- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Расте ми мъдрец и умирам от болка
Писането на КИРЛИЦА е задължително!
amk933
На мен ми извадиха 2 мъдреца. На 17 съм. Наложи се да ги извадим понеже преди време носех брекети и ще махам и другите 2. Операцията въобще не е болезнене, има си упойка /не цялостна, а местна/ и не се усеща абсолютни нищо. Неприятна е само частта, когато зъболекаря трябва да натисне повече за да извади зъба, обаче не боли и не се усеща нищо. След самото махане на мъдреца дупката се зашива, дава ти лед да си сложиш, щото иначе ако отече става много лошо. След няколко часа като мине упойката се пие обезболяващо /ако е нужно..поне на мен ми беше нужно/ и след седмица се махат конците. Много по-добре е отколкото да чакате просто да ви изникне мъдреца.
![]()
``Хипноза с име на мъж владее моето сърце..`` [h]
Мъдрец се маха само ако създава проблеми-болка;деформация на другите зъби заради растежа на мъдреца и др. !!!
И на мен точно покрай Коледа ми растеше мъдрец и се хранех само с пюре. Нямаше нужда да ми го вадят. Спря да ме боли след 1-2 седмици.
Моите мъдреци като растяха преди 1-2 години (сега съм на 17, октомври правя 1, имаше болка, но не бе страшна - все едно ги бях ударил с нещо отгоре и ме сърбяха.
За по няколко дена ми избиха и няма проблеми
Темата е от 2008...
Авторката сигурно си е решила проблема и е минало-заминало...
КЛЮЧ.![]()