.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 37 от общо 37
    Град
    София
    носих когато бях на 11 ама вече не...

Цитирай Първоначално написано от XxX^MeTaJL*BiTcH^XxX
    Мислила съм, но не нося...
    +1
    The Prodigy = The legend!

носих като по-малка..
    Истински приятел е този,който знае мелодията на сърцето ти,и ще ти я изцвири,ако си я забравил!

Какви ги разправяте по година,две се носели?Аз си мислех няколко месеца.Скоро правя 18 и е малко късно.Ортодонтът ми каза,че отгоре е задължително едва ли не.А отдолу както си реша.Можело и само отгоре.Някой ще ми каже ли каква е разликата между брекети и скоби?И колко време се носят едните и колко време другите?

az sam imala breketi okolo 1 godina ;-) bqha mnogo gotini, zabolekarkata mi slajashe sqkfi shareni lastici i beshe mnogo qko ;-) dori kato mi i mahnaha mi beshe muchno za tqh

Цитирай Първоначално написано от shooter
    Какви ги разправяте по година,две се носели?Аз си мислех няколко месеца.Скоро правя 18 и е малко късно.Ортодонтът ми каза,че отгоре е задължително едва ли не.А отдолу както си реша.Можело и само отгоре.Някой ще ми каже ли каква е разликата между брекети и скоби?И колко време се носят едните и колко време другите?
    Брекетите са много по-удачният вариант ... нося брекети вече 4-и месец.Зъбите ми бяха в ужасно състояние ... точно след 2 месеца застанаха така,както трябва да бъдат.Първоначално много те болят зъбите ,но всичко преминава....после само млко наболяват като сменят дъгите.Предимството пред скобите е,че много по-бързо изправят зъбите и не им дават да се връщат по предишните си места,просто защото са денонощно закрепени в устата ти Иначе скобите може да си ги сваляш ,когато поискаш...но става много бавно с тях.
    Сега забелязвам,че се усмихвам повече като съм с брекети ... много ме кефи да си ги показвам Другия месец ще ми слагат и тези на долната челюст ... вече нямам търпение
    Щом не си направила още 18 не виждам проблем да си сложиш ... а и след това не е късно ... по-нагоре имаше един пост ... наистина има хора на по 25-30 години и нагоре,които си слагат брекети за оправяне на захапката освен от естетически съображение,а и от здравни такива.
    Това е една много добра инвестиция според мен :P

Цитирай Първоначално написано от balistic_007
    Брекетите са много по-удачният вариант ... нося брекети вече 4-и месец.Зъбите ми бяха в ужасно състояние ... точно след 2 месеца застанаха така,както трябва да бъдат.Първоначално много те болят зъбите ,но всичко преминава....после само млко наболяват като сменят дъгите.Предимството пред скобите е,че много по-бързо изправят зъбите и не им дават да се връщат по предишните си места,просто защото са денонощно закрепени в устата ти Иначе скобите може да си ги сваляш ,когато поискаш...но става много бавно с тях.
    Сега забелязвам,че се усмихвам повече като съм с брекети ... много ме кефи да си ги показвам Другия месец ще ми слагат и тези на долната челюст ... вече нямам търпение
    Щом не си направила още 18 не виждам проблем да си сложиш ... а и след това не е късно ... по-нагоре имаше един пост ... наистина има хора на по 25-30 години и нагоре,които си слагат брекети за оправяне на захапката освен от естетически съображение,а и от здравни такива.
    Заблудил си се нещо.Момче съм

Какви ги разправяте по година,две се носели?Аз си мислех няколко месеца.
    За всеки човек е различно! Едни ги носят месеци, а други - години.

Цитирай Първоначално написано от Just`another`kid
    az sum absolutno su6tata! Ne moga da si se predstavq s 6ini na daskalo 6e me ebavat mn qko za rfa samo prez no6ta ma uj ima efekt ne mn qma bivat
    Няма да си оправиш усмивката, защото някой безмозъчен пубертет ще се избъзика? Нямам думи. Ти ако обръщаш внимание на подобни неща...

Цитирай Първоначално написано от olive_oil
    не. никога не съм носила. мисля че нямаше да ми се отрази зле да понося малко, но вече съм голяма.
    Няма значение на колко години си. Познавам 40 годишен човек, който носи брекети.

Носа да.. от 7 години и ми е писнало.. не издържам вече и мисля да се отказвам.Вече само през ношта но ми писна от тъпи нартяквания как се връшали зъбите и нз си кво.да с еоправят.не мога повече.на 20 ще стана и ще ги носа.Знам че е към края,но това е положението..
    Явно носиш скоби /шини/, не брекети, защото те не могат да се свалят.
    Скобите са най-голямата глупост на света - дадох си парите, носих ги сумати време и накрая нямаше и една капка ефект. Нищо чудно, че се мъчиш седем години с тези боклуци.

Цитирай Първоначално написано от MusicIsTheKey

Носа да.. от 7 години и ми е писнало.. не издържам вече и мисля да се отказвам.Вече само през ношта но ми писна от тъпи нартяквания как се връшали зъбите и нз си кво.да с еоправят.не мога повече.на 20 ще стана и ще ги носа.Знам че е към края,но това е положението..
    Явно носиш скоби /шини/, не брекети, защото те не могат да се свалят.
    Скобите са най-голямата глупост на света - дадох си парите, носих ги сумати време и накрая нямаше и една капка ефект. Нищо чудно, че се мъчиш седем години с тези боклуци.
    Не са. Аз нося скоби от 9 месеца. И определено има ефект. Много зависи и как са направени самите апаратчерта и колко е добър ортодонта който ги е направил. При мойта ортодонтка може да е скъпо , но поне прави нещата както трябва. Познавам много хора които не са при добри специалисти и са им взели по-евтино ама е фалшиво и няма ефект.
    В живота винаги
    става така,
    че обичаш този,
    който бяга от теб,
    а бягаш от този,
    който те обича...

Цитирай Първоначално написано от balistic_007
    Заблудил си се нещо.Момче съм
    За което се извинявам И все пак ако имаш възможност си сложи брекети

Не са. Аз нося скоби от 9 месеца. И определено има ефект. Много зависи и как са направени самите апаратчерта и колко е добър ортодонта който ги е направил. При мойта ортодонтка може да е скъпо , но поне прави нещата както трябва. Познавам много хора които не са при добри специалисти и са им взели по-евтино ама е фалшиво и няма ефект
    Не виждам защо се опитваш да ме убедиш в противното, имайки предвид, че съм носила достатъчно дълго време, за да знам и да кажа, че нямаше ефект. Не само при мен, но и при мои познати. Как ти хрумна, че са фалшиви нямам идея, но за протокола ще кажа, че моят ортодонт е един от най-добрите в София /съответно и от скъпите/. Тоест, няма как да стане.

nosq breketi ot min god iuli mesec v na4aloto beshe gadno i si mislex 4e si4ki v daskalo she ma podigravat no naprotiv-nikoi nishto ne e kazal sfikfa sa i se pak trqbva da vi topli mis1lta,4e kato gi maxnete efekta she e straxoten a p1k otnosno mnenieto na drugite..da ne vi puka,az she vi kaja 4e na men poe4e mom4eta mi obr1shtat vnimanie
    zAbravI mOitE cElufkI,mOitE uSmifkI,oStanI s nEq tI..bEz lIubOftA ti nE iSkAm dA jivEq,sHtom tQ si trgvA,tr1gvAm aZ s nEq...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си