- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Носите ли скоби/брекети???
+1Първоначално написано от XxX^MeTaJL*BiTcH^XxX
![]()
The Prodigy = The legend!
носих като по-малка..
Истински приятел е този,който знае мелодията на сърцето ти,и ще ти я изцвири,ако си я забравил!
Какви ги разправяте по година,две се носели?Аз си мислех няколко месеца.Скоро правя 18 и е малко късно.Ортодонтът ми каза,че отгоре е задължително едва ли не.А отдолу както си реша.Можело и само отгоре.Някой ще ми каже ли каква е разликата между брекети и скоби?И колко време се носят едните и колко време другите?
az sam imala breketi okolo 1 godina ;-) bqha mnogo gotini, zabolekarkata mi slajashe sqkfi shareni lastici i beshe mnogo qko ;-) dori kato mi i mahnaha mi beshe muchno za tqh
Брекетите са много по-удачният вариант ... нося брекети вече 4-и месец.Зъбите ми бяха в ужасно състояние ... точно след 2 месеца застанаха така,както трябва да бъдат.Първоначално много те болят зъбите ,но всичко преминава....после само млко наболяват като сменят дъгите.Предимството пред скобите е,че много по-бързо изправят зъбите и не им дават да се връщат по предишните си места,просто защото са денонощно закрепени в устата тиПървоначално написано от shooter
Иначе скобите може да си ги сваляш ,когато поискаш...но става много бавно с тях.
Сега забелязвам,че се усмихвам повече като съм с брекети ... много ме кефи да си ги показвамДругия месец ще ми слагат и тези на долната челюст ... вече нямам търпение
![]()
Щом не си направила още 18 не виждам проблем да си сложиш ... а и след това не е късно ... по-нагоре имаше един пост ... наистина има хора на по 25-30 години и нагоре,които си слагат брекети за оправяне на захапката освен от естетически съображение,а и от здравни такива.
Това е една много добра инвестиция според мен :P
Заблудил си се нещо.Момче съмПървоначално написано от balistic_007
![]()
За всеки човек е различно! Едни ги носят месеци, а други - години.Първоначално написано от shooter
Няма да си оправиш усмивката, защото някой безмозъчен пубертет ще се избъзика? Нямам думи. Ти ако обръщаш внимание на подобни неща...Първоначално написано от Just`another`kid
Няма значение на колко години си. Познавам 40 годишен човек, който носи брекети.Първоначално написано от olive_oil
Явно носиш скоби /шини/, не брекети, защото те не могат да се свалят.Носа да.. от 7 години и ми е писнало.. не издържам вече и мисля да се отказвам.Вече само през ношта но ми писна от тъпи нартяквания как се връшали зъбите и нз си кво.да с еоправят.не мога повече.на 20 ще стана и ще ги носа.Знам че е към края,но това е положението..
Скобите са най-голямата глупост на света - дадох си парите, носих ги сумати време и накрая нямаше и една капка ефект. Нищо чудно, че се мъчиш седем години с тези боклуци.
Не са. Аз нося скоби от 9 месеца. И определено има ефект. Много зависи и как са направени самите апаратчерта и колко е добър ортодонта който ги е направил. При мойта ортодонтка може да е скъпо , но поне прави нещата както трябва. Познавам много хора които не са при добри специалисти и са им взели по-евтино ама е фалшиво и няма ефект.Първоначално написано от MusicIsTheKey
В живота винаги
става така,
че обичаш този,
който бяга от теб,
а бягаш от този,
който те обича...
За което се извинявамПървоначално написано от shooter
И все пак ако имаш възможност си сложи брекети
![]()
Не виждам защо се опитваш да ме убедиш в противното, имайки предвид, че съм носила достатъчно дълго време, за да знам и да кажа, че нямаше ефект. Не само при мен, но и при мои познати. Как ти хрумна, че са фалшиви нямам идея, но за протокола ще кажа, че моят ортодонт е един от най-добрите в София /съответно и от скъпите/. Тоест, няма как да стане.Не са. Аз нося скоби от 9 месеца. И определено има ефект. Много зависи и как са направени самите апаратчерта и колко е добър ортодонта който ги е направил. При мойта ортодонтка може да е скъпо , но поне прави нещата както трябва. Познавам много хора които не са при добри специалисти и са им взели по-евтино ама е фалшиво и няма ефект
nosq breketi ot min god iuli mesecv na4aloto beshe gadno i si mislex 4e si4ki v daskalo she ma podigravat no naprotiv-nikoi nishto ne e kazal
sfikfa sa
i se pak trqbva da vi topli mis1lta,4e kato gi maxnete efekta she e straxoten
a p1k otnosno mnenieto na drugite..da ne vi puka,az she vi kaja 4e na men poe4e mom4eta mi obr1shtat vnimanie
![]()
zAbravI mOitE cElufkI,mOitE uSmifkI,oStanI s nEq tI..bEz lIubOftA ti nE iSkAm dA jivEq,sHtom tQ si trgvA,tr1gvAm aZ s nEq...