Цитирай Първоначално написано от Alabalaportokala
Добре дошъл ще ти кажа и аз!
Мога да ти заявя най-отговорно, че ограничението на родителите няма нищо общо с мисленето на човек. Може да й забраняват да излиза, ама може да е наистина интелигентно момиче, което ИМА мозък в главата си и знае как да го използва!
А с колко такива момичета си излизал? Щото нещо странно ми изглежда да слагаш всяко ограничавано момиче под общ знаменател с другите... И мене са ме ограничавали и са ме държали изкъсо, обаче с времето нещата се промениха. И въпреки това не съм станала разглезена и не се качвам на главата на никой. ОК, не са ми казвали "в 9 да си вкъщи", обаче наистина са ми забранявали доста неща. И все пак съм си нормално момиче, да ти кажа честно...
Само да ти кажа че когато едно дете е прекалено много ограничавано и сполучило на родители максималисти не може да не стане комплексирано. Защото родителите изискват и желаят то да бъде перфектно ( което за тях е нормалното ). А какво е за тях перфектното дете ? Да се прибира в 8, 10 най късно да е в леглото като преди това цял следобед е учила. Да разбира се няма лошо да се учи, но да искаш да излезнеш с приятели на кафе, диско или разходка и да не можеш поради простата причина че родителите са комунисти и консерватори е тъпо. Това се отразява на детето защото в един момент когато види някои неща от живота които не е виждало това започва му харесва и почва да се мъчи да граби с пълни шепи. Трябва постепенно да научаваш за живота, а не някой късен ден - отраз. А и то самото почва се чувства само, докато е пред компа а приятелите му навън. Отразява се на психиката, избликват още повече и повече комплекси...Абе въобщее жал ми е за такива деца. Не са виновни те, а родителите. Трябва да се нацелва златната среда - демокрация + някаква форма на ограничение, но не крайна !
Тук съм напълно съгласна с теб! И аз имах такива приятелки,ограничавани от родителите си,и после като видяха живота изведнъж и се провалиха! Радвам се,че нашите ме ограничаваха съвсем умерено,че ми дадаха свободата да видя живота,такъв,какъвто е-може и да видях мн трудности,но поне сега знам мн повече от тея,живели в "инкубатор"!