Цитирай Първоначално написано от Dark_Angel_F
Има такива момичета... даже мога да дам себе си и двете ми най-добри приятелки за пример и не сме единствени... Между другото и аз сее чудя същтоо за момчетата...
Да, има такива момчета, но сякаш остават в сянка от останалите, които мислят, че могат да впечатлят момиче с отвратително пиянство, милион изпушени цигари и т.н. (така, де, някои успяват, но не ги огрява със свестни момичета ест). А, момичета, които не се напиват, не пушат и не им са идолки поп-дивите не се котират толкова. По-добре да не пробвам да го обяснявам по очевидни съображения. Но все пак, ако това е идеалът на някои момчета (този на автора), то те или се крият в дън земя или просто не отговарят на личните критерии на идеала си. Забелязвам как все по-често се появяват теми от сорта "останаха ли свестни момичета, има ли още които не се *** на 12-13, които не ги гледаме пияни-заляни, които не изневеряват, които не търсят материалната изгода" или дори съм чувала следното: "не искам да е хубава, нито умна, само да е що-годе нормална..." Ъъ, коя ненормалница ще се хване в човек с толкова ниски критерии? Сякаш тя е спасителният му пояс? Мен това е последното, което може да ме впечатли! Сякаш точно нормалните черти на характера са станали рядкост, заради мутиралото самозъзнание на "пазара" търся/предлагам.
И точно тук се появява въпросът: "Съществува ли човекът за мен?". Да, съществува, но никой няма да го намери, когато пада на светлинни години под собствените си изисквания. Първо си искал/а да е хубав и умен, забавен, да/не пуши/пие, да не е женкар и т.н., после сваляш до умен/а и верен/а. Накрая се задоволяваш с каквото има. Това правилно ли е?
От друга страна въпросът да изоставиш собствената си индивидуалност, за да можеш да се харесаш, да се впишеш в "съвременните рамки". Но, от къде да си сигурен, че освен, че за*баваш себе си, не за*баваш и "твоят" човек? Не казвам да чакаме принца на зелен кон, съвършени няма. Казвам да не се примиряваме с някой, който не ни удовлетворява, като се залъгваме, че постъпваме правилно, защото "това има". Но също и да не се залъгваме с някой, изневерил на себе си...