аре Peace .
912.Crew
NSDAP
Радваш братле.
912.Crew
Ха,яка темичка...ние преди около година с едни мои приятелки тръгнахме да се ровим из сайтове за школа по хип-хоп(щото бяхме изгледали Step Up)или брейк.Ама а де..щото сме били момичета и никъде не ни искаха
И ние на пук им почнахме ей така пред блокчетата ни да си пускаме музичка и да се разкършваме както се изразяваше едната...ама все пак ми е малко гадничко,че не успяхме един вид професионално да се занимаваме с това...
Come To The Dark Side We Have Cookies
Аз от 3-4 години се занимавам с танци.Като започнах бяха модерни и главно характерни.Кво ли не сме танцували...хора,руско-цигански,укрински,рок,моде ен балет,кво ли не.От скоро (1 година някъде) започнахме да се занимаваме доста серизоно и с хип хоп.Явно тоя стил най се харесва на тинейджърите,щото като гледам с кво желание танцуват![]()
Относно залите-има доста.Има 2-3 сравнително известни школи(визирам the center примерно),но има и доста други неизвестни.Аз поне се сещам за 3 места в Люилн,където се тренират танци и можеш да отидеш да потанцуваш,квото ти душа иска(от народни до хип хоп),а съм сигурна,че има още,за които не знам.Просто човек трябва да търси и в интернет,и по разни познати,знимаващи се с подобни неща и ще намери подходящото място.![]()
You said that if you could fly,you'd never come back down.
You only have eyes for that blue,blue sky...
www.sofistik.dir.bg
а ся ще поясните ли за кфи танци ми говорите? (питам щото някой да не е сбъркал cwalk-а с танц и за тфа..)
ако някои има някаква информация или нещо подобно плс да дава насам!не че тренирам или там,но просто ми е адски любопитно а и може би бих желала и аз да почна да денса,ма.... се пак
Some say that Time changes Best friends can Become strangers But I don't want that No not for you If you just stay with me We can make it through
ами става въпрос за хип хоп танци нещо такова - http://zazz.bg/play:362f7fac тва е само пример,а cwalk-a си е другоиначе ти от къде си и какво точно искаш да тренираш?
You said that if you could fly,you'd never come back down.
You only have eyes for that blue,blue sky...
www.sofistik.dir.bg
Ами на мен танците са ми в кръвта.Танцувам народни танци още от както се помня. АЗ лично обожавам хип хоп танците, но живея в малък град и няма просто къде да се науча. Понякога сама си измислям движения, тва онова ама като оттида в диското и като ми пуснат една чалгия и направоо откачам
Мислех другата година да се запиша има в пазарджик някакво студио за брейк, но незнам дали наще ще са съглани!
![]()
I’ll always live for the nights that I can’t remember…And the friends I’ll never forget!!!
чесно да ви кажа мен най-много ме вълнува това че в България има много малко хора които танцуват хип хоп и за това почти няма зали за трениране......аз също много искам да тренирам хип хоп но едното е че съм момиче и другото е че в моя град няма зала или малко място където можеш да тренираш.........![]()