Цитирай Първоначално написано от shooter
Какви ги разправяте по година,две се носели?Аз си мислех няколко месеца.Скоро правя 18 и е малко късно.Ортодонтът ми каза,че отгоре е задължително едва ли не.А отдолу както си реша.Можело и само отгоре.Някой ще ми каже ли каква е разликата между брекети и скоби?И колко време се носят едните и колко време другите?
Брекетите са много по-удачният вариант ... нося брекети вече 4-и месец.Зъбите ми бяха в ужасно състояние ... точно след 2 месеца застанаха така,както трябва да бъдат.Първоначално много те болят зъбите ,но всичко преминава....после само млко наболяват като сменят дъгите.Предимството пред скобите е,че много по-бързо изправят зъбите и не им дават да се връщат по предишните си места,просто защото са денонощно закрепени в устата ти Иначе скобите може да си ги сваляш ,когато поискаш...но става много бавно с тях.
Сега забелязвам,че се усмихвам повече като съм с брекети ... много ме кефи да си ги показвам Другия месец ще ми слагат и тези на долната челюст ... вече нямам търпение
Щом не си направила още 18 не виждам проблем да си сложиш ... а и след това не е късно ... по-нагоре имаше един пост ... наистина има хора на по 25-30 години и нагоре,които си слагат брекети за оправяне на захапката освен от естетически съображение,а и от здравни такива.
Това е една много добра инвестиция според мен :P