.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 53
    Мега фен
    Град
    София, Лозенец

Каква е тази "мода" ?

Използване на доволно много английски думи.
    Забелязали ли сте го?

Мен лично доста ме дразни...

Какъв е смисълът да се каже нещо на английски при положение, че може на български? Не ви ли се струва тъпо?

Мега фен Аватара на koalka
    От време на време ми се случва да забележа нещо такова, но честно казано не ме дразни.Всеки може да си пише, както иска.

Мега фен Аватара на Blab
    членуваш пийпъл

И на мен ми се случва, някак неизбежно е в ежедневието ми.

Мега фен
    Град
    Извън границите
    Добре че съм неук и не знам добре английски(да не казвам хич)

Тази вечер тръгвам на лов...
    Като хищник доближавам те
    Ти си жертва - подчини се
    и прави каквото искам аз...
    Хайде, драскай и хапи ме!

Мега фен Аватара на RoyTheReaper

Re: Каква е тази "мода" ?

Цитирай Първоначално написано от p4elata_brumze
    Какъв е смисълът да се каже нещо на английски при положение, че може на български? Не ви ли се струва тъпо?
    Така е, но когато може. Доста често нюанса в значението не може да се предаде достатъчно с българските думи и се налага използването на чужди.

Мен пък много ме дразни. Имам един съученик, на когото всяка втора дума му е на английски. Адски е изнервящо. Като се паникьоса за нещо и почва "Fuck, shit, shit, shit, fuck, damn" и т.н. А той поне да говореше правилно на английски...... Най-много ме дразнят "Маn", "What you talking about" "Cool man" и т.н. Единствените 2 думи, които използвам са "yes" (като се израдвам за нещо) и "sorry", но мисля, че това не е чак такъв проблем. Разбирам да не може да се каже на български, ама когато си имаме хубави български (или не чак толкова български понякога) думи защо да използваме директно английската възможност?

Град
    София
    да и аз съм го забелязала и аз го правя ,обаче.все пак уча в английска паралелка ,няма как да не закачам по нещо от даскало и трудно го пускам.особено често стана "BTW" или така нареченото БиТиВи ,БТВ или както щете

И аз се нервирам... Особено на такива, дето drebosy4eto спомена. Имам подобен познат, някъв неизяснен, дето ми говори на "nigga" и не знам си кво още. Ит'с вери патетик, нига.

За някои думи няма как, амааа... пък и в арена се появи раздел "чийтъри". Все едно си нямаме дума за това.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    иииихааааа...

Мии и аз говоря на английски понякога и на мен говорят ии изобщо не дразни.
    London Tipton

Супер фен
    Кратко точно практично. Дали ще напишеш "BTW" или междувременно няма кой знае какво значение след като ще бъдеш разбран. Нали има глобализация етц... Няма нищо против, все ми е тая...

Супер фен Аватара на FelisDirus
    Абсолютно ми е все тая.
    Собственост на Canis_Dirus

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Цитирай Първоначално написано от ATAKABG
    Е тая тема е толкова дискутирана,че няма докъде...
    Дай линкове...

Мега фен
    Град
    София, Лозенец

Цитирай Първоначално написано от Lake_bodom
    Така е, но когато може. Доста често нюанса в значението не може да се предаде достатъчно с българските думи и се налага използването на чужди.
    То не може да не се използват чуждици, това е повече от ясно...Говоря за изказвания от сорта на: "Ооо, колко ми е боринг..." ...сещаш ли се ?

Абе...виновен се признавам, често го правя това.
    Не защото не уважавам езика си, а защото понякога по инерция и сякаш несъзнателно си пиша някакви такива думи/изрази и после или не ми се поправя, или нещо друго.
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София
    Ъпгрейдваме се
    Plans are nothing; planning is everything.
    Dwight D. Eisenhower

Мега фен
    Град
    Utopia..
    питай skullbreaker..

Мега фен Аватара на 5StaR
    Град
    7 hills..
    Цитирай Първоначално написано от OtherDimension
    питай skullbreaker..
    wowbg.org?
    The Spark

То не може да не се използват чуждици, това е повече от ясно...Говоря за изказвания от сорта на: "Ооо, колко ми е боринг..." ...сещаш ли се ?
    Е да, тва е пълна идиотщина.

И все пак култовото уот дъ фак?!, известно още като даблю ти еф?! не може да бъде заменено от нищо.

Мега фен
    Град
    София, Лозенец

Е да, тва е пълна идиотщина.

И все пак култовото уот дъ фак?!, известно още като даблю ти еф?! не може да бъде заменено от нищо.

Английският не може да стъпи и на малкия пръст на българския, щом стане въпрос за псувни...

Мега фен
    ооо я, английският ми е любимият език и просто го обожавам и не ме бърка когато някой се изразява по този начин

пък и как иначе, като госпожата по английски постоянно ме хвали и ми казва, че съм най-добрата по английски от целия клас /не се фукам/

Град
    София
    Не е толкова странно. Английският просто се е наложил. От всички филми, песни, реклами, табели, плакати..ни залива този език. Малко или много става навик да се вмъква по някоя английска дума. Въпреки, че както казаха другите българският си е най-як.
    Днес имах 300 часа английски, после се видях с майка ми и тя като взе да ми говори на български си в първия момент си казах "Таз откачи, що ми говори на български...?"
    Навик..навик...

Град
    В АдА
    Friend,Fuck,Fuck,Fuck

Цитирай Първоначално написано от Emo Doll
    ооо я, английският ми е любимият език и просто го обожавам и не ме бърка когато някой се изразява по този начин

пък и как иначе, като госпожата по английски постоянно ме хвали и ми казва, че съм най-добрата по английски от целия клас /не се фукам/

Да и аз съм най-добрта по английски
    Незнам мен просто много си ме кефи да говоря на инглиш
    Просто той е неразделна част от живота ми

Ми като сте толкова добри си говорете изцяло на английски. Ай ся да ви видим.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си