- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Каква е тази "мода" ?
Използване на доволно много английски думи.
Забелязали ли сте го?
Мен лично доста ме дразни...
Какъв е смисълът да се каже нещо на английски при положение, че може на български? Не ви ли се струва тъпо?
От време на време ми се случва да забележа нещо такова, но честно казано не ме дразни.Всеки може да си пише, както иска.
Уот?
членуваш пийпъл![]()
И на мен ми се случва, някак неизбежно е в ежедневието ми.
Добре че съм неук и не знам добре английски(да не казвам хич)![]()
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
Така е, но когато може. Доста често нюанса в значението не може да се предаде достатъчно с българските думи и се налага използването на чужди.Първоначално написано от p4elata_brumze
Мен пък много ме дразни. Имам един съученик, на когото всяка втора дума му е на английски. Адски е изнервящо. Като се паникьоса за нещо и почва "Fuck, shit, shit, shit, fuck, damn" и т.н. А той поне да говореше правилно на английски...... Най-много ме дразнят "Маn", "What you talking about" "Cool man" и т.н. Единствените 2 думи, които използвам са "yes" (като се израдвам за нещо) и "sorry", но мисля, че това не е чак такъв проблем. Разбирам да не може да се каже на български, ама когато си имаме хубави български (или не чак толкова български понякога) думи защо да използваме директно английската възможност?
да и аз съм го забелязала и аз го правя ,обаче.все пак уча в английска паралелка ,няма как да не закачам по нещо от даскало и трудно го пускам.особено често стана "BTW" или така нареченото БиТиВи ,БТВ или както щете
И аз се нервирам... Особено на такива, дето drebosy4eto спомена. Имам подобен познат, някъв неизяснен, дето ми говори на "nigga" и не знам си кво още. Ит'с вери патетик, нига.
За някои думи няма как, амааа... пък и в арена се появи раздел "чийтъри". Все едно си нямаме дума за това.![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Първоначално написано от exploitedteen
![]()
Мии и аз говоря на английски понякога и на мен говорят ии изобщо не дразни.
London Tipton
Кратко точно практично. Дали ще напишеш "BTW" или междувременно няма кой знае какво значение след като ще бъдеш разбран. Нали има глобализация етц... Няма нищо против, все ми е тая...
Дай линкове...Първоначално написано от ATAKABG
То не може да не се използват чуждици, това е повече от ясно...Говоря за изказвания от сорта на: "Ооо, колко ми е боринг..." ...сещаш ли се ?Първоначално написано от Lake_bodom
Абе...виновен се признавам, често го правя това.
Не защото не уважавам езика си, а защото понякога по инерция и сякаш несъзнателно си пиша някакви такива думи/изрази и после или не ми се поправя, или нещо друго.![]()
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Ъпгрейдваме се![]()
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
питай skullbreaker..
wowbg.org?Първоначално написано от OtherDimension
The Spark
Е да, тва е пълна идиотщина.Първоначално написано от p4elata_brumze
И все пак култовото уот дъ фак?!, известно още като даблю ти еф?! не може да бъде заменено от нищо.![]()
Първоначално написано от Lake_bodom
Английският не може да стъпи и на малкия пръст на българския, щом стане въпрос за псувни...![]()
ооо я, английският ми е любимият език и просто го обожавам и не ме бърка когато някой се изразява по този начин![]()
пък и как иначе, като госпожата по английски постоянно ме хвали и ми казва, че съм най-добрата по английски от целия клас /не се фукам/![]()
Не е толкова странно. Английският просто се е наложил. От всички филми, песни, реклами, табели, плакати..ни залива този език. Малко или много става навик да се вмъква по някоя английска дума. Въпреки, че както казаха другите българският си е най-як.![]()
Днес имах 300 часа английски, после се видях с майка ми и тя като взе да ми говори на български си в първия момент си казах "Таз откачи, що ми говори на български...?"
Навик..навик...
Първоначално написано от Emo Doll
Да и аз съм най-добрта по английски
Незнам мен просто много си ме кефи да говоря на инглиш
Просто той е неразделна част от живота ми
Ми като сте толкова добри си говорете изцяло на английски. Ай ся да ви видим.