.

Виж резултатите на анкетата: Защо не използвате родния си език в чистата му форма?

Гласували
53. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Нямам кирилица/фонетика

2 3,77%
  • Смятам,че е по-модерно да пиша на латиница.

1 1,89%
  • МноУуУ по-ФешъуъуН е дЪъЪъ ПишЪъЪ НегръмотнУуУу

2 3,77%
  • По друга(основателна) причина обяснена по-долу.

3 5,66%
  • Пиша си на кирилица и съм си примерно дете.

45 84,91%
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 47

Тема: Kога?

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave

Kога?

Кога ще се научим да пишем на чист български език, а не на маймуница или на неграмотен български?

Моля отговорете на анкетата искрено... все пак е анонимна.
    И така за да не съм просто празнодумец.

http://search.data.bg/?sid=l9ykv8qonm96ve85dvzc

Абе ние сме младежта трябва да поддъжаме традициите... в цял свят хората уважават и почитат езика си.... само ние го сменяме.

И в темата не се занимавайте с това какъв моралист/комплексар или идиот съм... може да се оплачете и от други изгъзцици... и да знам,че тази тема много пъти сме я обсъждали.
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

Супер фен Аватара на Exothermic
    Аз винаги пиша на български, независимо дали чатя
    или пиша в някой форум...шльокавица не поддържам...
    “The Wu ist the way, The Tang is the slang, The Clan is the fammily”
    ... I`m fighting a holy war in the mental! ...

Град
    Hard Rock Cafe
    pisal sym 2 godini v skype i mirc predi da se regna v toq forum, navik mi e stanalo
    naistina e tapo tova, 4e 6tom ne pi6em na balgarski, ne sme "istinski" balgari ^^
    kogato ina4e pi6a na word, e na bg.. vse pak toq forum e neoficialen.. :/

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    Цитирай Първоначално написано от eu.hyricane
    pisal sym 2 godini v skype i mirc predi da se regna v toq forum, navik mi e stanalo
    naistina e tapo tova, 4e 6tom ne pi6em na balgarski, ne sme "istinski" balgari ^^
    kogato ina4e pi6a na word, e na bg.. vse pak toq forum e neoficialen.. :/
    И аз някога съм писал много повече време и още пиша в скайп...(тъпото нещо ми изкарва йероглифи)
    Но все пак се старая... най-малкото защото е много по-лесно за другите да го прочетат и осмислят... когато е с родните им букви.

и last.fm-ец

Град
    там където мечтите стават реалност
    Аз съм от добрите,за мен е въпрос на култура и грамотност
    Ако днес си нещастен не планувай щастието за утре,а направи нещо и се изкефи днес

Мега фен Аватара на HexGirl
    Град
    niderlandia
    prosto navik
    Шапкарю .....
    Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?

Pravq mnogo pravopisni gre6ki i ne iskam da pi6a na balgarski apak i ne mi se nalaga poradi prostata pre4ina 4e nikoi nqma da me razbere i tova 4e ne moga da pi6a dobre pravi li me po lo6 4ovek ... kakvo 6te mi pomogne pisaneto zanapred v bade6te ne mersi ne si pogubvam jivota i bade6teto s edin pravopis
    Everything is everything! DREAM AS IF YOU'LL LIVE FOREVER, LIVE AS IF YOU'LL DIE TOMORROW !

Мега фен Аватара на Disrespect
    Град
    Варна
    Ами и на мен ми беше навик, ама за 1 седмица отвикнах...
    Никой днес не е невинен
    избрахме бъдеще сами
    това, което ни очаква
    мъчително-жестоки дни

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    Цитирай Първоначално написано от Nik4o_Spain
    Pravq mnogo pravopisni gre6ki i ne iskam da pi6a na balgarski apak i ne mi se nalaga poradi prostata pre4ina 4e nikoi nqma da me razbere i tova 4e ne moga da pi6a dobre pravi li me po lo6 4ovek ... kakvo 6te mi pomogne pisaneto zanapred v bade6te ne mersi ne si pogubvam jivota i bade6teto s edin pravopis
    Ми айде да пеем испанския химн вместо българския... и това няма да ми навреди на бъдещето... ама ще се чувстваш ли по същия начин.

и last.fm-ец

Мега фен Аватара на bungle
    Град
    при чичо Страх
    Цитирай Първоначално написано от _SL_
    Ами и на мен ми беше навик, ама за 1 седмица отвикнах...
    И аз така. Тъпо е да се оправдавате с това.
    I am the lover in your bed and i control you
    I am the sex that you provide and i control you
    I am the hate you try to hide and i control you
    I take you where you want to go
    I give you all you need to know
    I drag you down i use you up

Старая се винаги да използвам кирилицата

Цитирай Първоначално написано от w0sh
    Ми айде да пеем испанския химн вместо българския... и това няма да ми навреди на бъдещето... ама ще се чувстваш ли по същия начин.

xaxa ne mersi ne obi4am osobenno mnogo ispancite i nqma da go zapeq nito go znam nito iskam da go znam nito na koqto i da e narodnost ... balgarskiq ne go znam sa6to taka ne mi trqbva po prostata pre4ina 4e balgariq ne e napravila ni6to hubavo za men si4ko koeto se e slu4valo tam e bila edna golqma svin6tina ... radvam se 4e si dovolen i obi4a6 darjavata si sled si4ko koeto pravi s horata tam radvam se 4e obi4a6 u4ili6teto prosto sme razli4ni hora az raz4itam na sebe si i na faktite za da postigna ne6to v jivota si ti raz4ita6 na darjavata ... uspeh ti pojelavam
    Everything is everything! DREAM AS IF YOU'LL LIVE FOREVER, LIVE AS IF YOU'LL DIE TOMORROW !

