Ами и аз искам да стана модел , но определено НЯМА да се пробвам в Бг !
Приятелката на чичо ми е доста успяла като модел , е не е супермодел , но се занимава сериозно и ми е казвала някой неща.Също така имам познати , които са опитали да станат модели в Бг... ии мога да кажа , че горе-долу знам как стоят нещата.
В Бг не можеш да успееш във висше моделството (професионално меделство в модните столици Париж , Милано , Ню Йорк и т.н.) ....
Ако искаш да работиш само като модел не ти препоръчвам Бг , само ще си губиш времето.Ако имаш пари , и ако родителите ти са съгласни може да отидеш в Ню Йорк примерно да се явиш на разни кастинги и да опиташ.Но знай , че нещата не са като по филмите и списанията.И преди да опиташ да се занимаваш само с това помисли дали наистина го искаш .. ще трябва да оставиш родителите си , приятелите си и няма да ги виждаш често.Ще трябва да отсъстваш от училище , може би няма да можеш да завършиш.Хората с висше образувание печелят много повече пари от тези , които имат само гимназиална диплома.Дори и да успееш като модел след 5 или 10 години кариерата ти на модел може би ще приключи (средната продължителност на една моделска кариера е 8 години).
Ако , не си готова да се откажеш от близките , приятелите си и образованието може да помислиш за второстепенния пазар.Такива модели взимат малко пари , появяват се в каталози , реклами , местни ревюта и регионални издания.
И няма нужда да давате над 100лв за снимки или за да ви направят портфолио или композит.Не са ви нужни професионални снимки за да започнете.Щом започнете работа с някоя свясна агенция , тя ще ви уреди необходимите професионални снмки.
Трябва хубаво да си помислите тези , които наистина искат да се занимават с това и отново ще ви кажа В БГ НЯМА ДА УСПЕЕТЕ,МАЛКО СА ТЕЗИ ,КОЙТО СА УСПЯЛИ ! И не опитвайте в сайтове или Визаж само ви взимат парите !!!