- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- kostenurka?????
zdr 6te si imam suhozemna kostenurka i da mi kajete ako nqkoi e gledal takova 4udo s kvo se hrani, v kakvo jivee i t.n. Plsssss pomognete!
ami hrani se s lista ot gluhar4eta i razni dr trevi moje,plodove,zelen4uci i t.n.moje da jivee kadeto iska6.moje da q zatvori6 na nqkoi balkon ili da q pusne6 da si obikaalq iz vas ako ti davat![]()
ami az i davam da pie voda pak tq ne iska, kakvo da q pravq? Kak da q nahranq?Първоначално написано от Анонимко
az predi si gledax iii nai-mnogo obi4a6e da qde maruli i qgodi![]()
Зависи от костенурката.
Преди време, аз и една приятелка, бяхме намерили една "сухоземна" в един двор близо до нас, но в последствие се оказа земноводна. Зеленчуци, плодове....цЪ.
Търсих й картинката в една зоология и се оказа, че яде месо. Взех и малко месо от бут и да не ви разправям какво стана.
Увери се, че е сухоземна.![]()
В България има 4 вида костенучки (+ 2 или 3 морски, но не са постоянно унас) и са 2 блатни и 2 сухоземни. Всички са защитени. Глобата ако не се лъжа е от 50 до 500 лв. Не мисля, че е добре да я гледаш, въпреки че трудно ще те хванат. Освен някой (като мен например) ако те знае и да пусне сигнал до РИОСВ.
kak da razbera kakva e? I nai-ve4e kak da razbera kakav e pola i?Първоначално написано от p4elata_brumze
I o6te ne6to - kolko hrana poema na edno qdene? Smisal, kogato se nahrani si spira sama, ili az trqbva da i opredelq kolko 6te izqde?
С червени бузи ли е?![]()
Е откъде "ще я имаш". Питай тоя, който ти я дава. Може да питаш някой биолог, еколог, зоолог знам ли...как да я гледаш.
Tva pak kvo zna4enie ima? Vie mai na bazik vi izbi, temata e savsem seriozna!Първоначално написано от Fena
![]()
![]()
Костенурката ми е червенобузеста и я храня с котешка храна, и нямам никакви проблеми, много и се услажда ! А и излиза доста по-евтино от храните за костенурки...
Обожава много и кашкавал![]()
аз имах такава и се хранеше със домати,краставици,грах,мар ля ябълки,круши е др но не се сещам
Значи, най-лесният вариант е да вземеш една по-добела зоология и да я търсиш в раздел влечуги.Първоначално написано от Анонимко
Можеш ли да й направиш снимка и да дадеш линк, за да я видим?![]()
mi po kolko pati na den trqbva da qde, 6toto moita ne spira!samo krastavici gane! normalnmo li e
Кажи ми в какво я държиш ?Първоначално написано от Анонимко
Къде и даваш храната?![]()
Маслини,ама трябва да им ги разделиш и да махнеш костилката!
Admin-Coki:
огромен размер на снимка в подпис.
/забрана за ползване на такъв.
[quote="p4elata_brumze"]Кажи ми в какво я държиш ?Първоначално написано от Анонимко
Къде и даваш храната?[/qu
mi na balkona stoi i tam qde, no super mn qde postoqnno!
А и да ти спомена, че през зимата живот и здраве ще спре да яде ! Това е напълно нормално, и няма да яде нищо в продължение на поне 2-3 месеца. Не се притеснявай че ще умре![]()
Дръж я в аквариум, в който има платформа на която да излиза да се пече ( много обичат костенурките да се пекат). А и.. колко е голяма ?
radvam se, za koetoПървоначално написано от Lake_bodom
)) ami vse pak da mi kajete trqbva li da ima nqkakav rejim na hranene ili kogato e gladna da si hapva?