тфа дъ пишЕш на бълГъРскИ е ногггггуууу смоТъНу ФеЕеЕееееЕе

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    Цитирай Първоначално написано от w0sh

xaxa ne mersi ne obi4am osobenno mnogo ispancite i nqma da go zapeq nito go znam nito iskam da go znam nito na koqto i da e narodnost ... balgarskiq ne go znam sa6to taka ne mi trqbva po prostata pre4ina 4e balgariq ne e napravila ni6to hubavo za men si4ko koeto se e slu4valo tam e bila edna golqma svin6tina ... radvam se 4e si dovolen i obi4a6 darjavata si sled si4ko koeto pravi s horata tam radvam se 4e obi4a6 u4ili6teto prosto sme razli4ni hora az raz4itam na sebe si i na faktite za da postigna ne6to v jivota si ti raz4ita6 na darjavata ... uspeh ti pojelavam
    В момента преобръщаш нещата.
    Има огромна разлика между това да гледаш държавата политически... и да уважаваш корените си...

и last.fm-ец

Голям фен
    vse pak toq forum e neoficialen.. :/
    Съветвам те да мислиш преди да кажеш нещо, защото съществува опасност от безсмислица.

Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Schwarz_Blume_B
    Аз винаги пиша на български, независимо дали чатя
    или пиша в някой форум...шльокавица не поддържам...
    латиницата също е на български ..

Аз пиша предимно на кирилица,но не защото съм шовинист,ами защото мисля,че изглежда по-добре естетически.Свикнала съм да чета на кирилица,а не на латиница.
    Но не винаги пиша на кирилица,понякога просто не ми пука и не ми се сменя .Който го интересува ,какво пиша,ще чете и на латиница .
    Plans are nothing; planning is everything.
    Dwight D. Eisenhower

Цитирай Първоначално написано от LeVski_fen
    Старая се винаги да използвам кирилицата
    +1
    ИСКАМ ДЪВКА!

Супер фен Аватара на FelisDirus
    Цитирай Първоначално написано от 1n5ub0rd1na73
    vse pak toq forum e neoficialen.. :/
    Съветвам те да мислиш преди да кажеш нещо, защото съществува опасност от безсмислица.

Сефте...
    Собственост на Canis_Dirus

Мега фен
    Град
    SF
    Аз си пиша на кирилица.. Единствено така и не се нау4их да ползвам ч-то, ами си пиша 4-ки.. Ама.. Ина4е латиница не 4ета изобщо..

Робинята на Quench

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Примерно дете съм...

w0sh ... Balgarin sam i tova e fakt naistina ti mi kaza za hima az ti obesnih 4e nqma da zapeq nikoi him na koqto i da bila darjava prosto imam razli4no mnenie ot tvoeto za pravopis u4enie darjavi i taka natataka az uvajavam ne6tata koito uvajavat men samata darjava 4e sam roden tam i izrasnal e fakt no temata e za pisaneto po lesno mi e taka da pi6a i taka 6te pi6a ne iskam na bg i ne moga koi znae kolko vremeto da se u4a i da praktikuvam sam zagubil v drugi ne6ta taka 4e ... stigame do bade6teto kadeto ne mi e nujno i tova 4e ne pravq gre6ki i pi6a grozno i daje az ne moga da si raz4eta ili tuk s pe4atni da pi6a i pak gre6ki da pravq .... az si gledam v bade6teto ne v minaloto nqma da se vra6tam da jiveq tam taka 4e nqma da pi6a s nikoi na bg seki razbira tova i tova mi e po lesno to4ka po varosa

Това ме довежда на мисълта за матурите ... По конкретно тази по БЕЛ.
    От една страна са прави хората ... Тестват знанията ни по родния език, за да проверят колко НЕкачествено е било нашето обучение през годините
    Animalia Chordata Mamaliga Primates Hominidae Homo Sapiens!!!
    Привилегията да си прав Ражда задължението да водиш ...

Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София
    Муахах,та нека направя обобщение на вашите разсъждения.
    Хората,които не пишат на кирилица,са:

1.неграмотни
    2.не обичат България

Plans are nothing; planning is everything.
    Dwight D. Eisenhower

По принцип си пиша на лотиница но на български от клавиатурата пиша по -бавно и съм свикнал така не за друго. Иначе бих си писал на български ако направят такава клавиатура специално за България и се разпространи за всички българи по света. И ако вкарат във игрите Кирилицата така че да можем да си пишем на български там.

Град
    София
    Аз се гордея с Българската азбука !
    Винаги само и единствено на кирилица. Латиница чета на не повече от 1-2ма човека.
    1. България е еднонационална, монолитна държава, неподлежаща на разделяне по нито един от следните принципи: верски, етнически, културен.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си