- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- вирус на целувката
Абе не е нужно да се целуваш, за да се разболееш от мононуклеоза. По въздушно-капков път. Тоест може само от общия въздух, който дишате. Но не е и гаранция, че като сте в една стая си се заразил. Ама аз по такъв начин изгърмях със заушка. Заразих се от един съученик, пък дори не съм имала близък контакт с него. Шанс![]()
Глупости правят умните хора. За останалите е ежедневие.
Първоначално написано от kopove
![]()
Той па и той едни такива отговори дава, че сичко да ти стане ясноПървоначално написано от ubuntu
![]()
Жалко, че живея в града на курви и педали... Мразя всичко и всички..не ми трябват приятели, нито тъпата любов..уважавам всички истински играчи,ама в последно време всички са тъпи лизачи и подмазвачи..
Virusa koito moje da se predade 4rez celuvka se nari4a sifilis.Eto malko info za nego:
Сифилисът е една от най-тежките и трудно лечими болести.Болестта има дълъг инкубационен период, през който няма осезаеми симптоми.Освен по полов път сифилисът може да се предаде при целуване с болен.Навлизането на бактериите може да стане и през лигавицата на устата или дори през кожата,ако по нея има незабележими с просто око ранички.
... отщя ми се да се целувам
![]()
I am not an artist I am a fucking work of art!
Да и аз съм чувала че Инфекциозната мононуклеоза е вируса на целувката и е изключително опасна карах я преди една година при този вид заболяване може да си навлечете много големи усложнения ако не посетите лекарския кабинет,защото този вид инфекции засягат всички линфи и техните възли в тялото...но също така чрез целувка може да си предадете и доста други заболявания като грипчета и някои по-сериознитака че моето мнение е ако приятеля/приятелката ви е болна с температура хрема и тнт въздържаите се от физически контакт като неискате да се тръшнете и вие не че по въздуха неможе но чрез целувка е по-голяма вероятността от заразяване аи успех с леченията на целувките с вируси
![]()
Ако говориш за мононуклеозата, аз я минах...Не беше много приятно.Казва се "Болест на целувката/ученическа болест", защото най-много болни има на възраст под 25 години и се предава по въздушно-капков път.Като цяло е гадна, защото много уврежда органите.2 месеца бях на отвратителна диета, защото черния ми дроб беше огромен,но сега пия само хапчета за него и не съм на диета.Като цяло зависи как ще я преживееш от имунната система, защото при мен мина само като настинка, но сестра ми (на 9 години-аз я заразих) лежа в болница 10 дена на системи.Общо взето няма начин да се предпазите, защото може да се хване отвсякъде...
Абе вие не схванахте ли, че става дума за съвсем друга болест, к'ъв СПИН ви гони вас...?!Първоначално написано от EnriqueIglesias
![]()
virus na celuvkata e ne ste li 4uvali kato celunesh nqkoi i posle pak iskash da go celunesh![]()
![]()
![]()
Вирусът на Епщайн-Бар (Human herpesvirus 4, HHV-4) е вирус от групата на херпесните вируси. Счита се, че при повече от 90% от човешката популацията има данни (антитела) за преживяна инфекция. При първата среща с този вирус се развива инфекциозна мононуклеоза, обикновено в тийнейджърска възраст. Предава се лесно чрез слюнката, поради което е наречена болест на първата целувка (проучвания при американските колежани). Обикновено инфекцията е самоограничаваща се и не хронифицира при имунокомпетентни. Реактивирането ѝ може да стане в условията на имунен дефицит (вроден или придобит, например СПИН).
Bring me to life...
защо да са зле хората?! вярно 4е доста вируси могат да се предадат чрез целувка,но имено мононуклеозата се нарича вирус на целувката...Първоначално написано от sexy_tigar4e_MM
ня знам защо точно тя и т.н,обаче както се каза по-нагоре,това си е доста опасна болест и е един вид цял живот в организма на болния...някои от нас имат един вид имунитет с/у нея-носят я в тялото си,предават я и на други хора,но няма последствия,усложнения и т.н
наричат я така,защото това е най-честият начин на заразяване
From green to red our days pass by waiting for a sign to tell us why are we dancing all alone?
Братовчед ми беше болен от тази болест около година.Лекарите не можеха да му установят точната диагноза.Изкара 5 ангини за супер кратко време.Махнаха му сливиците,но нищо не стана.Много е гадна болестта.
Вероятността да се заразиш със сифилис чрез целувка е изключително малък...Първоначално написано от mon4eto