- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Днес научих нова думичка.
Днеска научих как е лешпер на немски много съм горд...
ето за всички които се интересуват(знам,че такива няма ама аз се радвам на малките неща)
r Bewegungsmaffel
Баси якото това се вкключи в речника наречен от мен "Немският език е абсурден"
ако кажеш и как се изговаря може и да влезе и в моя речник![]()
Бевегунгсмафел
basi d1lgoto
http://impulse.bg/bebcho0o0
Въпрос: Защо Дядо Коледа няма деца?
Отговор: Защото топките са му на елхата.
Това само все повече доказва колко извратен език е немския/за пореден път го доказва,просто няма друг такъв/
Как ще е дълга![]()
Ето ти една от най-дългите немски думи
Die Donaudampfschiffahrtselektrizit
Тая последната думичка е много забавна. Уча в немска гимназия, но втория ми език е (олиго)френски. Там какви простотии има....... не са дълги думите, но произношението им е........
ooo bratle... i aS u4a frenski ama kato 1-vi ezik ve4e 2 godini kato parvata v moeto daskalo e ot 7-17h samo ezika.... mn mn zle ostai... frenskiq...prosto nqmam dumi... ostai proizno6enieto mi teq 20 vremena kak se opravqt...
Първоначално написано от izmislenata
+1
98% оТ млАдОто ПокОлЕНие сЛуШа чАлГа!
АкО Си оТ оНезИ 2% КоиТо Я мРазЯт, сЛожИ ТовА в ПоДпиСа си!
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
LoVe YoU sOoOoOo MuCh...
Ти си много набутан/аПървоначално написано от drebosy4eto
![]()
![]()
. Дейба - немски и френски. Ако трябваше да уча тези два езика, досега да съм се гръмнала 4387584958949 пъти. За френския бях чула следното мъдро изказване: Французите си измислят хиляди правила как да пишат една дума с повече букви, а после още толкова, за да не ги четат
![]()
![]()
![]()
Donaudampfschiffahrtselektrizit
Memento moriendum esse!
Мен пък френския ми се струва доста лесен..специално писането..ама то си е до свикване![]()
Не мисля, че съм набутана. Харесвам немския, английски съм учила до 7ми клас и понеже в моето даскало не се преподава английски реших да уча френски. То вярно е до свикване, ама си е и до учител.... Както и да е... Поне ще излезна от гимназия с 3 езика - 1 с много добро владеене, а другите два - със средно.
А по темата: Donaudampfschiffahrtselektrizit
аз даже не знам лешпер на български какво означава, ти ме занимаваш с немски![]()
Хихи ,тва е зверската дума , ей ...
Аз редовно се научавам на нови думи .. даже сам си измислям :P
Интересна дума .. наистина , Лешпер какво значи .. в смисъл , сещам се за едно значение , но ме мързи да проверя ..
![]()
Site : vtuning-bg.net
Site2 : webpodaraci.com
Който каквото го интересува за мен - скайпа е за всеки
Ето още една дълга немска думичка:
Die Donaudampfschifffahrtsgeselleschaftskapitanmutze
![]()
![]()
![]()
мразя тия тъпи думи на немски
за последното контролно у4их 5-6 часа (ама само по немски
и само думи) мн е гадно,но се домъквам винаги до 6
са на следващото контролно не знам......
дано имам 4
![]()
![]()
Let the sunshine
Let the sunshine in
The sunshine in
Първоначално написано от kiss_poni4ka
i kakvo zna4i tova??? I az u4a nemski ama znam samo edno izre4enie
![]()
По моите скромни разсъждения означава нещо като - шапката на капитана на обединението на дунавските параходи. Както виждате, няма голям смисъл и едва ли е една от най-употребяваните думи, повечето се състоят от 2-3 прости и в повечето случаи е наистина удобно да кажеш с 1 дума това, за което в някои езици ти трябват 3-4.Все пак, по мое мнение немският е вторият най-готин езикПървоначално написано от lov3m3
(след българския естествено )
Don't worry, be happy!
Еййй...защо сте толкова против френскияТва е мн готин език...верно 4е този,който го е измислил не е бил от най-умните ама мен лично мн си ми харесва
Иначе и на немския съм голяма почитателка
![]()
c'est la vie mon amie :PПървоначално написано от id4eto
![]()
a otnosno nemskiq pfuuuuuuuuuuu sorry 4e 6te go kaja ama ebahmu i ebaniq ezik tuppppmno e 6iban nervil me e vingi a nemcite otkakto edna priqteka otidi na u4i i jivee v germaniq zeha mi q germancite idioti nai dobro mi priqtel4e
![]()